题目内容

【题目】 A

He was only seventeen when he got cancer. He must have felt hopeless when the doctor said his leg would have to be cut off 6 inches above the knee.

But to everyone’s surprise, Terry Fox made up his mind to become a long-distance runner and do something about cancer. What a dream!

Impossible as it seemed, Terry decided to run across Canada. He hoped to raise one million dollars for cancer research. Few believed he would make it Anyway, on April 12, 1980, after many months of training, Terry Fox began his Marathon of Hope. Almost no one showed up to see him begin his journey. For the first days of his marathon, Terry Fox was alone. He got up early and started running at 4:30 am. Day by day, people began to realize that something big was happening on the lonely road. As people saw Terry, they stopped and donated (捐赠) money for cancer research.

However, his health took a rapid turn for the worse several months later. The cancer had returned and it was in his lungs(). He had to give up his marathon on September 1,1980, Terry died a few months later, at the age of 22. In his short life, he raised $ 24 million for cancer research --- one dollar for every Canadian.

After his death, the yearly Terry Fox Run, first held in 1981, has grown to be the world’s largest one-day fundraiser(筹资活动) for cancer research.

1What does the underlined sentence in paragraph 2 mean?

A.It was such a silly dream

B.The dream was easy to achieve

C.It was an almost impossible dream

2Why did Terry give up his marathon in September, 1980?

A.Because he found it too tiring.

B.Because he was too sick to continue.

C.Because nobody supported him.

3When did the third Terry Fox Run take place?

A.In 1981B.In 1983.C.In 1984

4Which of the following statement is TRUE?

A.Terry Fox was born with one leg.

B.’Terry Fox Run was set up by Terry Fox.

C.People paid little attention to Terry’s running at first

5What’s the writer’s purpose in writing this passage?

A.To advise us to donate money to cancer research.

B.To encourage us to take part in Marathon of Hope.

C.To tell us about one of the greatest runners.

【答案】

1C

2B

3B

4C

5C

【解析】

本文介绍了Terry Fox得了癌症,但是他下决心成为一名长跑运动员,他想为癌症研究筹集资金。他坚持参加马拉松训练。因为病得太严重,因此无法参加198091日的马拉松比赛。他去世后,从1981年每年举行特里·福克斯跑步比赛,现已成为全球最大的癌症研究单日筹款活动。

1词义猜测题。根据Impossible as it seemed, Terry decided to run across Canada.可知,此处表示这是不可能的梦想,故选C

2推理判断题。根据However, his health took a rapid turn for the worse several months later. The cancer had returned and it was in his lungs(). He had to give up his marathon on September 1,1980可知,Terry病得太严重,因此无法参加马拉松,故选B

3推理判断题。根据After his death, the yearly Terry Fox Run, first held in 1981, has grown to be the world’s largest one-day fundraiser(筹资活动) for cancer research.可知,在1981年,是第一届Terry Fox Run,因此第三届应是在1983年,故选B

4推理判断题。根据Almost no one showed up to see him begin his journey. For the first days of his marathon, Terry Fox was alone.可知,刚开始,人们几乎不关注Terry跑步,故选C

5推理判断题。根据But to everyone’s surprise, Terry Fox made up his mind to become a long-distance runner and do something about cancer.可知,本文讲述了Terry患了癌症,但是他下决心当一名长跑运动员,因此本文是为了向我们介绍一名伟大的长跑运动员。故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据However, his health took a rapid turn for the worse several months later. The cancer had returned and it was in his lungs(). He had to give up his marathon on September 1,1980可知,Terry病得太严重,因此无法参加马拉松,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Professor Green, known to the world as a scientist, is not only absent-minded but short-sighted as well. His mind is always busy ________ scientific problems and ________ notices what is going on with him.

One ________ day recently, he went for a walk in the countryside, but as he has a book in his hand. When he went out, he began to read his book. He hadn’t gone far ________ he run into a big cow and fell down. In the fall, he had lost his ________, without which he couldn’t see anything. He thought he had hit his head ________ a fat lady. “I’m sorry, Madam.” He said politely ________ searching for his glasses. As soon as he ________, he realized his mistake.

Soon he was fixing his mind on his ________ again and paid no attention to anything else. He had scarcely been walking for five minutes when he fell over again, ________ both his book and his glasses. This time he got very angry, seizing his umbrella, he gave the “cow” a wild blow. Then, after finding his glasses, he realized with horror that he made a second mistake. A large fat woman was fleeing from him in a horror.

1A.thinkingB.thinking overC.thinking aboutD.thinking of

2A.alwaysB.usuallyC.oftenD.seldom

3A.coldB.warmC.fineD.rainy

4A.whenB.whileC.just thenD.at that time

5A.bookB.moneyC.wayD.glasses

6A.toB.againstC.aboutD.onto

7A.afterB.inC.beforeD.during

8A.put it onB.taken them offC.put them onD.taken them out

9A.bookB.glassesC.problemD.hands

10A.holdingB.losingC.gettingD.finding

【题目】 A food courier(服务员) won CCTV'5 Chinese Poetry Competition April4,2008. Lei Haiwei kept calm during the final of the third season of CCTV’5 Chinese Poetry Competition on Wednesday night .He became the champion after_______ Peng Min, a master of literature( 文学)from China’s top university.

Le, 37, from Shaoyang, Hunan Province, is now working _______ a food delivery man in Hangzhou,Zhejiang Province. His _______ in poetry was inspired(激励)by his father. He would write poems down, _______ them on the wall of the kitchen and teach him to read them from a young age.

Lei missed the _______ of going to university because of the school transfers(调动)when he was growing up. But that didn’t _______ his love for poetry. Since he was too_______ to buy books, Lei would memorize poems in bookstores and write them out when he went back home. He used this special_______ to accumulate(积累) more than1,000 poems.

Lei moved to Hangzhou in 2008. Now, as a busy food courier, he reads and memorizes poems using his mobile phone_______ waiting for food to be delivered. It helps him relax during his fast-paced life. Last November, Lei went to Beijing and began________ the TV show after standing out from more than 70,000 people who took part in the competition After winning, Lei returned to Hangzhou and continued his delivery work and the memorizing of poems.

1A.callingB.beatingC.fightingD.see

2A.asB.forC.inD.on

3A.hobbyB.interestC.successD.habit

4A.praiseB.stickC.divideD.receive

5A.chanceB.choiceC.changeD.ticket

6A.put downB.lie downC.cut downD.sit down

7A.richB.poorC.shyD.busy

8A.toolB.methodC.pointD.key

9A.whileB.afterC.thoughD.because

10A.admiringB.spreadingC.recordingD.producing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网