题目内容
![]()
After leaving his office in the center of the city, a young man bought a new car and drove it from the city to his home. He was very happy and the car ran very fast. Suddenly (突然),a shoe hit the car door. The man got very angry. He jumped out of the car and caught a boy who still had a shoe in his hand.
“Who are you? Why did you do that?” the young man shouted at the boy.“ I'm sorry. But I don * t know what else to do. My sister has been hurt. I cried for help but nobody stopped,?”the boy said.
The man looked around and saw a girl by the road. Her leg was bleeding(流血)
“ She is my sister. She wanted to cross the road but fell out of her wheelchair(轮椅).She is too heavy for me. I can ’ t get her back into the wheelchair. ” The man was moved. He helped the bleeding girl back into her wheelchair.
“ Thank you. You’re so kind,” said the little boy.
Life speaks to our hearts. Sometimes we don11 have time to listen and it will throw a shoe at us.
( )1. The young man drove his new carA. to the city B. home C. to his office D' to school
( )2. Why did the boy throw the shoe?A. Because he disliked the car. B. Because he needed help.
C. Because he was hurt. D. Because he played a joke.
( )3. What happened to the boy's sister?A. She was hit by the young man, s car.
B. She was hurt by the wheelchair.
C. She fell out of the wheelchair and hurt her leg.
D. She fell down and she hurt her head.
( )4. From the passage we can know that the boy was_•A. kind B . clever C. unfriendly D. bad
( )5. What can we learn from the story?A. We should be kind and helpful. B. We should drive slowly and safely.
C. Nobody wants to be hit by a shoe. D. We can* t help someone who throws a shoe at us
WEEK EIGHTEEN Tuesday 星期二本文为记叙文。讲述了一个年轻人开车回家路上遇 到一对姐弟的故事。
1. B细节理解题。根据文章第一段“a young man bought a
new car and drove it from the city to his home. ” 可知选
B项。
2. B细节理解题。根据文章第三段“But I don't know what
else to do. My sister has been hurt. I cried for help but nobody stopped”可知选 B 项。
3. C细节理解题。根据文章第四段“Her leg was bleed
ing” 和第五段“She wanted to cross the road but fell out of her wheelchair”可知选 C 项。
4. A推理判断题。根据文中小男孩为姐姐向路人求救以及受到帮助后表示感激,可知选A项。
5. A主旨大意题。文章的目的在于呼吁人们互相帮助,
根据 “ Life speaks to our hearts. Sometimes we don't have time to listen and it will throw a shoe at us. ” 可知
选A项。