题目内容
【题目】任务型阅读 阅读短文,按要求完成短文后的各项任务。(每空一词)(计10分)
Mistakes are great teachers. Success comes to those who are willing to risk making mistakes to achieve their goals and wishes, and who are able to learn from those mistakes. And in order to learn from mistakes you must be willing to pay for them.
Mistakes can be very valuable, but when you try to get others to pay for your mistakes, then you lose the chance to learn from them. When something goes wrong, it’s usually very easy to find someone else’s mistakes, but is that useful ? Of course not.
Much of the value of mistakes comes from the fact that they need to cost that must be paid. The person who learns the most from a mistake is the one who pays the price for that mistake.
When you make a mistake, what you shouldn’t do is to run away from it. You need to accept it because you can learn a lot from it. The mistake has been made, so make the most of it. Pay the price, learn the lesson, and grow that much stronger.
When you make a mistake, don’t look back at it long. Remember the reason for it, and then look forward. Mistakes are lessons of wisdom. The past cannot be changed. The present is still in your power. Make full use of your mistakes to achieve your goals and wishes.
Mistakes are great teachers | |
Who can 【1】 | Success comes to those not only achieve their goals and wishes at the risk of 【2】 mistakes, but also 【3】 from and pay for them. |
When you make mistakes | Don’t 【4】 away from them. It’s easy but 【5】 to find someone else’s mistakes. |
The value of mistakes | You can learn a lot from mistakes and grow stronger by __【6】_____ the price for them. |
Offer some __【7】____ about how to deal with making mistakes | When you make mistakes, remember 【8】 you make them and then look forward because you can’t change the 【9】 . The present is still in your power, so make full use of them in order to achieve your 【10】 and wishes. |
【答案】
【1】succeed
【2】making
【3】learn
【4】run
【5】useless
【6】paying
【7】advice/suggestions
【8】why
【9】past
【10】goals
【解析】
试题分析:本文讲述的是错误是伟大的老师。成功属于那些愿意冒险犯错误来实现自己的目标和愿望,并善于从错误中吸取教训的人。
【1】根据第二自然段介绍的什么样的人能够成功。故填succeed。
【2】根据Success comes to those who are willing to risk making mistakes to achieve their goals and wishes,可知成功属于那些愿意冒险犯错误来实现自己的目标和愿望的人。
【3】根据and who are able to learn from those mistakes.可知成功还属于善于从错误中吸取教训的人。这里是短语learn from。
【4】根据When you make a mistake, what you shouldn’t do is run away from it.可知当你犯错时,你不应该做的就是逃避。
【5】根据it’s usually very easy to find someone else’s mistakes, but is that useful ? Of course not. 可知通常发现别人的错误很容易,但那有用吗?当然没有用的。useless没有用的。
【6】根据Much of the value of mistakes comes from the fact that they need to cost that must be paid. The person who learns the most from a mistake is the one who pays the price for that mistake.可知许多错误的价值来自于这样的事实(他们需要必须付出的代价)。人从错误中学到的是所付出的代价。
【7】根据最后一自然段可得知这里提了一些怎样处理错误的一些建议。故填advice。
【8】根据Remember the reason for it可知记着犯错的原因。
【9】根据The past cannot be changed.可知你不能改变过去。
【10】根据Make full use of your mistakes to achieve your goals and wishes.可知充分利用你的错误,来实现你的目标和愿望。