题目内容
【题目】 In China, more and more villagers have left their villages to work in big cities. As a result, their
children have become left-behind children and they need more care. The survey below was done in
villages in Yongzhou, Hunan Province. Three hundred left-behind children were chosen to answer the questions.
What do you need most? | Love | Money | Freedom (自由) | Control | Something else |
40% | 18% | 28% | 10% | 4% | |
Whom do you communicate with? | Oneself | Family members | No one | ||
27% | 55% | 18% | |||
Can you communicate with your parents freely? | Yes | A little difficult | No | ||
46% | 44% | 10% | |||
Do you want to live with your parents or alone? | Living with parents | Living alone | No idea | ||
58% | 14% | 28% | |||
What do you think of your parents' working in cities? | Bad | Good | No idea | ||
20% | 39% | 41% | |||
What's your happiest place? | School | Home | Friends' homes | ||
48% | 34% | 18% | |||
【1】The survey was done to 。
A. make left-behind children go to school
B. know how to make children happy
C. care about left-behind children
【2】Of all the four things, the children need most.
A. love B. money C. freedom
【3】58% of the children like to
A. live with their grandparents
B. live in big cities
C. live with their parents
【4】How many children think their happiest place is their school?
A. 48. B. 102. C. 144.
【5】 We can learn from the survey that __________.
A. over 40% of the children have difficulty talking to their parents freely
B. about 1/3 of the children think their parents' working in cities is bad
C. about half of the children have no one to talk with
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:在中国,越来越多的村民离开家乡去大城市工作。结果,他们的孩子们成为留守儿童,需要更多的关心。
【1】C细节理解题。根据文中As a result, their children have become left-behind children and they need more care.可知该选C。
【2】A细节理解题。根据表中第一行的数字可知该选A。
【3】C细节理解题。根据表中第四行第二列可知该选C。
【4】C推理判断题。根据短文最后一句Three hundred left-behind children were chosen to answer the questions.结合表格中第六行第一列可知该选C。
【5】A主旨大意题。细读短文可知超过40%的儿童和他们的父母自由谈论有困难,所以该选A。
【题目】根据对话内容,从对话后的选项中选出最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A: Hi, Mary. How was your school trip?
B:
A: Really? Where did you go?
B: Well. We climbed a mountain there. And the weather was so nice. They were so beautiful.
A: Oh, that sounds good.
B: Ugh!
A: We went to an art museum. It was terrible. There were so many people. Then we went to a special art room and drew pictures. It was so boring!
B: Sounds like you had a terrible school trip.
A: Yes.
A、It was cloudy. |