题目内容

【题目】

Tony loved basketball. One afternoon on his way to a basketball game, he was walking anddreaming about playing collegebasketball the next year. Suddenly a car hit him and he was thrown threemeters into the air.

Tony woke up in ahospitalroom. When the doctor told him that both his legs were broken, heknew his college basketball dreams were over. Tony did what the doctors told him, but it didn’twork. After he left the hospital, Tony was sent to a health center.

A week after he arrived there, he met Sunny Chen. Sunny used to be a coach. His legs werehurtbadlyin a skating accident. Though he couldn’t move his legs, Sunny became a coach of abasketballteam called the Suns. It was an on-wheelchair basketball team, becauseeverybody on theteam played from a wheelchair. Sunny invited Tony tojoin the game. Tony played badly,butfor thefirsttime since the accident, he stopped feeling sorry for himself.

After becoming a part of the Suns, Tony improved quickly. Basketball was likemedicine forhim. Tony was much better than before. When Tony became sad orangry, Sunny was thereto be with him. The daybefore Tony left the center, he had dinner with Sunny. He asked Sunnyhow he could be so happy, even with his broken legs.

Sunnysmiled and said, “It’s really quite easy. When you keep your face to the sun, theshadows fall behind.”

1From the passage, we know that ________.

A. Tony was hit by a bus B. Tony was hit by a car

C. Tony was hit by a basketball D. Tony was hit by a football

2Where did Tony meet Sunny?

A. At the hospital. B. At the health center.

C. At a basketball game. D. In a car accident.

3How did Sunny help Tony?

A. By teaching him how to play basketball.

B. By giving him some medicine in the game.

C. By having dinner with him in the health center.

D. By inviting him to join the Suns and being with him.

4According to the passage, we can know that Sunny was ________.

A. shy and careful B. humorous and knowledgeable

C. helpful and hopeful D. serious and hardworking

【答案】

1B

2B

3D

4C

【解析】

文章讲诉了托尼非常喜欢篮球,但是在一次事故中,他失去了他的腿,他出院后去了一家康复中心,在那里他遇见了Sunny,以前Sunny是一个教练,在一次滑冰事故中,腿折了,后来他成了一个轮椅篮球队的教练,他邀请托尼参加,托尼提高的很快,篮球对他来说就像药,他恢复的好多了,在离开康复中心时,和Sunny在一起吃饭,他问Sunny为什么能那么高兴,甚至腿断了,Sunny说,很简单,当你面对太阳时,阴影就在后面了。

1细节理解题。根据Suddenly a car hit him and he was thrown threemeters into the air.可知托尼被车撞了;故选B

2细节理解题。根据Tony was sent to a health center. A week after he arrived there, he met Sunny Chen. 可知是在康复中心;故选B

3细节理解题。根据Sunny invited Tony tojoin the game. Tony played badly,butfor thefirsttime since the accident, he stopped feeling sorry for himself.可知邀请他参加 Suns和他在一起;故选D

4细节理解题。根据文章讲诉了托尼非常喜欢篮球,但是在一次事故中,他失去了他的腿,他出院后去了一家康复中心,在那里他遇见了Sunny,以前Sunny是一个教练,在一次滑冰事故中,腿折了,后来他成了一个轮椅篮球队的教练,他邀请托尼参加,托尼提高的很快,篮球对他来说就像药,他恢复的好多了,在离开康复中心时,和Sunny在一起吃饭,他问Sunny为什么能那么高兴,甚至腿断了,Sunny说,很简单,当你面对太阳时,阴影就在后面了。可知Sunny是乐于助人的、充满希望的;故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网