题目内容
【题目】 Tim and Maura were good friends. One day they went to get a haircut(理发) together. Tim got a nice hairstyle(发型)but Maura didn't like hers at all.
Tim told Maura that he liked her hairstyle but Maura didn't want to talk. Tim tried to give Maura a hug(拥抱)but she shouted and cried and hit Tim in the face. Tim was so sad. He ran all the way home.
By the time he got home,tears were running down his face and his mother knew something was wrong. When she calmed him down,she told him that he should forgive(原谅)his friend. She explained that even though what Maura did was wrong,Tim should forgive her and give her another chance(机会).
So the next day Tim found Maura and told her that he forgave her for hitting him in the face. Maura said she was sorry and gave him a hug. Tim told Maura that he liked her hairstyle and Maura said she liked Tim's too. From that point on the two were great friends again. They went straight to the icecream shop and shared a milk shake.
【1】Tim felt sad because ________.
A.Maura hit him in the faceB.Maura didn't return his money
C.he didn't like his hairstyleD.he didn't like Maura's hairstyle
【2】From the fourth paragraph we can know that ________.
A.Maura forgave TimB.Maura was very angry with Tim
C.Maura was still angry though she knew she was wrongD.the two friends were good ones again
【3】What's the best title of this passage?
A.A Forgiving FriendB.Mother's Words
C.Different HaircutD.Giving Me a Hug
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【解析】
本文讲述了蒂姆和莫拉是好朋友。蒂姆告诉莫拉,他喜欢她的发型,但莫拉不想说话。莫拉还打了蒂姆,后来蒂姆回到家在妈妈的建议下,原谅了莫拉。莫拉也给他道歉,最后两人还是好朋友。
【1】细节理解题。根据but she shouted and cried and hit Tim in the face.Tim was so sad.蒂姆试图拥抱莫拉,但她喊着、打着蒂姆的脸。蒂姆很伤心。故选A。
【2】推理判断题。根据From that point on the two were great friends again从那以后,他们又成了好朋友。故选D。
【3】句意:这篇文章最好的标题是什么?
最佳标题。A. A Forgiving Friend一个宽容的朋友;B. Mother's Words母亲的话;C. Different Haircut不同的发型;D. Giving Me a Hug给我一个拥抱;根据When she calmed him down,she told him that he should forgive his friend. She explained that even though what Maura did was wrong,Tim should forgive her and give her another chance.当她让他冷静下来时,她告诉他,他应该原谅他的朋友。她解释说,尽管莫拉所做的是错的,蒂姆应该原谅她,给她一次机会。所以是一个宽容的朋友,故选A。
推理判断题,细节推断题。推理判断就是根据文章所提供的信息,脱离字面理解的局限,抓住关键细节,得出合乎逻辑的结论。所以我们可以根据文章中的相关细节去判断推理,得知答案。
本文第四题考查了推理判断题。根据From that point on the two were great friends again从那以后,他们又成了好朋友。故选D。
【题目】
【1】It`s 7:00 p.m now.My grandfather is reading a newspaper on the sofa. 【2】It is Saturday and Dave has no classes. He is watching TV at home. 【3】Jenny is listeni ng to music in her room. 【4】Ben is in front of the library. He is waiting for his friend, Jim. 【5】Tim is taking a watch from the supermarket.He thinks no one is watching him. | A. They want to go to a movie. They meet each other in front of the library. B. He is a thief(贼). He is afraid of the policeman. C. He likes drinking tea when he is reading newspaper after dinner. D. It is a beautiful watch. He want to buy it. E. Today is Sunday. She only wants to stay at home and relax. F. He likes watching sports show on TV. G. What is he doing?Oh, he is crying. |