题目内容
Dear Steve,
Thank you for your postcard. I show it to some of my good friends at school. Three of them have friends in other countries,too. Their friends are from different countries. One is from Australia,one is from America,and the other is from China. In the postcard,you say the weather in Toronto is warm and nice. But in England it's very cold and humid. Sometimes we have snow.
Now I want to tell you something about my family. My father and mother are teachers. I have a brother and a sister. My brother works in a middle school and my sister is studying at a university (大学) .
Could you give me a few photos of yours? I want to know what you look like.
Yours,
David
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. David comes from.
A. Canada B. America C. England D. Australia
() 2. The weather is in Toronto.
A. humid B. warm C. cold D. snowy
() 3. There are people in David's family.
A. two B. three C. four D. five
() 4. is a teacher.
A. David's sister B. Steve's brother C. David's mother D. Steve's father
() 5. Which is NOT true according to (根据) the passage?
A. This letter is from David to Steve. B. David's parents are both teachers.
C. David has a friend from Australia. D. David and his sister are both students.
1. C 细节理解题。由 “But in England it's very cold and humid. Sometimes we have snow. ”可知,因此答案为 C.
2. B 细节理解题。由“you say the weather in Toronto is warm and nice”可知,因此答案为B.
3. D 细节理解题。由 “My father and mother are teachers. I have a brother and a sister. ”可知,因此答案为 D.
4. C 细节理解题。由 “My father and mother are teachers. ”可知, 因此答案为C.
5. C推理判断题。通读全文可知,本文没有提及David有一个来自 于澳大利亚的朋友,因此答案为C.
My name is Mariko. I come from Tokyo. I can speak a little English. But I can't speak Chinese. I usually get up at 6 o^lock and go to school at 7 : 30 in the morning. I think art is interesting. I don't like math. I think it is boring. I want to visit China and Canada. I think they are very interesting.
My name is Mario. I am twelve years old. I go to school at 7 : 50 and I go home at 4 : 20. I have lunch at school. I usually have fish,rice and vegetables for lunch. My favorite subject is music,because it's fun. I want to join (加入) a music club. I don't like P. E. I usually do my homework at 5 o’clock and I go to bed at 10 o’clock.
I am Boris. I am from Canada. I like math and art. I want to join the art club. Swimming club is not interesting. I don't like physics. I think it's boring. I get up at 6: 30 and then I run on the playground. My good friend is Sam. He is from the USA. He knows Chinese. He likes Chinese food. He wants to join a Chinese club.
根据短文内容,完成下列表格。
Name | Country | Language | Subject liking | Subject disliking | Club (want to join) |
Mariko | Japan | Japanese, 2.____ | 3,__ | Math | / |
Mario | Japan | Japanese | Music | P. E. | 5. ____ |
Boris | 1.___ | English | Math, Art | 4.____ | The art club |
Sam | America | English, Chinese | Chinese | / | A Chinese club |