题目内容
阅读理解(10小题,共20分)
A
“Hurry up,Dad!Jane and 1 are ready”’ Harry called out.
“I will be late if I drive you to school”’ Mr. Smith said.“Can’t you go to school on foot this morning?”
“But our school is far away!” Jane said.
“Walking is a good way to keep healthy,children. Now get your schoolbags and go!”So Jane and Harry had to walk five blocks to school finally.
In the evening,the children told their grandpa that they walked to school that morning. Grandpa said,uThat was good for you. When I was young,I walked five kilometers to school every day.
Jane said ,“But I hate walking. ”
Grandpa said,“Children should walk and run every day. If you do so,you will become stronger and stronger. You won’t get sick so often.”
“From now on I'll walk to school every day”’Harry said. “I'd like to be healthy and strong. ”
“I will join you,Harry”Jane said happily.
1. Mr. Smith didn't drive his children to school because he would .
A. let them walk to school B. be late if he did that
C. let them become stronger D. join them to walk to school
2. Harry and Jane got to school that morning.
A. in their father's car B. by bike C. by taxi D. on foot
3. How far is their home from school?
A. Five kilometers. B. Five blocks. C. Six kilometers. D. Six blocks.
4. Their grandpa and father thought .
A. walking was good for health
B. children should walk five kilometers to school every day
C. they would join the children to walk every day
D. children wouldn’t get sick so often if they went to school by bus
5. The underlined word “so” refers to .
A. taking a bus to school B. hating walking
C. being healthy and strong D. walking and running every day
1. B 解析:根据第二段中I will be late if I drive you to school 可知,Mr. Smith 没有开车送孩子们去学校,是因为如果那样做自己会迟到。
2. D 解析:根据第四段最后一句So Jane and Harry had to walk five blocks to school finally.可知,两个孩子是步行去学校。
3. B 解析:根据第四段最后一句...walk five blocks to school finally.可知,学校 离他们家有五个街区远。
4. A 解析:根据第四段中Mr. Smith说的话 Walking is a good way to keep healthy,children.和第五段中爷爷说的话 That was good for you.可知,爷爷和 爸爸都认为步行对健康有益。
5. D 解析:根据第七段中爷爷说的话 Children should walk and run every day.可知,这里的so是指“每天步行和跑步”。