题目内容
【题目】 Private car services that work only with women are becoming more popular in Brazil due to concerns about safety. One of the car services has a mobile app called Femi Taxi .It has more than 1,000 drivers giving some 20,000 rides per month.
Femi Taxi has expanded into six Brazilian cities and may go to other Latin American markets.
A competing app ,Lady Driver ,was set up in Sao Paulo in March.It has 8,000 drivers and over 100,000 users.
It plans to expand operations to Rio de Janeiro this month .The rapid growth of these apps in cities such as Sao Paulo highlights the rising concerns about public safety in Brazil .From August 2016 to August 2017,reports of crimes(犯罪)such as attempted rape rose by more than 10 percent in Sao Paulo state.
Wellknown transportation companies, such as Uber, along with Spain's Cabify and 99,have also increased efforts to improve safety for drivers and passengers in Brazil this past year.
Highprofile cases of sexual assault(袭击)on public buses have drawn attention to the issue of violence against women.
Metros in the cities of Belo Horizonte and Recife have recently started femaleonly train cars.There have been femaleonly cars in Rio de Janeiro's trains for over a decade.
Gabriela Correa is the founder and CEO of Lady Driver.
“I think the problem of sexual harassment(骚扰)in public transport always existed,but it wasn't discussed,” she said.
“Now__women__are__standing__up,taking__initiatives__like__our__own__to__seek__safety.”
Ridehailing apps for female drivers and passengers are not unique to Brazil.See Jane Go,an allwomen transportation app ,launched in the American state of California in 2016.
A rival company, Safr, launched in the American city of Boston earlier this year.
【1】What does the text talk about?
A.Women's safety.
B.Women's travel.
C.Women's privacy.
D.Women's protection.
【2】Which one is the competing app of Femi Text?
A.Uber.B.Safr.
C.Lady Driver.D.Cabify.
【3】Which is NOT true according to the text?
A.Lady Driver,which was set up in May,has 8,000 drivers and over 100,000 users.
B.Some transportation companies have also increased efforts to improve safety for drivers and passengers in Brazil this past year.
C.Private cars service that work only with women becomes popular because of the safety problem.
D.Highprofile cases of sexual assault on public buses rise concerns about violence against women.
【4】What's the meaning of the underlined sentence?
A.Women should depend on the public to seek safety.
B.Women can be passive to protect themselves.
C.Women still seek safety although they are standing up.
D.Women can protect themselves actively and independently.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】
本文讲述了由于担心安全问题,仅针对女性的私家车服务在巴西越来越受欢迎。其中一家汽车服务公司有一款名为Femi Taxi的移动应用。该公司有1000多名司机,每月提供约2万次服务。Femi Taxi已扩展到巴西6个城市,并可能进军其他拉美市场。面向女性司机和乘客的叫车应用并非巴西独有。See Jane Go是一款全女性交通应用,于2016年在美国加利福尼亚州推出。另一家竞争公司Safr今年早些时候在美国城市波士顿成立。
【1】考查推理判断题。由“Private car services that work only with women are becoming more popular in Brazil due to concerns about safety.”可知,文章主要谈论了出于安全方面的考虑,女性专用私家车服务在巴西越来越流行。故选A。
【2】考查细节理解题。根据第三段第一句“A competing app,Lady Driver,was set up in…”可知是女司机,选C。
【3】考查推理判断题。根据第三段第一句“A competing app,Lady Driver,was set up in Sao Paulo in March. It has 8,000 drivers and over 100,000 users.”可知公司成立于3月份,选项A不正确。根据“Wellknown …have also increased efforts to improve safety for drivers and passengers in Brazil this past year.”可知在过去的一年中,巴西的一些运输公司也加大了对司机和乘客安全的改善力度,选项B 正确;根据“Private car services that work only with women are becoming more popular in Brazil due to concerns about safety.”可知由于安全问题,只对女性开放的私家车服务越来越受欢迎,选项C正确;根据“Highprofile cases of sexual assault(袭击)on public buses have drawn attention to the issue of violence against women.”可知公共汽车上备受关注的性侵犯案件引起了人们对针对妇女的暴力行为的关注,选项D是正确的;故选A。
【4】考查推理判断题。Gabriela Correa认为公共交通上的性骚扰现象一直存在,只不过没有公开谈论。而如今各种女性专用私家车服务越来越流行,由此可推断出画线句子表示“如今的女性们开始主动寻求安全”,故选D。
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
How to Take a Nap
Whether you think you need daytime rest or not, picking up a nap habit is a smart, healthy move. A 2010 British study found that a mid-day nap was the best way to deal with the mid-afternoon tiredness.
And, unbelievably, a 2017 study showed that people who napped regularly had a 37 percent reduced risk of dying from heart disease compared to people who didn’t nap. To get the most out of your rest, follow these tips.
How long to sleep: Naps provide a lot of help depending on how long they are, says MentalFloss.com. A 20-minute nap will improve alertness(机敏); a 90-minute nap can strengthen creativity. So have a nap between 20 to 90 minutes. If you wake up from a nap feeling confused or more tired, it’s likely that your timing was just off.
What time to sleep: Prevention. com says that you experience a natural drop in body temperature between 1 pm and 3 pm. A power nap at this time can improve alertness for several hours and, for most people, won’t affect being able to fall asleep at night.
How to get comfortable: MentalFloss. com says it takes about 50 percent longer to fall asleep sitting up than lying down. (That’s why we sleep so poorly on planes and trains!) Pick a dark, quiet place . Surprisingly, the best place to sleep may be a hammock (吊床) if you have one.
Consider a “caffeine nap”: It sounds strange, but drinking coffee right before a nap may be very helpful for your alertness after the nap. Since caffeine takes 20 to 30 minutes to take full effect, you’ll feel even more awake after your 20-minute nap.
Title: How to Take a Nap | ||
Finding | It’s good for you to form the 【1】 of taking naps. | |
Evidence | A 2010 British study found that there is no【2】way to reduce the mid-afternoon slump tiredness than a mid-day nap. Those who took regular naps are【3】likely to die from heart disease than those who didn’t. | |
【4】 | How much 【5】 to sleep | A nap between 20 to 90 minutes is suitable for you. If you 【6】confused or more tired , maybe your timing was just off. |
What time to sleep | To take a nap between 1 pm and 3 pm can make improve alertness【7】affecting your nighttime sleep. | |
How to get comfortable | You had better find a place where you can 【8】 down. You should choose a dark and quiet place. To our 【9】, the best place to nap may be a hammock. | |
Consider a “caffeine nap” | Drinking coffee before a nap helps you to be more alert after【10】 up, because caffeine begins to take full effect after 20~30 minutes. | |