题目内容
【题目】Time zone:
![]()
Eastern Standard Time(EST): GMT+ 10 hours.
There is no daylight saving time in Queensland.
Legal drinking age:
18 years and older. Always keep your ID with you to prove your age.
Alcohol (酒) shops & hotels are the only places where alcohol can be bought.
Dangers:
Dial 000 from a fixed line or 112 from a mobile phone. Police, ambulance, fire.
Electricity:
240/250 volts AC 50Hz Universal outlets for 110 volts (shavers only) standard in hotels, apartments, motels.
Telephones:
Australian international code is 61.
Road rules:
Left hand side driving. There is a 50kmh speed limit in most living areas and on open highways100-110kmh. Seat belts must be worn all the time. If you want to hire a car, take along your driver's license.
No smoking:
Indoors: Indoor areas are no smoking.
Poker Machines: Poker machine areas are no smoking.
Outdoors: Non-enclosed eating and drinking areas are no smoking.
Swimming Safety:
ALWAYS SWIM BETWEEN THE RED AND YELLOW FLAGS and pay attention to the life guards' advice. Gold Coast beaches are guarded by skilled life guards and volunteers at weekends.
【1】The above information is most probably taken from a (an) _____.
A. science magazine B. education newspaper
C. travel guidebook D. horror novel
【2】We can learn from the above information that in Queensland _____.
A. smoking is not allowed in lots of places
B. people can buy alcohol anywhere with ID
C. people can swim beyond the red and yellow flags
D. when a building is on fire, dial 112 from a fixed line
【3】If Mr Black is having a holiday in Queensland, he can _____.
A. drive on the right hand side
B. hire a car with his driver's license
C. drive at the speed of 120kmh on highways
D. drive his car without wearing the seat belt
【答案】
【小题1】C
【小题2】A
【小题3】B
【解析】
试题分析:本文叙述了在昆士兰旅行时应该注意的问题。要携带身份证、驾照、有些地区是禁烟区,驾车靠左边行驶等。
【小题1】C细节理解题。根据短文内容是关于旅行应该注意的问题,所以这种文章可能在旅行指南上有可能见到,故选C。
【小题2】A细节理解题。根据Indoors: Indoor areas are no smoking.Poker Machines: Poker machine areas are no smoking. Outdoors: Non-enclosed eating and drinking areas are no smoking.可知,在许多地方吸烟是不允许的,故选A。
【小题3】B细节理解题。根据If you want to hire a car, take along your driver's license. 可知,在旅行的时候,随身携带驾照可以雇一辆车,故选B。