题目内容

【题目】Toby’s best friend is Jake. They are similar to each other in some ways.Both of them are friendly.They like exercising in the morning.And they often play basketball together on the weekend.But they are different from each othertoo.Toby is serious and he studies harder than Jakebut Jake is more outgoing than Toby.Toby is a little quieterbut Jake often makes others laugh and he often speaks more loudly.

Nelly is Sue’s best friend.They look similar because they are both tall with long straight hair. But Nelly is quieter and smarter. She is a good listener. Sue is more outgoing and is always talking.

根据短文内容判断正(T)误(F)

【1】 Toby is as friendly as Jake.

【2】Toby likes exercising in the morning but Jake doesn’t.

【3】Toby studies harder than Jake.

【4】Nelly and Sue look different.

【5】Sue is a good listener.

【答案】

【1】T

【2】F

【3】T

【4】F

【5】F

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了Toby和Jake是好朋友。他们彼此在许多方面很相似。当然他们也有不同之处。Nelly Sue是好朋友,他们也是既有共同之处又有不同的地方。

【1】T根据Both of them are friendly.可知他们一样友好,故填T

【2】F根据They like exercising in the morning.可知他们喜欢在上午锻炼,故填F

【3】T根据Toby is serious and he studies harder than Jake故填T

【4】F根据Nelly is Sue’s best friend.They look similar because they are both tall with long straight hair.可知他们看起来相似,故填F

【5】F根据But Nelly is quieter and smarter. She is a good listener.故填F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Stephen Hawking was born in Oxford, England on 8th January, 1942. He went to school in St Allbans, a small city near London. Although he did well, he was never top of his class.

After leaving school, Hawking went first to Oxford University where he studied physics and then went to Cambridge University where he studied cosmology(宇宙学). As he himself admits, he didn't work hard. He was a very lazy student, and did very little work. However. he still got marks.

It was at the age of 20 that Hawking first noticed something was wrong with him. He started to bump into things. When he visited his family at Christmas time, his mother was so worried that she made him see a doctor. Hawking was sent to hospital for tests. Finally, the result came back. Hawking had motor neuron disease(运动神经元病), an incurable illness which would make him unable to speak, breathe or move without the help of a machine. Doctors said they had no way to help him. He would die before 23.

At first, Hawking became very depressed. After a while, though, he began to see his life in a different way. As he later wrote, "Before my illness was diagnosed(诊断), I had been very bored with life. There had not seemed to be anything worth doing. But shortly after I came out of hospital. I suddenly realized that there were a lot of worthwhile(值得做的) things I could do." Hawking married, found a job at Cambridge University as a professor. He strongly believes that his story shows that nobody, how bad their situation is, should lose hope. "Life is not fair." He once said. "You just have to do the best you can in your own situation."

【1】As a university student Stephen Hawking _______.

A. worked hard

B. studied math and physics

C. was the best student in his class

D. was lazy and did very little work

【2】 Hawking first noticed something was wrong with him when _______.

A. he was sent to hospital for test

B. his mother made him see a doctor

C. he was twenty

D. he visited his family at Christmas time one year

【3】In the passage the word "incurable" means _______.

A. 无法治愈的B. 难以确诊的C. 常见的D. 可以治愈的

【4】When Hawking was first diagnosed with motor neuron disease, he _______.

A. made up his mind to get married

B. became very sad

C. thought that nothing in life was worth(值得的) doing

D. began to see his life in a different way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网