题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
B
December 25 is Christmas Day(圣诞节). Christmas is an important holiday in many countries. OnChristmas Day, most families get together for a big dinner. They give presents to each other and visit friends. The Christmas tree is an important part of the Christmas holiday. Most families buy trees. The families decorate(装饰) the tree together. Parents usually tell their children that Father Christmas comes during the night and brings presents to good children. Of course, Father Christmas isn't real. The parents of the children are really“Father Christmas”. They put the presents under the tree or into their children's stocking(长统袜)after the children go to sleep.
(1)When is Christmas Day? __________.
A.November 25
B.December 25
C.December 24
D.December 26
(2)What do most families in America do on Christmas Day? __________.
A.They only have a big dinner together
B.They have a big dinner, exchange (交换) presents and visit friends
C.They just visit friends and exchange presents
D.They exchange presents only
(3)Who is really “Father Christmas”? ___________
A.Their parents
B.Their father
C.Their mother
D.Father Christmas
(4)When Christmas Day is coming, the parents __________.
A.usually tell their children that Father Christmas isn't real
B.tell their children that Father Christmas comes during the night and brings presents to good children
C.sometimes tell their children that Father Christmas comes during the day
D.often tell their children that Father Christmas gives presents to poor children
(5)When did parents put the presents into their children's stocking? __________.
A.Before the children go to sleep
B.After the children go to sleep
C.December 26
D.At midnight of December 25

【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】本文是说明文,介绍西风过圣诞节的风俗习惯。
(1)细节理解。根据December 25 is Christmas Day(圣诞节). 可知答案选B。
(2)细节理解。根据On Christmas Day, most families get together for a big dinner.They give presentsto each other and visit friends.在圣诞节大部分家庭聚在一起吃大餐、相互送礼物、看望朋友。可知B正确。
(3)细节理解。根据The parents of the children are really“Father Christmas”.孩子的父母是真正的圣诞老人。故选A。
(4)细节理解。根据Parents usually tell their children thatFather Christmas comes during the night and brings presents to good children,可知B正确。
(5)细节理解。They put the presents under the tree or into theirchildren's stocking(长统袜)after the children go to sleep. 故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意, 然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案。

Malala Yousafzai Brave, a 19-year-old girl, has been thought to be clever and determined(坚定的)since October 9, 2012 when Taliban gunmen entered her school bus and shot (枪击) her head.

Before this day, Malala had been speaking out for girls’ education in her country of Pakistan. The doctors, who treated Malala after she was shot, didn’t that she would live but she did so much more than just live-she .

Malala has recently a book named “I am Malala”. She has joined talk shows and has had the chance to meet with the US President Barack Obama.

On July 12th, her sixteenth birthday, Malala made her first public appearance after she was shot. She spoke in the United Nations students, teachers, and some important guests.

In her speech, Malala made it that the Taliban did not reach their goal of stopping her strong . Nothing changed in her life, Malala said-except that: weakness, and hopelessness died; strength, power and courage were born. Malala told her listeners that she would continue to fight for education in her country and all over the world.

Through her speech, Malala is trying to help us that a gun may hit her body but not her heart. She won Nobel Peace Prize in 2014.

【1】A. sad B. happy C. rainy D. snowy

【2】A. know B. expect C. find D. wish

【3】A. died B. lived C. improved D. lost

【4】A. read B. borrowed C. found D. written

【5】A. across from B. in front of C. next to D. behind

【6】A. happy B. lucky C. clear D. right

【7】A. voice B. health C. sound D. words

【8】A. happiness B. care C. interest D. fear

【9】A. better B. worse C. harder D. easier

【10】A. wonder B. guess C. know D. understand

【题目】根据短文内容,选择正确的答案。
C
Alice, 35
I like shopping, but shopping with young children is not an easy thing. I have to look after them while I'm shopping. Shopping with my husband is not fun, either(也). I only go shopping with my husband when I need to buy something for him. If I look at a dress for myself, he says something like “The dress is too big” or “You don't need to buy that now”. I often go shopping with my friends. It's fun. I like shopping alone(单独) too.
Maria, 26
I like shopping very much, but I never go shopping at weekends. There are too many people in the shops. I don't like shopping with other people. It usually takes me a lot of time to choose things because I never buy the first things I see. I always look around other shops to find the best price. I'm good at finding the best deals(商品). I don't like buying food in small shops and street markets(市场). I think food in the supermarket is fresher and cheaper, so I shop there.
(1)Both Alice and Maria like shopping.
A.with friends
B.at weekends
C.alone
D.with her husband
(2)When Alice's husband says something like “You don't need to buy that now”. He means.
A.the dress is not good quality(质量)
B.he loves shopping
C.he does not want to wait for his wife
D.he like the deals
(3)Why does it take Maria so much time to choose things?.
A.Because she wants to find the best price
B.Because there are too many people
C.Because she likes looking around
D.Because she doesn't want to buy them at all
(4)From what Maria says, we know.
A.things are cheaper at weekends
B.many people like shopping at weekends
C.people don't like shopping at weekends
D.food is fresher and cheaper at weekends
(5)Maria likes to buy food.
A.in small shops
B.in street markets
C.in the supermarket
D.A, B and C

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网