题目内容
【题目】 In his lowest days when few people bought his records, Taiwan singer Steve Chou lived alone in Canada and did little. One day, he passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him.
"My heart tells me that music is the thing I truly want to do, not for fame (名誉) or money," Chou said. That's how we luckily have such a music genius, who has since then composed (作曲) lots of hits for the pop music charts (排行榜).
"Sometimes we need to get close to nature to look deeply into our souls and see what we really want to follow," he said.
Recently he has made public his latest work Lovers Genesis. In this album he explores human relationships In the Internet age. 'Technology itself is a good thing, but it depends on how you're going to use it," is Chou's advice to teenagers.
Chou often gets his music ideas from trips. He has traveled to many places around the world and believes that learning a country's language is the fastest way of experiencing the culture behind it.
Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. He has flown to the UK to attend months-long English training schools three times. There he lives with local families and practices daily conversations.
"So I could easily read the English instructions on recording machines and communicate with the local music producers," said Chou, "The music reviews of the US or British singers that I appreciate could help me learn and grow with them."
【1】Which of the following about Steve Chou is the correct order?
a. He made public his work Lovers Genesis.
b. He passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him.
c. He composed lots of hits for the pop music charts.
d. Few people bought his records.
A.abcdB.dbcaC.acbdD.dacb
【2】Why has Chou flown to the UK to learn English?
A.Because he wants to live in the UK.
B.Because his record company asks him to.
C.Because he wants to sell his album in the UK.
D.Because he thinks it will be helpful for his music career.
【3】Steve Chou may agree with the following EXCEPT that .
A.taking trips gives him some ideas of music
B.what we really want to follow is the most important
C.music is a thing that can bring him fame and money
D.in Internet age, technology itself is not a bad thing
【4】What is Steve Chou like according to the passage?
A.Kind and helpful.B.Proud and confident
C.Active and hard-working.D.Calm and disappointed.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【解析】
文章大意:文章介绍周杰伦的音乐理想和他成功的道路是如何走过来的。
【1】排序题:从第一段的句子:In his lowest days when few people bought his records, Taiwan singer Steve Chou lived alone in Canada and did little. One day, he passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him. 在他最低潮的时候,很少有人买他的唱片,台湾歌手周杰伦独自住在加拿大,几乎没有做什么。一天,他路过当地一家CD店,听到一首非常吸引他的歌。可知,先是d然后是b,符合这个条件的只有B项。故答案为B。
【2】细节理解题。从倒数第二段的句子:Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. 周杰伦努力学习英语,以推动他的音乐事业。可知,是为了推动他的音乐事业。故答案为D。
【3】细节理解题。从第二段的句子:“My heart tells me that music is the thing I truly want to do, not for fame or money,” “我的心告诉我,音乐是我真正想做的事,不是为了名利,”可知,他认为音乐不是为了名声和金钱。故答案为C。
【4】细节理解题。从第五段的句子:Chou often gets his music ideas from trips. He has traveled to many places around the world and believes that learning a country’s language is the fastest way of experiencing the culture behind it. 周杰伦经常从旅行中得到他的音乐灵感。他去过世界各地,相信学习一个国家的语言是体验其背后文化的最快方式。可知,他是积极的勤奋的。故答案为C。
首先通读全文,了解大概意思。然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象。但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些,有把握一些。例如第2小题,细节理解题。从倒数第二段的句子:Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. 周杰伦努力学习英语,以推动他的音乐事业。可知,是为了推动他的音乐事业。故答案为D。
【题目】
Supermarket W Opening hours:6: 00 a. m. -10:30 p. m. Eggs (1 kilo):6. 50 Apples (1 kilo) :3. 80 Pork (1 kilo) :28. 20 Tomatoes (1 kilo):3. 58 Environment: very good Service: good | Supermarket M Opening hours: 6: 00 a. m. -10:00 p. m. Eggs (1 kilo) :6. 60 Apples (1 kilo) :3. 96 Pork (1 kilo) :28. 20 Tomatoes (1 kilo) :3. 50 Environment very good Service: good |
Supermarket H Opening hours: 7:30a. m. -10: 30 p. m. Eggs (1 kilo) :6. 80 Apples (1 kilo):3. 30 Pork (1 kilo):27. 20 Tomatoes (1 kilo) :3. 30 Environment: bad Service : just so-so | Supermarket J Opening hours: 6: 00 a. m. -9: 30 p. m. Eggs (1 kilo) :6. 90 Apples (1 kilo) :3. 90 Pork (1 kilo) :28. 60 Tomatoes (1 kilo) :3. 60 Environment: just so-so Service: bad |
【1】Which supermarket has the longest opening hours?
A.Supermarket W.B.Supermarket H.
C.Supermarket M.D.Supermarket J.
【2】The price of the pork in _____________ is the same as that in _____________ .
A.Supermarket W ; Supermarket M
B.Supermarket H; Supermarket J
C.Supermarket W; Supermarket H
D.Supermarket M; Supermarket J
【3】How much are the eggs per kilogram in Supermarket H?
A.6. 50.B.6. 60.C.6. 80.D.6. 90.
【4】How is the service in Supermarket J?
A.Good.B.Just so-so.C.Bad.D.Perfect.
【5】When can you go to Supermarket M to go shopping?
A.At 11: 30 p. m.B.At 5:50 a. m.C.At 10:00 p. m.D.At 6:30 a. m.