题目内容

【题目】根据材料内容选择最佳答案。

A

Mr. Green is quiet and doesn’t like talking with people. He likes reading news- papers and surfing the Internet. He hardly ever exercises. Sometimes he watches soccer or basketball games on TV. He likes coffee very much and drinks it three times a day.

Mr. Black is a bank clerk. It's a busy but boring job. He works with people and money every day. So he always feels tired after work. He likes to get enough rest and goes to bed early after dinner. Usually he goes to bed at 8:30 in the evening and gets up at 6:30 in the morning. Mr. Green is very happy with that. But Mrs. Green isn’t, because Mr. Green always talks in his sleep.

One morning, Mr. Green sat at table and had breakfast. Mrs. Green asked him,“Why do you always talk in your sleep?” Mr. Green said,“Because I have few chances(机会)to talk in the daytime.”

The next morning after their children all went to school. Mrs. Green asked Mr. Green angrily, “Why did you scold(骂)me in your sleep last night?” “Because I don’t have the encourage(勇气) to do it when I’m awake(醒着的).”

【1】Mr.Green doesn’t like__________.

A. surfing the Internet

B. watching TV

C. talking with people

【2】Mr.Green __________ drinks coffee.

A. never B. often C. sometimes

【3】Mr.Green works in a _________.

A. shop B.TV station C. Bank

【4】Mr. Green usually sleeps ________ hours every night.

A. ten B. nine C. eight

【5】Mrs.Green was angry with Mr. Green because_________.

A. he didn’t talk with Mrs. Green the night before.

B. he didn’t send their children to school.

C. he scolded her in his sleep the night before.

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】A

【5】C

【解析】

试题分析:短文大意:篇短文中讲述了格先生和他的妻子的故事。格先生因为工作累,喜欢睡觉,而他的妻子则喜欢说梦话。一天格先生愤怒问他的妻子,为什么在梦中骂他。他的妻子说,因为清醒的时候不敢。

【1】C细节理解题。根据短文开头Mr.Green is quiet and doesn't like talking with people.可知格林先生先生很安静,不喜欢与人交谈。所以C

【2】B细节理解题。根据第一段末He likes coffee very much and drinks it three times a day.可知他非常喜欢喝咖啡,每天喝三次咖啡。所以选B。

【3】C细节理解题。根据可第二段中Mr.Green is a bank clerk(职员)可知格林先生先生是银行职员。所以C

【4】A细节理解题。根据第二段中Usually he goes to bed at 8:30 in the evening and gets up at 6:30 in the morning.可知他睡十个小时的觉。所以选A。

【5】C细节理解题。根据最后一段中“Why did you scold(骂)me in your sleep last night?”可知格林夫人对格林先生生气是因为格林先生在睡梦中骂她了,所以选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网