题目内容

【题目】 People send birthday greetings by using cards in both eastern and western countries.It is not known when and where exactly the tradition of sending birthday cards began.It is believed that it began in England in the early nineteenth century.In those days people sent birthday cards when they couldn't wish somebody a happy birthday in person.

In 1840 the first stamp was used in Britain and sending birthday cards became easiercheaper and more popular.The development of color printing processes(工艺流程)in the 1930s also helped to increase sales of birthday cards.

Today cards are often given with a present, even when people can express their wishes face to face. In recent times e-cards have also become popular. Many people are starting to use e-cards instead of traditional cards because they are free, environmentally friendly and easy to arrive. So will e-cards take place of paper cards completely in ten or twenty years? Probably not. For example, for kids and old people, they don't use e-cads very often.

If our birthday is coming soon, do you wish that at least one person could congratulate you with a beautiful card then?

根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。

1People send birthday cards in different counties.

2The tradition of sending birthday cards began in France in the early 18th century.

3Sending birthday cards became more popular after the stamps were used.

4We are sure that e-cards will take paper cards' place completely in twenty years.

5Kids and old people often use e-cards.

【答案】

1T

2F

3T

4F

5F

【解析】

本篇文章难度是适中,主要讲述生日贺卡的由来以及如今电子贺卡也变得越来越流行,但是电子贺卡不能完全取代纸质贺卡。

1细节理解题。根据People send birthday greetings by using cards in both eastern and western countries“在西方国家和东方国家,人们通过卡片发送生日祝福”可知,在不同的国家,人们都发送生日贺卡,故填T

2细节理解题。根据It is believed that it began in England in the early nineteenth century“人们相信贺卡在19世纪早期在英国开始的”可知,发送贺卡不是在18世纪的法国开始的,故填F

3细节理解题。根据In 1840 the first stamp was used in Britain and sending birthday cards became easiercheaper and more popular“在1840年,在英国第一章邮票被使用,发送生日贺卡变得更简单、便宜和更流行”可知,在邮票被使用后,发送生日卡片变得越来越流行,故填T

4细节理解题。根据So will e-cards take place of paper cards completely in ten or twenty years? Probably not“所以电子卡片在10年或20年后会取代纸质卡片吗?可能不会”可知,20年后,电子卡片不能够完全取代纸质卡片,故填F

5细节理解题。根据For example, for kids and old people, they don't use e-cads very often“例如,对于小孩和老人来说,他们不经常使用电子卡片”可知,小孩和儿童经常使用纸质卡片而不是电子卡片,故填F

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。

2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Tina graduated from college. Several days latershe got a new job. She would work in the biggest company(公司)in her city. Her friends admired her very much.

On her first workdayTina arrived at 845 a. m. She took the lift to the 1lth floor(楼层),and a clerk showed her where her desk was. As a green handshe didn't know what to doso she tried to talk to the girls who sat near her in the office. Howeverthey were not friendly to her. After a whilea young boss came in. Tina was surprised that the boss was not the old man who interviewed her several days ago. The boss gave her a lot of reports to write. But when she began to writeshe found that she had much trouble understanding the reports. She spent almost the whole day trying to do the work. At530pm. it was time to go home. Although most of the reports weren't finishedshe got into the lift. On the 10th floorshe was greeted by Johnthe old man who interviewed her several days ago. "Tina"he said“Why didn't you work with us today”All of a suddenTina realized she mistook the 1lth floor for the 10th floor. "Ohmy God"she answered"_________" After hearing thisJohn couldn't help laughing.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined(划线的)words “a green hand" most probably mean________

A. a person without experience

B. a person caring about the environment

C. a person doing well in growing vegetables

2Tina was surprised because__________

A. she was not allowed to leave the company

B. the young boss wasn't the man who interviewed her

C. the bosses in the two companies refused her in the interviews

3Tina spent__________ trying to finish the reports.

A. almost the whole day

B. almost the whole morning

C. almost the whole afternoon

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Tina moved to another city for a new job.

B. The girls sitting near Tina were unfriendly to her.

C. Tina arrived at the company at 5:30 a. m. on her first workday.

5"___________"can be the missing sentence in the passage.

A. I forgot the interview date!

B. I have finished all the reports!

C. I have been in the wrong office all day!

【题目】用括号里所给动词的适当形式填空。请将答案填写在答题卡指定位置。

Mr Lee, the head teacher of Starlight School, 1writean email to all the teachers and students.

Dear teachers and students,

We are almost at the end of the second term. It 2bea busy term and you all deserve(应得)a break. But there is still plenty happening at school. Please read the following.

Classroom change

We are fixing the windows in Classroom 6. The work 3expectto take a couple of weeks. In the meantime, all lessons which were in Classroom 6 are now in Classroom 15.

Library

Please 4returnall the books and DVDs you've borrowed from the school library before the end of term. You cannot borrow any books during the holiday, but you can read them in the library.

School play

This year, the school play is Snowy Days. Students can buy tickets from the entrance of the school. Friends and family are welcome. Pets aren't allowed. If you like, you can hand in your play and we 5takea look. If it is good enough, you can act it out.

School trip

Mr Williams 6planan exciting school trip. Forty students from Year 7 and 8 will go to South America 7visita school. The school is on top of a mountain. They will make new friends, and learn about new cultures. If you are interested, talk to your teacher before the end of next week.

I do hope that all of you have a good break. Remember 8bringyour sports clothes with you at the beginning of next term.

Best wishes

Jack Lee, Head teacher

【题目】 Earlier this year, China achieved a new milestone (里程碑) in space research. On January 3, 2019, Chang'e-4 became the first lunar probe (月球探测器) in history to successfully land on the far side of the moon.

The Earth's gravity (重力) slows the moon's rotation (自转), matching it to the speed of its orbit (公转). Therefore, the far side of the moon is almost "dark" and has never been seen. It's this sense of the unknown that makes the far side of the moon such an interesting place for scientific and space research. Being blown by solar (太阳的) winds, the far side may have the special minerals (矿物质 ). For this reason, Chang'e-4 will study the effect of solar winds on the lunar surface and any mineral found by the spacecraft. Chang'e-4 is also carrying flower seeds, potatoes and silkworm eggs to see whether life is possible on the moon. If it is, then the moon will become a possible choice for space travel in the future.

However, research of the "dark" side isn't easy. As the far side is blocked(阻断) off from us, radio noise coming off Earth is also blocked. This is why China's relay satellite (中继卫星) Queqiao was sent up in May, 2018. Thanks to Queqiao, the communication problem between

Earth and Chang'e-4 has been well solved.

Power supply (电源供应) is also a challenge to the task. Chang'e-4 gets energy from the sun through its solar panels. As we know, a lunar day has the length (长度) of 28 Earth days. After Chang'e-4 was sent up on December 8, 2018, it took the probe over 20 days to orbit the moon to be in a position to be able to land in moon daylight and use its solar panels.

Luckily, everything goes well, Chang'e-4 has worked on the "dark" side for over 5 months. It has sent back many photos of the far side of the moon and has been used to carry out some scientific experiments.

The New York Times used the word "groundbreaking" to praise the task and wrote that "it will offer help to the history and development of the moon".

1When was Chang'e-4 sent up?

A. In May, 2018.B. On December 8, 2018.

C. On January 3, 2019.D. The passage doesn't tell us.

2The main tasks of Chang'e-4 don't include ___________________.

A. studying if life is possible on the moon

B. studying the effect of solar winds on the lunar surface

C. solving the communication problem between Earth and other probes

D. researching any mineral found by the spacecraft

3The meaning of the underlined word "groundbreaking" in the last paragraph is the closest to

"________________".

A. harmfulB. unpredictableC. riskyD. pioneering

4According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. Chang’e-4 has sent back many photos of the far side of the moon.

B. A lunar day has the length of 28 Earth days.

C. China's relay satellite Queqiao was sent up in order to offer power supply to probes.

D. Chang'e-4 is the first lunar probe in history that has successfully landed on the "dark" side of the moon.

【题目】 These years people show all kinds of things on the Internet—good food, nice clothes, wonderful vacations and so on. Now showing the number of steps is becoming popular too. Why?

People are finding it important to be in good health. To keep healthy, many people go to work on foot. When they start walking, they open the step counter app in their phones to record how many steps they walk that day. After a day’s walk, some people show the number on WeChat or Weibo. This can make them learn from each other and keep exercising.

“This helps me to exercise much and keep a good habit,” Miss Liu said, “I can also talk about how to keep healthy with my friends on WeChat. We are in the same group to encourage each other to keep exercising.”

Mr. Wu likes to exercise. But in the past he was kind of lazy and didn’t want to exercise every day. “After I use the step counter app, everything is different. It’s great to exercise with my friends. Sometimes there are prizes for those who walk more steps. I really like it,” he said.

Walking is a relaxing and useful way to exercise. Both the old and the young like it. Recording the steps helps people develop a good habit of walking and showing the number can make people more interested in walking. But don’t take the number too seriously.

1Now, _____ on the Internet is also becoming popular.

A. showing the number of steps

B. showing wonderful vacations

C. showing good food and nice clothes

2What does the underlined phrase “step counter” mean?

A. 备忘录B. 计步器C. 计时器

3What CANNOT we know from the second paragraph?

A. The use of the step counter app.

B. Why they show the number online.

C. People who walk more steps get prizes.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. More people go to work on foot to save money.

B. Miss Liu and Mr. Wu like to exercise with their friends.

C. People usually show the number of steps in the morning.

5What does the writer think of showing the number of steps?

A. It can make people relaxed.

B. It can make people stop driving cars.

C. It can make people develop a good habit.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网