题目内容

【题目】阅读理解
There are two main kinds of sports. These two kinds of sports are team sports and individual(个人的) sports. Team sports are such sports as baseball,basketball and volleyball. Team sports need two separate(独立的) teams. The teams play against each other. They compete(竞争) against each other in order to get the best score. For example, in a football game, if Team A gets 7 points and Team B gets 3 points,Team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive(竞争性的) sports.
Besides team sports, there is another main type of sporting activity. It's individual sports. In individual sports there are no teams. People play individual sports such as swimming, skiing and running.
Of course, it is possible(可能) to compete in individual sports. It is possible to keep a score in individual sports. The main difference, however, between team sports and individual sports is that team sports always require(要求) more than one person.
(1)In a football match, Team A gets 0 and Team B gets 2, then .
A.Team A wins
B.Team B wins
C.both Team A and Team B win
D.both Team A and Team B lose
(2)The main difference between team sports and individual sports is that .
A.people don't compete in individual sports
B.people don't keep a score in individual sports
C.individual sports are easier than team sports
D.team sports can't be done alone but individual sports can
(3) is an example of individual sports.
A.Handball
B.The high jumping
C.Soccer
D.Volleyball
(4)Which of the following is NOT right?
A.Team sports need more than one person in the games.
B.Individual sports need fewer people than team sports in the games.
C.Team sports are better than individual sports.
D.It is possible to keep a score in individual sports.

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)C
【解析】文章大意:运动主要分为两大类——团体运动和个人运动。团体运动有棒球、篮球和排球等。在比赛的时候需要两个不同的队。个体运动比如游泳、滑冰和跑步等。
(1)推理判断题。根据第一段in a football game, if team A gets 7 points and team B gets 3 points, team A wins the game.的描述可知,得分多的球队获胜。故选B。
(2)细节理解题。根据最后一段 however, between team sports and individual sports is that team sports always require(要求) more than one person..的描述可知,团体运动需要一人以上参加比赛。故选D。
(3)细节理解题。联系上下文Team sports are such sports as baseball, basketball, and volleyball.以及individual sports can be finished alone的描述可知,跳高是个体运动。故选B。
(4)推理判断题。从短文介绍的知识我们可以知道,团体运动需要一人以上参加比赛;在比赛中个人运动比团体人数少。在个人运动中得分也是可能的。故答案C错误。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Mr. Ma, a famous mental doctor (心理医生) from Beijing once said at an important meeting." Now many young students can have problems with their minds. Some students become worried because they have to study very hard. Others have trouble getting on well with people around them like their parents and classmates. Parents and teachers should care more about this problem."
Then Mr. Ma gave some examples. A middle school student from Xian was doing badly in his lessons. He thought his teachers and friends often laughed at him, and he became so nervous and worried that one night he let his home without telling his parents. Another student, a 14-year-old schoolgirl from Shanghai, was very afraid of exams. While she was reading the exam paper, she couldn't think of anything to write.
A recent report from a newspaper says about 18% of the young students in Shanghai have mental problems.
They often feel worried and very unhappy. Unluckily many of them won't go and ask for help. Some think they will look stupid if they go to see a doctor. Others won't talk about their secrets.
At the end of the meeting, Mr. Ma gave some good ideas to young people.
◆Talk to your parents or teachers often.
◆Join in group activities.
◆Try to get on well with the people around you.
◆Go to see a doctor if you often feel unhappy.
(1)The student may have if they often become worried or have trouble getting on with others.
A.no parents
B.no secrets
C.poor memories
D.mental problems
(2)The schoolgirl's problem happened when she
A.studied hard
B.had exams
C.talked with her parents
D.went to see a doctor
(3)The underlined word "stupid" in this passage means.
A.pretty
B.happy
C.not clever
D.not friendly
(4)According to the last part, which of the followings is a good idea?
A.It's important for children to live with their parents.
B.It's helpful for people to see doctors every day.
C.It's useful for students to keep quiet in class.
D.It's necessary for young people to have group activities.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网