题目内容

【题目】 On a hot African morning, Leila was lying on her stomach and an elephant was walking towards her. Leila waited. Then she pushed the button on her camera. “And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. “I wanted to get close to the elephants, but of course this was dangerous; they had their babies with them. So every morning I used to park my car in the open near the path(小道). They used to take the same path every morning when they left the water hole. After a week, they were used to seeing my car. So the next morning, I lay under it and got my photo!”

Many of the best wildlife photos come from good planning. In Africa, photographers set up their hides(隐匿处) near water holes. They also set up hides near forest paths, as animals use the same paths every night. For bird-watching, there are many hides around lakes, too. Inside the hides, bird-watchers can watch all day in the shade(荫处) out of the wind and rain.

Good wildlife photos are needed for books, postcards, magazine and newspapers. But only 5 percent of the photos you took may be good. It is not easy to take a good wildlife photo if you don’t have any good plans beforehand.

1Why did Leila lie under her car on the stomach?

___________________________________

2Why didn’t Leila get close to the elephants she wanted to take photos of?

___________________________________

3How can photographers take good wildlife photos according to the passage?

___________________________________

4What are good wildlife photos needed for?

___________________________________

5Is it easy to take a good wildlife photo?

___________________________________

【答案】

1Because she wanted to take good photos of the elephants.

2Because it was dangerous.

3By having a good plan.

4They are needed for books, postcards, magazines and newspapers.

5No, it isn’t.

【解析】

短文大意:本文通过介绍莱拉为了拍摄好的野生动物照片而吃了很多苦,说明许多最好的野生动物照片来自摄像师们精心的准备。如果事先没有任何好的计划,拍一张好的野生动物照片是不容易的。

1题意:为什么莱拉要趴着躺在车下?考查细节理解。根据她的解释“And I got my best photo of an elephant ever, by lying under my car,” Leila explained. 我躺在我的车下,拍到了我最好的一张大象照片”,可知是因为她想拍大象的好照片,故填Because she wanted to take good photos of the elephants.

2题意:为什么莱拉没有靠近她想要拍照的大象?考查细节理解。根据“I wanted to get close to the elephants, but of course this was dangerous我想靠近大象,但这当然很危险”,可知是因为这很危险,故填Because it was dangerous.

3题意:根据这篇文章,摄影师怎样才能拍出好的野生动物照片?考查细节理解。根据“Many of the best wildlife photos come from good planning许多最好的野生动物照片来自于良好的计划”,可知是通过有好的计划,故填By having a good plan.

4题意:什么需要好的野生动物照片的?考查细节理解。根据“Good wildlife photos are needed for books, postcards, magazine and newspapers书籍、明信片、杂志和报纸都需要好的野生动物照片”,可知,故填They are needed for books, postcards, magazines and newspapers.

5题意:拍一张野生动物的好照片容易吗?考查细节理解。根据“It is not easy to take a good wildlife photo if you don’t have any good plans beforehand如果你事先没有任何好的计划,拍一张好的野生动物照片是不容易的”,可知答案是否定的,故填No, it isn’t.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Several days ago, one of my students came into my office, looking down. He thought he had too much stress — he has homework to do every day, he has too many after-school classes every weekend, he doesn’t like his history teacher, his younger sister is crying all the time when he needs a quiet environment to study, his parents always compare him with his classmates, ...

The problems are commonly seen on most of the Chinese students. I comforted my student with one sentence: Don’t you know you were much stronger than you thought?

Why did I say so? Because everyone has strength.What is strength? It is not always about physical strength. Rather, it is about will, training and the ability to get things done. I know some students who are clever, but they get very little done in their studies. And I know others find work extremely challenging, but are able to move mountains through hard work. They have inner strength. More interesting is that those hard-workers often don’t even notice the stress. When they are asked “How do you make it?”, the answers usually comes back: “I just work harder than the others.”

Some losers often have self-imposed(自己强加的) boundaries(边界) — I can’t do that(Why?); that is too much for me(How do you know?); I can’t put in that much effort(What would happen if you did?). All these are limits(局限).

Then, how can they get stronger? By pushing themselves until the boundaries disappear. By pushing themselves until they get better.

1What can we know from the student’s words

A.He was looking for something.

B.He was worried and unhappy.

C.His parents didn’t love him.

2Most Chinese students have problems with the following aspects(方面)EXCEPT _______.

A.schoolworkB.social relationshipC.teachers’ suggestions

3Why do some clever students achieve little

A.Because they are not willing to spend time working hard.

B.Because the work is too challenging.

C.Because they know how much the stress is.

4If your friend complains(抱怨) “I’m not smart enough to solve that,” what the writer may say to him?

A.Let it go.

B.Believe in yourself.

C.Are you really sure about that if you haven’t tried hard?

5What can we infer(推断) from the passage?

A.Hard-workers don’t have any stress.

B.People can find their inner strength through hard work.

C.By pushing themselves, people can get whatever they want.

【题目】根据短文内容,从短文后的A~F选项中选出适当的选项补全短文。

What is the first thing that comes to your mind when you hear the word”hero”? 1 There are onscreen heroes like the superheroes in Avengers(复仇者)and also everyday heroes in our lives.

Whether they’re championship athletes, groundbreaking(开创性的)scientists, programmers changing the world with a keyboard, firefighters rushing into the burning building, artists creating the works of amazement, or a dog with a baby by his side, “hero” can be the word to describe them.

2

In general, a hero is someone selfless, courageous and brave. These qualities drive heroes to help others in times of need, even if they are scared. You can count on them to be there for you if something bad happens.

“The people that we set up as heroes are people that generally go above and beyond the call of duty.3” Nick Carden, a psychologist at the AAPHC Renaissance Center in the US said so.

However, why can some people be heroic? Nick Carden said, heroes are made. “They probably are people that have been influenced by and have been helped by or have been modeled or raised to have those as values.”

Common people—just like you and me—are heroes in their own way, simply just by doing their part for their families and communities. Cleaners, doctors, reporters, delivery workers, nurses, and bus drivers—the list goes on and on.4 And, sometimes, when there are emergencies, these common people show courage and bravery to help complete strangers in need.

Being a hero is the nature of human beings. “The decision to act heroically is a choice that mans or us will be called upon to make at some point in time. Heroism becomes something that seems in the range(范围)of possibilities for every person, perhaps inspiring more of us to answer that call.” heroism researchers Zeno Franco and Philip Zimbardo wrote in Great Good Magazine.5 Be courageous, honest, and a person with integrity(正直). Because, once you are your own hero, you can truly do anything you set your mind to.

A.These common people help keep order in our day-to-day lives.

B.Is it someone who wears a cape(披风)and can fly in the air?

C.Only in this way, you can be your own hero.

D.Most importantly, you should make an effort to be your own hero.

E.They do things that are outstanding.

F.But what makes a person a hero?

【题目】阅读短文,并按要求完成文后小题。

Every student spends lots of time studying and almost everyone would like their study to be more efficient (高效的). Here are two ways to help you manage your time better when studying.

Your study environment

Watching TV while studying is a bad idea and makes your study ineffective (无效的). So you’d better turn off the TV while you’re studying. Some students like listening to music while studying. Music is OK, but whether it helps or hurts depends on whether it can keep your mind at peace. Make sure that any music you listen to is actually helping you study, but not drawing your attention away. Good lighting and temperature are necessary, too. When it’s too hot or too cold, it will be harder for you to give all your attention to what you are working on.

Full attention for at least 40 minutes at a time

One of the most important things you can do to study efficiently is to give all the attention to your study for at least 40 minutes at a time. Don’t let anything else draw your attention away from the study during the period. Then have a rest and relax. Don’t study for too long a time because your brain gets tired and it needs a rest.

If you choose these ways, you will make an improvement in how you manage your time for study.

1完成句子 If Henry likes listening to music while studying, he’d better choose the music that can keep his mind________________.

2简略回答问题How long does the writer advise us to pay full attention to our study a time?

________________________________________________________________

3简略回答问题Why shouldn’t we study for too long at a time?

______________________________________________________________________

4用英语归纳文章的主题The passage mainly tells us _______________________________________________.

5将文中画线句子译成汉语____________________________________________________

【题目】 A girl was working as a nurse in a private hospital. One day, a man was brought to her hospital, but soon he had to be transferred to a different hospital for an operation. The director of the hospital said that the ______ couldn’t be transferred unless he paid his bill first. The man was ______ ill and his family asked if they could pay the bill after the operation. But the director ______.

The nurse, who had just arrived to work, heard about the situation and made a _____ decision. She removed her golden bracelet (手镯), took it to the cashier’s desk and said she would use it to cover the patient’s ______. Thanks to her help, the patient was immediately transferred to the other hospital and his life was ______. Although the bracelet was the only piece of ______ jewelry (珠宝) she owned, the nurse donated (捐赠) it to save the patient, even though he was a ______ to her.

The nurse’s actions caught the attention of the doctor who was on duty that day. He later fell in love with the nurse and they at last got married.

We may give without loving, but we cannot love without ______. Love means giving as much as we can. Love is like a smile – neither has any value unless they are ______. As Mother Teresa once said, “It is not how much you do, but how much love you put into what you do.”

1A.nurseB.doctorC.patientD.visitor

2A.seriouslyB.suddenlyC.nervouslyD.certainly

3A.failedB.foughtC.refusedD.agreed

4A.interestingB.surprisingC.excitingD.frightening

5A.billB.painC.dangerD.illness

6A.injuredB.damagedC.curedD.saved

7A.comfortableB.wonderfulC.enjoyableD.valuable

8A.neighbourB.strangerC.relativeD.leader

9A.sendingB.askingC.givingD.taking

10A.given awayB.taken awayC.put awayD.flown away

【题目】 Do you know what you'd like to be when you grow up? It takes most people many years to find out. For the young artist Alexandra Nechita, it never really seemed to be a _______. From the day she began drawing at the age of two, she was an artist.

Alexandra Nechita was born in Romania in 1985 and _______ to California when she was still a baby. As a little child, she loved coloring in her coloring books. Her parents _______ she could spend more time playing with other children, so they took away her coloring books. Alexandra began drawing her own pictures and coloring them in.

By the time Alexandra was seven years old, she had begun painting with oil paints. When Alexandra took a local art class, her teacher was amazed (惊奇的) at the young artist's _______ style of painting. Alexandra's work was similar in some ways to the paintings by famous artists like Picasso. These artists did not use a realistic (现实主义的) style of painting. They allowed their imaginations to play an important _______ in their work. The interesting thing was that little Alexandra had never seen the work of these artists. People called her "Little Picasso". This was a great honor (荣誉), but Alexandra's style of painting was all her own.

Alexandra's first public show was held at a Los Angeles public library when she was only eight years old. People were amazed at how young Alexandra was, but _______they loved her imaginative artwork. It didn't take long for Alexandra and her work to become famous. She appeared on television programs and in newspapers and magazines all over the world. The sale of a single piece can earn the young artist thousands of dollars. But that is not why Alexandra _______artwork. She just cannot imagine doing anything else that would bring her such joy and satisfaction.

Today, Alexandra is a full-time artist. She also works to help support the arts in schools. Alexandra is a strong believer in the power of art as a _______of communication and a bridge to build peace throughout the world.

1A.matterB.troubleC.exerciseD.question

2A.walkedB.ranC.movedD.returned

3A.hopedB.askedC.refusedD.wondered

4A.ancientB.strangeC.unusualD.difficult

5A.jobB.partC.ideaD.business

6A.finallyB.totallyC.naturallyD.mostly

7A.createsB.inventsC.producesD.imagines

8A.workB.toolC.ruleD.skill

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网