题目内容
【题目】
![]()
Let me tell you something about sharks. Sharks are among the oldest animals in the world. There are over three hundred and fifty different kinds of sharks in the world. Most sharks are about two meters long and live in the seas.
A shark can smell something in the water, for example, the blood of animals. That helps them find their food. Sharks mainly eat fish, other sharks and plants in the sea.
Most sharks bite people by mistake. They think a person is a large sea animal. When the sun goes down or comes up, sharks are looking for food. So at these times people shouldn't go swimming in the sea.
Today people kill sharks for food and their skin. The number of sharks in the world is dropping fast.
【1】How many kinds of sharks are there in the world?
A. Less than 350. B. More than 350.
C. About 200. D. Over 400.
【2】 What do sharks mainly eat in the sea?
A. Fish, other sharks and plants.
B. Fish and plants.
C. Other sharks and plants.
D. Fish and other sharks.
【3】Why do most sharks bite people by mistake?
A. Because they think a person is dangerous.
B. Because they think a person can hurt them.
C. Because they think a person is a large sea animal.
D. Because they think a person can take away their food.
【4】Why shouldn't people go swimming in the sea when the sun goes down or comes up?
A. Sharks are everywere at those times.
B. Water is cold then.
C. Sharks are looking for a person then.
D. Sharks are looking for food then.
【5】How is the number of sharks in the world today?
A. It is dropping fast. B. It is rising fast.
C. It is not changing. D. We don't know.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:本文主要介绍了鲨鱼这种海生动物。鲨鱼是世界上最古老的动物之一。世界上有三百五十种多种不同种类的鲨鱼。鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物。大多数鲨鱼错误地咬人的原因在于它们认为人是大的海洋动物。当今,世界上鲨鱼的数量正在迅速下降。
【1】B细节理解题。根据短文第一段第三句There are over three hundred and fifty different kinds of sharks in the world. 可知世界上鲨鱼有350多种。所以该选B。
【2】A细节理解题。根据第二段最后一句Sharks mainly eat fish, other sharks and plants in the sea. 可知鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物。所以该选A。
【3】C细节理解题。根据短文第三段第二句They think a person is a large sea animal.可知,鲨鱼咬人的原因在于:它们认为人是大的海洋动物。所以该选C。
【4】D细节理解题。根据第三段最后两句When the sun goes down or comes up, sharks are looking for food. So at these times people shouldn't go swimming in the sea.的描述可知,当太阳下山或出来时,人们不应该去海里游泳,是因为鲨鱼正在寻找食物。所以该选D。
【5】A细节理解题。根据短文最后一句The number of sharks in the world is dropping fast.可知,世界上鲨鱼的数量正在迅速下降。所以该选A。
【题目】文段表达(15分)
根据中文和英文提示,写出一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语供选用。请不要写出你的真实姓名和校名。
假如你叫李平,最近和英国朋友John通过邮件谈论人生梦想的话题,他想了解你的梦想是什么,你为什么会有这样的梦想,你准备怎样实现你的梦想。请根据他的问题回复邮件。
提示词语: visit, know, understand, different, free, culture
![]()
|
To John From Li Ping Subject My dream Hi! John, I’m glad to hear from you. ______________________ ________________________________________________ Yours, Li Ping |
【题目】书面表达
假如你是Tom,认识了位新朋友Alan.这是Alan的个人资料,请根据下面的资料写一封电子邮件,把他介绍给你的朋友Peter。要求:1.必须包含表格内所有信息。2.词数:不少于60字。
![]()
【题目】假如你叫张华,今天是6月6日(星期六),你和同学们一起去森林公园郊游,在那里度过了快乐的时光。 请根据图中的提示以及内容要点,用英语写一篇日记。
内容要点:1.天气;
2.目的地;
3.出行方式;
4.活动包括野餐、放风筝、爬山……;
5.发表自己的感受。
参考词汇:
地点 | 活动 | 感受 | ||
|
|
|
|
|
Forest Park | picnic | fly kites | climb the mountain | happy |
要求:1.日记开头已给出,不计入总词。
2.必须包括所有内容要点,不要逐句翻译,可以适当发挥。(参考词汇仅供参考)
3.文章条理清楚,语句通顺,语法正确,80个词左右。
4.文中不得出现考生真实的姓名、地点和所在学校的名称。
________________________________________________________________Saturday, June 6th
__I had a good time today._________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________