题目内容
【题目】Studying Abroad
Nowadays, studying abroad becomes popular in China. Many rich parents would rather send their children abroad to receive education than let them be educated in China.
There are advantages for people to study abroad. Firstly, he can use the foreign language in his daily life so that he can make great improvement in the language, because they have better chances than any other to practice their skills. While studying in a foreign country, he will meet many foreigners and it is possible to make friends from all over the world. This is not only exciting, but also could lead to important overseas contacts(海外联系) in his career(事业). He can get familiar with the latest knowledge in science. In this way, it is possible that he can open his mind.
Of course, attending schools abroad may bring about a lot of problems. The most serious problem is language barrier (障碍). Most of the students who go abroad don’t have enough skills in the local language. As a result, they will find it difficult to understand what the teachers say. They may also run into trouble in dealing with different kinds of situations. So, if you are given a chance to study abroad, you must consider the both sides of the matter carefully before making up your mind.
Title: Studying Abroad | |
Fact | It is popular for many Chinese to study abroad. . |
【1】________ | ● Children can 【2】_______ their ability in the language greatly. ● They can make 【3】__________ with other students from abroad. ● They can learn of the latest knowledge in science. |
Disadvantages | ● Language barrier is the biggest problem. Because students are not skilled at the language spoken there, they will have difficulty in 【4】________ what the teachers say. ● It is not easy for them to deal with different situations. |
Conclusion | Both sides of the matter should be 【5】_______ carefully before one makes a decision. |
【答案】
【1】Advantages
【2】improve
【3】friends
【4】understanding
【5】considered
【解析】
试题分析:短文大意:如今,在中国出国留学很受欢迎。许多父母宁可把自己的孩子送到国外接受教育,也不让他们在中国接受教育。该文详细分析了出国留学的优势和弊端。
【1】根据右栏都是在介绍出国留学的有点可知该填写Advantages,有点。
【2】根据第二段中he can use the foreign language in his daily life so that he can make great improvement in the language, because they have better chances than any other to practice their skills.可知他会在日常生活中使用外语可以让他在语言上取得了长足的进展,因为他们有比其他任何更好的机会去实践他们的技能。所以填写improve,提高,改善。
【3】根据第二段中While studying in a foreign country, he will meet many foreigners and it is possible to make friends from all over the world 可知在国外留学,他会遇到很多外国人,可以让与来自世界各地人交朋友。所以填写friends,朋友。
【4】根据第三段中Most of the students who go abroad don’t have enough skills in the local language. As a result, they will find it difficult to understand what the teachers say可知那些出国的学生没有足够的运用当地语言的能力。结果,他们会发现很难听懂老师说的。所以填写understanding,理解,明白。
【5】根据短文最后So, if you are given a chance to study abroad, you must consider the both sides of the matter carefully before making up your mind.可知如果你得到了一个出国留学的机会,你必须在下决心前仔细考虑到事情的双方。所以填写considered,考虑。
【题目】书面表达
根据表格中提供的信息,写一篇短文介绍一下你和你的好朋友林达的相同和不同之处。不少于70词。 不要出现真实校名和姓名。
相同点 | 不同点 | |
Linda | 1.喜欢运动 2.各门功课都学得好 3.喜欢阅读,通常在周末一起去图书馆 | 1.比我高,比我瘦 2.喜欢听音乐 3.每天锻炼 |
I | 1.比她更外向 2.喜欢看电视 3.每周锻炼三次 |
———————————————————————————————————
———————————————————————————————————
———————————————————————————————————