题目内容

【题目】Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes(脚趾).

One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because of electricity().

Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident. But soon he had to make a choice.

“For people like me, there were only two choices. One was to give up all the dreams, which would cause a quick death. The other was to work hard without arms to live an excellent life.” says Liu Wei.

Liu’s dream was to be a pianist. His excellent life included a show on China’s Got Talent(《中国达人秀》) and a wonderful performance (演奏) playing the beautiful Marriage D’amour with his two feet on the piano.

Liu Wei learned to play the piano with his feet. And teaching himself to play the piano with his feet was very hard. Many times he wanted to give it up, but his parents went on encouraging(鼓励) him and he wanted to make his parents proud.

Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience(观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance.

1Why is Liu Wei very famous in China?

2How old was Liu Wei when he lost his arms?

3Was Liu Wei very sad when both his arms were cut off?

4Who encouraged Liu Wei to play the piano?

5How did the audience feel when they watched Liu’s performance?

【答案】

1Becaue he can play the piano with his toes.

2He was only 10 years old.(可以只答10 years old.)

3Yes.

4His parents encouraged him to play the piano.(可以只答His parents)

5They were deeply moved and excited

【解析】

试题短文大意:刘伟在中国非常有名,因为他可以用脚趾弹钢琴。一天,刘伟只有十岁时,他和一些朋友玩一个游戏。因为触到电,他失去了双臂。刘伟的梦想是成为一名钢琴家。很多次他想放弃,他的父母鼓励他坚持,最后终于经过努力成功了。

1】根据文中Liu Wei is very famous in China because he can play the piano with his toes.可知刘伟在中国非常有名, 因为他可以用脚趾弹钢琴。所以作答Because he can play the piano with his toes.

2】根据文中One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends .He lost both his arms because of electricity.可知, 刘伟只有十岁时,一天他和一些朋友玩一个游戏。因为触到电,他失去了双臂。所以作答He was only 10 years old.

3】根据文中Liu Wei was very sad when both his arms were cut off after the accident可知刘伟在事故后被截掉双臂,他很伤心。所以作答Yes. ( Yes. He was. )

4】根据文中Many times he wanted to give it up, but his parents went on encouraging him.可知他想学弹钢琴,但是有时他想放弃,他的父母一直鼓励他。所以作答填:His parents

5】根据文中 The audience (观众) were deeply moved and very excited when they watched his performance.可知观众被深深打动了,看着他的表现时也非常兴奋。所以作答They were deeply moved and very excited.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Once there was a famine(饥荒).A rich cook sent for twenty of the poorest children in the town and said to them, “In this basket there is a piece of bread for each of you.Take it and come back to me every day at this hour for more.”

In a hurry the hungry children got together around the basket,and fought over the bread because each wanted the largest piece.At last they went away without even thanking the good cook. Mary, a poorly-dressed girl, did not fight with the other children,but stood quietly in distance.When the badly-behaved children had left,Mary took the smallest piece,which was all left in the basket.She kissed the cook’s hand and went home.

The next day the children were as badly-behaved as before. Mary got a piece of bread almost half the size of the one she got the first day.When she came home,her mother cut the bread open. Many new, shining pieces of silver fell out of it.

Her mother was very worried ,and said, “Take the money back to the cook at once.The silver must have fallen into the dough(面团)by accident. Hurry up, Mary” When the little girl gave the rich man her mother ’s message, he said, “It was no mistake.I had the silver pieces put into the smallest bread for you as a prize. Always be as satisfied, peaceable and thankful as you now are. Go home now, and tell your

mother that the money is yours.”

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1What did Mary do while the others fought over the bread?

A. She stood quietly in distance.

B. She fought over the bread.

C. She went home.

D. She sent for her mother.

2How did the girl express her thanks to the cook?

A. She left quietly without a word.

B. She kissed the cook’s hand.

C. She gave money to the cook.

D. She behaved as badly as the other children.

3Why did the cook put the silver pieces into the bread?

A. Because he wanted to give them to the poorest child. B. Because Mary’s mother was very worried.

C. Because he wanted to give them to Mary as a prize. D. Because Mary’s family was poor.

4What do you think of Mary’s mother?

A. She was very rich. B. She was peaceable.

C. She was foolish. D. She was very honest.

5What is the passage mainly about?

A. Some pieces of bread B. Some pieces of silver

C. A good girl D. A rich cook.

【题目】When we think of paper,we think of newspapers and books.But there are many other uses.Only half of the world's paper is used for books and newspapers.

Paper is very good for keeping you warm.You have perhaps seen homeless men asleep on a large number of newspapers.In Finland,it is sometimes -40 in winter.The farmers wear paper boots(靴子) in the snow.Nothing could be warmer.

Each year,more and more things are made of paper.We have had paper cups and plates for a long time.But now we hear that chairs,tables,and even beds can be made of paper.With paper boots and shoes,you can wear paper hats,paper dresses,and paper raincoats.When you have used them once,you throw them away and buy new ones.

The latest use of paper seems to be paper houses.These are not small houses for children to play in,but real,big houses for people to live in.You can buy a house with three rooms for about 500 dollars.You can put it up by yourself in a few hours,and you can use it for about five years.

1Only half of the world's paper is used to ________.

A. build houses

B. help the homeless people

C. make chairs,tables and beds

D. print(印刷) newspapers and books

2The farmers in Finland wear paper boots in winter to ________.

A. feel much better B. go for a walk

C. keep their feet warm D. save a lot of money

3Long before we began to use paper to make chairs,tables and beds,________.

A. we could buy paper boots and shoes in paper shops

B. we had already had paper cups and plates

C. we could wear paper hats and paper dresses

D. we had no paper cups or paper plates

4After you use a paper raincoat,you may ________.

A. use it for a long time B. sell it to others

C. lend it to others D. throw it away

5The latest use of paper seems to be paper houses.These houses are ________.

A. not expensive and easy to build up

B. made for children to play in or for homeless men to live in

C. made only for the rich people

D. big and strong enough to live for many years

【题目】阅读短文,按要求完成所给任务。

“I first saw Beijing Opera in London in 1993, and it just shocked me. It was really amazing,” says Ghaffar Pounazar.

The 32-year-old British gave up his work in London and came to a Beijing Opera school. Since then, Ghaffar Pourazar has worked hard on this art.

On stage, the Beijing Opera actors not only act, they also sing and dance while performing some difficult movements(动作). When Pourazar first got to China. He couldn’t speak any Chinese, and he knew nothing about Beijing Opera. As the oldest student in the Beijing Opera school, he learned more slowly than his classmates, but he didn't give up. Now, he can perform Beijing Opera like a professional(专业人士).

But Beijing Opera is not as popular as it was before. The young Chinese now spend more time on the Internet. This makes Pourazar very sad. "I used to get really angry at what was happening to Beijing Opera and at the Chinese people. This is part of your culture. You created this amazing thing. but now you are forgetting it, throwing it away."

Pourazar has decided what to do. Now he is performing a Beijing Opera

that is about the Monkey King in two languages, Chinese and English. The Monkey King is a hero in a Chinese story. Chinese people love him very much. In the Beijing Opera, Pourazar acts the Monkey King.

1任务一从下面四个选项中选出能填入文中处的最佳选项。

A. Everything seemed difficult and far from what he had imagined.

B. He felt quite excited about Beijing Opera.

C. He wants to let more people know Beijing Opera.

D. He tries to make friends and get on well with his classmates.

2任务二:Translate the underlined sentence into Chinese

3任务三:Why did Pournzar give up his work and come to a Beijing Opera school

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网