题目内容
2.Mr Green has a car.In the morning he takes his children to school in his car.Then he drives to work.Mr Green and his children do not have lunch at home,but Mrs Green does.She does not go to work.She stays at home and does shopping and some cleaning in the morning.In the afternoon she usually goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.Then she cooks supper for her family.Mr Green comes back home much later than his children.They do not come back in their father's car.They take a bus home.They usually come back home before five.66.How do Mr Green's children usually go to school?
By Mr Green's car.
67.Where does Mrs Green have her lunch?
At home.
68.What does Mrs Green do in the afternoon?
She goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.
69.When do the children come back home?
They come back home before five.
70.What do you think of Mr Green's family?
Theyare very busy!.
分析 这篇文章主要讲述了史密斯先生,夫人和孩子们的日常生活情况.
解答 答案:66.By Mr Green's car. 细节理解题.根据第一行第一句Mr Green has a car.In the morning he takes his children to school in his car.格林先生有一辆车.在早上他带着他的孩子开车上学.可知乘格林先生的车去.故答案为By Mr Green's car.
67.At home. 细节推理题.根据第二行句子She does not go to work.She stays at home and does shopping and some cleaning in the morning.她不上班,她呆在家里,不购物,在早上打扫卫生,可知她应该在家吃午饭.故答案为At home.
68.She goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them. 细节理解题.根据第二行句子In the afternoon she usually goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.下午她通常去看望她的朋友,喝茶,和她们聊很多.可知她通常去看望她的朋友,喝茶,和她们聊很多.故答案为She goes to see some of her friends,has tea and talks a lot with them.
69.They come back home before five. 细节理解题.根据第三行最后一句They usually come back home before five.他们通常在五点之前回家.可知他们在五点之前回家.They come back home before five.
70.They are very busy!细节理解题.根据整篇文章内容讲述了史密斯先生,夫人和孩子们的日常生活,他们的一天很忙碌.故答案为They are very busy!
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| People | Phone number | Lost | Cousin |
| Alice Brown | 130-4421 | a red schoolbag | Gina |
| Frank(Alice's brother) | 333-1588 | a black jacket | Bob |
| Tom Green | 136-0286 | a blue key | Alan |
| Jane Smith | 885-0023 | a yellow cup | Cindy |
A.a schoolbag
B.a jacket
C.a key
D.a cup
63.What's Tom's telephone number?A
A.136-0286.
B.333-1588.
C.130-4421.
D.885-0023.
64.Ais Tom's cousin.
A.Alan
B.Cindy
C.Bob
D.Gina
65.Which of the following is wrong?(下面哪一项陈述是错的?)D
A.Alice is Frank's sister.
B.Tom lost a blue key.
C.Bob is Frank's cousin.
D.Jane's phone number is 333-1588.
| A. | mustn't | B. | can't | C. | may not | D. | needn't. |
| A.SavingelectricenergyB.ProtectingforestsC.SavingwaterD.ProtectinganimalsE.Producinglessairpollution |
67.Daphne always turns off the lights and the computer as soon as she leaves her office.A.
68.Mr.White sometimes goes to work by bus or on foot instead of driving his car.E.
69.Li Lei usually uses QQ or e-mail to communicate with his friends instead of paper letters.B.