题目内容
【题目】Mike found a job in a bookstore after he finished middle school. He wouldn’t do anything but wanted to get rich. It was a cold morning. It snowed and there was thin ice on the streets. Few people went to buy books and the young man had nothing to do. He hated to read, so he watched the traffic. Suddenly he saw a bag fall off a truck and it landed by the other side of the street. “It is full of expensive things.” Mike said to himself. “I have to get it right now, or others will take it away.” He went out of the bookstore and ran across the street. A driver saw him and began to whistle (鸣笛), but he didn’t hear it and went on running. The man drove to the side, hit a big tree and hurt himself in the accident. Two weeks later, Mike was taken to the court (法庭). A judge asked if he heard the whistle when he was running across the street. He said that something was wrong with his ears and he could hear nothing.“But you heard me this time,” said the judge.“Oh, I’m sorry. Now I can hear with one ear.”“Cover (盖住) the ear with your hand and listen to me with your deaf (聋的) one. Well, can you hear me?”“No, I can’t , sir.”“You told a lie. There is nothing wrong with either of your ears,” the judge said.
【1】Mike found a job as a _____________ when he left school.
A. driver B. judge C. bookseller.
【2】One day he saw __________ in the street.
A. an accident B. a lot of money C. a lost bag
【3】Which of the following statements is NOT true?
A. Mike didn’t do well in his work. B. The judge believed Mike’s words.
C. The car hit a tree beside the street.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【解析】文章讲述的是在一个下雪天Mike跑道马路对面去取从卡车上掉下来的包,一司机为了躲避他儿撞上树而受伤。在法庭上法官问他是否听见鸣笛,明明能听得见的他说耳朵有问题,法官说刚才他能听见,他说只能用一个耳朵听。于是法官让他把盖住好耳朵用坏耳朵听。法官问话他照样能听见。
【1】细节理解题。由文中Mike found a job in a bookstore after he finished middle school.可知答案为C.。
【2】细节理解题。由文中Suddenly he saw a bag fall off a truck and it landed by the other side of the street. 可知答案为C.
【3】细节理解题。由文中“You told a lie. There is nothing wrong with either of your ears,” the judge said.可知“法官不相信Mike说的。”故答案为B.
【题目】九、根据短文内容从方框中选择适当的词填空,使短文完整、通顺。将正确答案写在答题卡上相应的横线上。(有两个多余单词)(10分)
writing, busy, show, singing, interesting, son, |
long, with , cooking, friendly, can, using |
It’s Sunday morning. My grandparents, my parents, my cousin and I are at my home. We are all 【1】. What are my grandparents doing? Oh, my grandfather is exercising. He is playing 【2】 two balls. My grandmother is reading a newspaper. She is reading a story in it. The story is 【3】. Look! How happy my grandmother is! And my father is watching TV. He is watching CCTV News. It’s his favorite TV【4】. My mother is in the kitchen. She is 【5】. She can cook nice food. She is a good mother. I love her very much. My cousin Peter is my uncle’s 【6】. He is 10 years old. He is listening to music in my room. He likes music and he 【7】 play the piano and the guitar. He is good at 【8】. He wants to be a singer(歌手). What am I doing? I’m 【9】 the computer, but I’m not playing games. I’m 【10】 an e-mail.