题目内容

Dear Anne,

How are you? I had great f 1. last Monday, 2 June 2014. It was a traditional Chinese festival c 2. the Dragon Boat Festival that day.

This festival is in memory of Qu Yuan, one of the g3. Chinese poets. He killed himself by jumping into the Miluo River on 5 May of the lunar calendar (阴历), 278 BC. People there rowed boats to s4. him. But it was too late. They were very sad and then threw rice into the r5. to feed the fishes so that they would stay away from his body.

F6. then on, every year on this day, people enjoy e 7. Zongzi which is made of rice with meat, eggs and so on in it. In the past we ate it only o 8. a year, but now we regarded it as our daily food. We can have it any time we like.

Have you ever w9. the dragon boat race on TV? It is another important part of this festival. Several teams row their dragon-shaped boats as f 10. as they can. The first team to reach the finish line wins.

If you have a plan to visit China next year, would you like to spend this festival with us? Best wishes, Xiao Qiang

1.fun 2.called 3.greatest 4.save 5.river 6.From 7.eating 8.once 9.watched 10.fast 【解析】本文是小强写信给安妮,向她介绍端午节的历史和习俗。 1.fun 句意:2014年6月2日,上周一,我玩得高兴。have great fun玩得非常高兴。故为...
练习册系列答案
相关题目

A man had a little dog,and he liked it a lot.He would pat(拍)its head,put it on his knee and talk to it.Then he would give it some food from his own plate.

A donkey(驴子)looked in through the window and saw the man and the dog.

“Why doesn’t he choose me as his pet?” said the donkey.“It is not fair.I work hard,and the dog only shakes its tail,barks and jumps onto the master’s(主人)knee.It is not fair.”

Then the donkey said to himself,“If I do what the dog does,the master may choose me as his pet.”

So the donkey ran into the room.He brayed(嘶叫)at the top of his voice.He shook his tail so hard that he knocked over a jar on the table.Then he tried to jump onto the master’s knee.

The master thought the donkey was maniacal,and he shouted,“Help!Help!”

Some men came running in with sticks in their hands and they beat the donkey until he ran out of the house.

“I only did what the dog did,” said the donkey,“and yet they still regard the dog as their pet and they beat me with sticks.It is not fair.”

1.Why did the donkey do what the dog did?

A. He wanted his master to choose him as a pet.

B. He wanted his master to give him food.

C. He wanted to make his master angry.

D. He wanted to turn into a dog.

2.What does the underlined word “maniacal” in Paragraph 6 mean in Chinese?

A. 高兴的 B. 疯狂的 C. 放松的 D. 疲倦的

3.What did the master do when the donkey tried to jump onto his knee?

A. He took the donkey on his knee. B. He patted the donkey’ s head.

C. He ran into the room. D. He called for help.

4.What do you think of the donkey from the passage?

A. Brave. B. Clever. C. Lazy. D. Foolish.

5.What does the passage want to tell us?

A. Everyone has his value. B. People treat animals differently.

C. Dogs are cleverer than donkeys. D. Everyone can change if they try hard.

1.A 2.B 3.D 4.D 5.A 【解析】这是一则寓言故事,主人家的一头驴很羡慕小狗,因为它始终得不到主人的宠爱,驴自认为,如果它按照狗的做法去做,主人也会把它当作宠物。事实上,它的做法令主人很害怕, 大喊救命。被人用棍子赶出家门。这个故事告诉我们:做任何事情都要各司其职,不要做与自己无关的事情。 1.细节理解题。由文中Then the donkey sa...

Wearing seat belts(安全带) is,of course,the first step to safe driving.These following measures might also save your life.

Count to three.Keeping up enough space between your car and others is certainly necessary.Jim Clark,a California driving instructor,suggests a following distance of at least three seconds.To figure this,pick an object on the roadside ahead.When the car in front of you passes it,start counting one-thousand-one,one-thousand-two,one-thousand-three.If you get to that object before you reach one-thousand-three,you don’t have three seconds of following time—time needed to keep away from accidents.

Let followers pass.“If someone’s driving after you,get out of his way.”Clark advises.“You’re better of being safe than right.”

Expect the worst.In a study,the Federal Highway Administration(联邦公路局) found that 68 percent of drivers do not come to a complete stop at stop signs.When you’re driving and see someone come near to a stop sign,don’t be too sure that the person is going to stop.And when you stop at a crossing and another car comes near with its turning light on,don’t take it true that the driver will turn.Instead,wait until he turns.He may have had the light on for miles.

Stay outside.In the busy traffic,drive in either the outside-left or outside-right lane(车道).As traffic expert Francis Kenel says,that allows you somewhere to go if a problem develops.

1.pieces of advice on road safety are given in this passage.

A. Three B. Four C. Five D. Six

2.The underlined word figure probably means in the passage.

A. 判断 B. 考虑 C. 想象 D. 依靠

3.The study by the Federal Highway Administration shows .

A. that stop signs are completely useless

B. that the traffic police do not do their work

C. that drivers should always stop at stop signs

D. that some drivers do not pay attention to stop signs

4.It is wise in busy traffic.

A. to drive on the left lane B. not to drive in the middle

C. to drive on the right lane D. not to drive on the outside lane

5.The passage is mainly about .

A. what to do at different traffic signs

B. how to save lives when accidents happen

C. what to do to avoid driving accidents

D. how to keep a safe distance from other cars

1.C 2.A 3.D 4.B 5.C 【解析】本文介绍了路上行驶的安全建议有:系安全带,保持车距,让后面行驶的人先行,做最坏的打算,交通堵塞时待在外面。 1.C 推理判断题。根据Wearing seat belts(安全带) is,of course,the first step to safe driving.和Count to three.和Let ...

Welcome to the Painting Competition for Woolands Students

The International Anti?Drug(禁毒) Day this year is coming soon. In order to raise teenagers' awareness(意识) to fight against drug taking, the City Art Council is going to hold a painting competition for the students in our city.

Students who want to take part in the competition can hand in their own 2D paintings in either of the following two ways:

★Each school will be provided with a box for students to put in their paintings. Boxes will be picked up by the City Art Council on Thursday, June 23rd, 2016, before the end of the school day.

★Paintings can be also handed in on Friday, June 24th, from 8:00 am to 10:00 am at the Woodlands Art Hall (175 Riverside Street).

All paintings are required to be 60cm wide by 80cm long or smaller. Larger sizes will not be accepted. Each student can only hand in one painting.

The final decision on the competition results will be made on June 26th, the Anti?Drug Day. The name list of the winners will be made known on the website of the City Art Council on the same day. All winning paintings will be shown to the public at the City Youth Park from June 27th till the end of July.

Prizes: 1st Prize(10 students)=$300 Gift Card each

2nd Prize(20 students)=$200 Gift Card each

3rd Prize(30 students)=$100 Gift Card each

For further information:Visit http: //www.WoodlandsArtCouncil.org or call 2569?8632.

1.Students in Woodlands can take part in ________ held by the City Art Council.

A. a pop music concert B. a singing competition

C. a painting competition D. a name?signing activity

2.The main purpose of this competition is ________.

A. to teach the teenagers some painting skills

B. to tell the teenagers to walk away from drugs

C. to provide the teenager with some art knowledge

D. to introduce the history of the Anti?Drug Day to the teenagers

3.The size of the paintings like ________ will NOT be accepted.

A. 40 cm wide by 60 cm long

B. 50 cm wide by 70 cm long

C. 60 cm wide by 80 cm long

D. 80 cm wide by 100 cm long

4.The public can enjoy the winning paintings ________.

A. at the City Youth Park B. at the City Art Council

C. at 175 Riverside Street D. at the Woodlands Art Hall

5.Which of the following is true according to the passage?

A. Students must put their paintings in the school box on June 24th.

B. Each student can take part in the competition with one 3D painting.

C. Students can get more information about the competition in two ways.

D. Each of the second prize winners in the competition will get 300 dollars.

1.C 2.B 3.D 4.A 5.C 【解析】国际禁毒日就要到来了,为了提高青少年抵抗毒品的意识,我们城市美术委员会将要在学生们中间举行一次绘画比赛。短文中对这个比赛的具体要求做了详细的介绍。 1.细节理解题。根据短文中the City Art Council is going to hold a painting competition for the st...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网