题目内容

【题目】 In his lowest days when few people bought his records, Taiwan singer Steve Chou lived alone in Canada and did little. One day, he passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him.

"My heart tells me that music is the thing I truly want to do, not for fame (名誉) or money," Chou said. That's how we luckily have such a music genius, who has since then composed (作曲) lots of hits for the pop music charts (排行榜).

"Sometimes we need to get close to nature to look deeply into our souls and see what we really want to follow," he said.

Recently he has made public his latest work Lovers Genesis. In this album he explores human relationships In the Internet age. 'Technology itself is a good thing, but it depends on how you're going to use it," is Chou's advice to teenagers.

Chou often gets his music ideas from trips. He has traveled to many places around the world and believes that learning a country's language is the fastest way of experiencing the culture behind it.

Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. He has flown to the UK to attend months-long English training schools three times. There he lives with local families and practices daily conversations.

"So I could easily read the English instructions on recording machines and communicate with the local music producers," said Chou, "The music reviews of the US or British singers that I appreciate could help me learn and grow with them."

1Which of the following about Steve Chou is the correct order?

a. He made public his work Lovers Genesis.

b. He passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him.

c. He composed lots of hits for the pop music charts.

d. Few people bought his records.

A.abcdB.dbcaC.acbdD.dacb

2Why has Chou flown to the UK to learn English?

A.Because he wants to live in the UK.

B.Because his record company asks him to.

C.Because he wants to sell his album in the UK.

D.Because he thinks it will be helpful for his music career.

3Steve Chou may agree with the following EXCEPT that .

A.taking trips gives him some ideas of music

B.what we really want to follow is the most important

C.music is a thing that can bring him fame and money

D.in Internet age, technology itself is not a bad thing

4What is Steve Chou like according to the passage?

A.Kind and helpful.B.Proud and confident

C.Active and hard-working.D.Calm and disappointed.

【答案】

1B

2D

3C

4C

【解析】

文章大意:文章介绍周杰伦的音乐理想和他成功的道路是如何走过来的。

1排序题:从第一段的句子:In his lowest days when few people bought his records, Taiwan singer Steve Chou lived alone in Canada and did little. One day, he passed by a local CD store and heard a song that greatly attracted him. 在他最低潮的时候,很少有人买他的唱片,台湾歌手周杰伦独自住在加拿大,几乎没有做什么。一天,他路过当地一家CD店,听到一首非常吸引他的歌。可知,先是d然后是b,符合这个条件的只有B项。故答案为B

2细节理解题。从倒数第二段的句子:Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. 周杰伦努力学习英语,以推动他的音乐事业。可知,是为了推动他的音乐事业。故答案为D

3细节理解题。从第二段的句子:“My heart tells me that music is the thing I truly want to do, not for fame or money, “我的心告诉我,音乐是我真正想做的事,不是为了名利,”可知,他认为音乐不是为了名声和金钱。故答案为C

4细节理解题。从第五段的句子:Chou often gets his music ideas from trips. He has traveled to many places around the world and believes that learning a countrys language is the fastest way of experiencing the culture behind it. 周杰伦经常从旅行中得到他的音乐灵感。他去过世界各地,相信学习一个国家的语言是体验其背后文化的最快方式。可知,他是积极的勤奋的。故答案为C

首先通读全文,了解大概意思。然后看问题,带着问题精读全文,同时选择答案,必要时用排除法,注意,文章中一般都会有答案,有的可以直接找到,英美人并不愿意把问题弄得太深奥,不必想得太复杂,很多都是直接了当的,千万别自己发挥想象。但不得不说,平时多积累词汇量的话,答题可能就会主动一些,有把握一些。例如第2小题,细节理解题。从倒数第二段的句子:Chou has worked hard on learning English to push forward his music career. 周杰伦努力学习英语,以推动他的音乐事业。可知,是为了推动他的音乐事业。故答案为D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Good Morning Britain’s Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but she is cooking up a storm in her latest role -- showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.

In Save Money: Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for under 5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says she’s been able to put a lot of what she’s learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack, 11.

“We love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,” she explains. “I pay 5 for a portion, but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometime we’re not aware how cheaply we can make this food ourselves.”

The eight-part series, Save Money: Good Food, follows in the footsteps of ITV’s Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.

With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonight’s Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the family’s long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.

1What do we know about Susanna Reid?

A.She enjoys embarrassing her guests.B.She has started a new programme.

C.She dislikes working early in the morning.D.She has had a tight budget for her family.

2How does Matt Tebbutt help Susanna?

A.He buys cooking materials for her.B.He prepares food for her kids.

C.He assists her in cooking matters.D.He invites guest families for her.

3Which of the following statements is TRUE?

A.Susanna visits a different family every other week and aims to cook meals for her family under 10 a day.

B.Susanna’s family loves Mexican food and they often go to Mexican restaurants.

C.The program aims to teach viewers how to understand the value of health from various products on the market.

D.Susanna’s cooking and her family’s eating styles have been greatly changed with the help of the team.

4What does the author intend to do in paragraph 4?

A.Summarize the previous paragraphs.B.Provide some advice for the readers.

C.Add some background information.D.Introduce a new topic for discussion.

5What can be a suitable title for the text?

A.Keeping Fit by Eating SmartB.Balancing Our Daily Diet

C.Making Yourself a Perfect ChefD.Cooking Well for Less

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题):

For many of us,the idea of a family is a lot narrower than it used to be.Today children go away to college,and take up jobs wherever chances seem greatest.So instead of growing up in a family with grandparents,aunts,uncles and cousins,many of us are truly connected only to our parents and brothers.

Many kids today know little of the lives of their relatives and don't care deeply about them.

Whether we realize it or not.(he feeling of being disconnected makes people feel lonely."People need to feel connected,"says Joy Browne,a doctor in the U.S.“And they will do it in the easiest ways."When family members aren't connected,what could be easier than forming a connection to famous people?

This isn't something unusual,of course.People cried when Mei Yanfang died in 2003.It's natural and in most ways harmless to feel that way,but that's unhealthy,because the relationships aren't two-way(相互的)

For that,we need to stay connected to our own families.Parents can help by telling their children stories about their grandparents,aunts and cousins so that children can know their latest activities and interests.

We can keep connected with our relatives by using technology.It's easy to send E-mail to granddad better yet.A week of relaxing vacation can be a great way to tie up family ties.And when a bad thing happens,no one can be as helpful as your relatives.Because no matter how much we cry for the famous people,they can't be there to cry for us.

1Are we often connected to our relatives now?

________________________________________________________________

2What makes people feel lonely?

__________________________________________________________________

3The relationships between the famous people and us aren't two-way,are they?

__________________________________________________________________

4Why do parents tell children stories about the relatives?

___________________________________________________________________

5How can we keep connected with our relatives?

___________________________________________________________________

6What do you think of keeping connected with your relatives?

____________________________________________________________________

7How do you connect with them?

_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网