题目内容

【题目】通读下面短文,掌握其大意,然后在1—10各题所给的A、B、C、D三个选项中,选出一个最佳选项。

In America, the school day usually starts at 9 a.m. and finishes at about 4 p.m. The school subjects________ different from ours. In China, we always ________ Chinese, math, English, P. E. and so on. But in America, students have more ________ , such as cooking and driving lessons. Their school life isn’t just ________study. They have ________ things to do than the Chinese students do. There are many clubs in American schools, too. If the students are________ in sports, they can join different sports clubs. American students also have art clubs, language clubs and some ________ clubs. From 2:30 p.m. to 4 p.m., they do ________ things in different clubs.

Maybe you think English is very popular in the world, so American students don’t need to learn any other language. ________ that’s not true. American children from the age of seven _________ learn a foreign language. For example, they learn French or Chinese.

【1】A. are B. is C. was D. were

【2】A. having B. have C. has D. had

【3】A. sports B. clubs C. lessons D. opportunities

【4】A. about B. in C. of D. to

【5】A. many B.much C. more D. few

【6】A. interested B. interest C. interesting D. interests

【7】A. another B. others C. other D. many

【8】A. different B. dangerous C. easy D. same

【9】A. Because B. So C. And D. But

【10】A. don’t have to B. have to C. had to D. has to

【答案

【1】A

【2】B

【3】C

【4】A

【5】C

【6】A

【7】C

【8】A

【9】D

【10】B

【解析】

试题分析:短文大意:该文介绍了美国的教育和中国的不同,中国的学校的学生只学习功课,而美国的学生可以根据自己的爱好参加各种形式的俱乐部,可以在学校学习烹饪和驾驶等。他们从岁开始学习外语。

【1】A考查动词及语境理解。句意:学校的功课不同于我们的功课。are是,适用于第三人称单数以外的人称;is是,适用于第三人称单数;was是am、is的过去式,适用于第一、三人称单数;were是are的过去式,适用于第一、三人称单数以外的人称。这里是短语be different from与……不同。句子的主语subjects 是复数,因为这里叙述的是平时的情况,应该用一般现在时。所以A

【2】B考查动词及语境理解。句意:在中国我们总是上语文、数学、英语、体育等等。 having 是have的现在分词或动名词形式;have有,上课,适用于第三人称单数以外的人称;has有,上课,适用于第三人称单数had有,是have或has的过去式。这里是短语have +科目表示上某科目。这里叙述的是平时的情况,应该用一般现在时,因为主语we是复数,所以应该用have,故选B

【3】C考查名词及语境的理解。句意:在美国学生有更多的功课例如做饭,驾驶课。sports体育运动;clubs俱乐部; lessons功课;opportunities机会。这里是暗含与中国的学校的功课相比较,所以选C。

【4】A考查介词及语境的理解。句意:他们的生活不仅仅是关于学习的。about关于;in在里面。of……的;to到。根据But in America , students have more _____ , such as cooking and driving lessons.可知在美国的学生的学习不单单是学习,所以选A。

【5】C考查形容词及语境理解。句意:他们比中国的学生有更多的事情要做。any 任何much多; more更多;few几个。根据后面的比较连词than可知这里应该用比较级,所以选C

【6】A考查形容词及语境的理解。句意:如果学生对体育感兴趣,可以加入不同的体育俱乐部。interested感兴趣的,指人感到有趣的;interest名词,兴趣;interesting令人感兴趣的interests兴趣这里句子的主语students所以应该用描述人的interested,故选A

【7】C考查形容词及语境理解。句意:美国的学生也有艺术俱乐部、语言俱乐部及其他的一些俱乐部。another另一个;others其他,后不能跟名词。other其他的;many许多。根据art clubs ,language clubs 可知and后面的应该把已经提到的这两种俱乐部排除,所以C

【8】A考查形容词及语境的理解。句意:他们在不同的俱乐部做不同的事情。different不同的; dangerous 危险的;easy 容易的;same 一样的。根据in different clubs.可知指的是不同的事情,所以A

【9】D考查连词及语境理解。句意:也许你认为英语在世界上很受欢迎,因此美国学生没有必要学习其他的语言,但是那样认为是不对的。 Because因为;So因此;and和;But但是。根据that’s not true.可知这里应该表示转折关系,所以D

【10】B考查动词及语境理解。句意:美国的孩子从岁必须学外语。don’t have to 不必;have to 不得不;had to不得不,属过去时态 has to不得不因为句子的主语American kids ,所以谓语动词不能用单数。根据句意所以B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Mr. Clarke hated to do the housework. He wouldn't stay at home on weekends. As his wife always told him to do some washing or cleaning,or he had to cook for his family. So he always made some excuses (借口)on Friday evenings.
Recently Mr. Clarke was interested in playing cards,but he was afraid to let his wife know. So every Sunday afternoon he brought some fish home. It made his wife happy and she never asked where he spent his weekends.
One Saturday morning,Mr. Clarke left home at 7 o'clock. He took a bus and got off at a stop near a small town. His friends were waiting for him in a small hotel. They played cards there. Mr .Clarke didn't go home until 7 o'clock on Sunday evening. He went in the shop near the bus stop as usual. As soon as the shopkeeper saw him,the man said,“I'm sorry,Mr. Clarke. I have no fish today. What about some chicken legs?” “Don't be silly!” said Mr. Clarke,“I can't tell my wife that I have fished some chicken legs,can I?”
(1)Mr. Clarke didn't want to stay at home on weekends because ________.
A.he wouldn't do any housework
B.he didn't love his wife
C.he was very busy
(2)What was Mr. Clarke interested in?
A.Fishing.
B.Playing cards.
C.Shopping.
(3)How long was Mr. Clarke away from his home?
A.About 24 hours.
B.About 36 hours.
C.About 48 hours. .
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Mr. Clarke hardly stayed at home on weekends.
B.Mr. Clarke played cards only this weekend.
C.Mrs. Clarke believed he fished on weekends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网