题目内容
【题目】 On a hot African morning, Leila was lying on her stomach and an elephant was walking towards her. Leila waited. Then she pushed the button on her camera. “And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. “I wanted to get close to the elephants, but of course this was dangerous; they had their babies with them. So every morning I used to park my car in the open near the path(小道). They used to take the same path every morning when they left the water hole. After a week, they were used to seeing my car. So the next morning, I lay under it and got my photo!”
Many of the best wildlife photos come from good planning. In Africa, photographers set up their hides(隐匿处) near water holes. They also set up hides near forest paths, as animals use the same paths every night. For bird-watching, there are many hides around lakes, too. Inside the hides, bird-watchers can watch all day in the shade(荫处) out of the wind and rain.
Good wildlife photos are needed for books, postcards, magazine and newspapers. But only 5 percent of the photos you took may be good. It is not easy to take a good wildlife photo if you don’t have any good plans beforehand.
【1】Why did Leila lie under her car on the stomach?
___________________________________
【2】Why didn’t Leila get close to the elephants she wanted to take photos of?
___________________________________
【3】How can photographers take good wildlife photos according to the passage?
___________________________________
【4】What are good wildlife photos needed for?
___________________________________
【5】Is it easy to take a good wildlife photo?
___________________________________
【答案】
【1】Because she wanted to take good photos of the elephants.
【2】Because it was dangerous.
【3】By having a good plan.
【4】They are needed for books, postcards, magazines and newspapers.
【5】No, it isn’t.
【解析】
短文大意:本文通过介绍莱拉为了拍摄好的野生动物照片而吃了很多苦,说明许多最好的野生动物照片来自摄像师们精心的准备。如果事先没有任何好的计划,拍一张好的野生动物照片是不容易的。
【1】题意:为什么莱拉要趴着躺在车下?考查细节理解。根据她的解释“And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. 我躺在我的车下,拍到了我最好的一张大象照片”,可知是因为她想拍大象的好照片,故填Because she wanted to take good photos of the elephants.。
【2】题意:为什么莱拉没有靠近她想要拍照的大象?考查细节理解。根据“I wanted to get close to the elephants, but of course this was dangerous我想靠近大象,但这当然很危险”,可知是因为这很危险,故填Because it was dangerous.。
【3】题意:根据这篇文章,摄影师怎样才能拍出好的野生动物照片?考查细节理解。根据“Many of the best wildlife photos come from good planning许多最好的野生动物照片来自于良好的计划”,可知是通过有好的计划,故填By having a good plan.。
【4】题意:什么需要好的野生动物照片的?考查细节理解。根据“Good wildlife photos are needed for books, postcards, magazine and newspapers书籍、明信片、杂志和报纸都需要好的野生动物照片”,可知,故填They are needed for books, postcards, magazines and newspapers.。
【5】题意:拍一张野生动物的好照片容易吗?考查细节理解。根据“It is not easy to take a good wildlife photo if you don’t have any good plans beforehand如果你事先没有任何好的计划,拍一张好的野生动物照片是不容易的”,可知答案是否定的,故填No, it isn’t.。