题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答下面的问题。 What do you do on weekends? Some people like to stay at home, but others like to leave home and do other things. My friend, Tom works hard in a factory. He has a son and a daughter.
On weekends, he usually does the same things. On Saturdays he washes his car and clothes. On Sundays, he goes to a farm with his family by car. His parents live there. The farm isn't very big, but there're often many things to do on the farm. The children help feed (饲养) the animals. There are many animals on the farm. You can see sheep, cows, horses and pigs. Tom and his wife help in the fields. At the end of the day, children are very tired and hungry. Tom's mother gives them a big meal. They are very happy.
(1)Where does Tom work?
(2)How many children does Tom have?
(3)What does Tom do on Saturdays?
(4)What do the children help do on the farm?
(5)How do the children feel at the end of the day?

【答案】
(1)He works in a factory.
(2)Two.
(3)He washes his car and clothes.
(4)They help feed the animals.
(5)They feel tired and hungry but happy.
【解析】短文大意:这篇短文主要介绍了汤姆在周末做的一些工作。他在一家工厂努力地工作,他有一个儿子和一个女儿。在周末他都会做一些相同的工作,每周六他都会洗车和洗衣服,然后在周日开车带着他们全家去他的父母农场帮忙。农场不大但是有许多事情要做,孩子们帮助饲养动物,农场上有许多动物,你可以看到羊、牛、马、猪。汤姆和他的妻子在田地里帮忙。这一天结束时候孩子们又累又饿,汤姆的妈妈给他们准备了丰盛的大餐。他们很高兴。
(1)根据第一段倒数第二句My friend, Tom works hard in a factory.他在一家工厂努力地工作。故答案是He works in a factory.
(2)根据第一段倒数第一句He has a son and a daughter.他有一个儿子和一个女儿。可知他有两个孩子,故答案是Two。
(3)根据第二段第二句On Saturdays he washes his car and clothes . 每周六他都会洗车和洗衣服,故答案是He washes his car and clothes.
(4)根据第二段第六句The children help feed (饲养) the animals.孩子们帮助饲养动物,故答案是They help feed the animals.
(5)根据第二段倒数第三句倒数第二句和第一句At the end of the day, children are very tired and hungry. Tom's mother gives them a big meal. They are very happy.这一天结束时候孩子们又累又饿,汤姆的妈妈给他们准备了丰盛的大餐。他们很高兴。故答案是They feel tired and hungry but happy.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 On the second Sunday in May is Mother's Day. American children of all ages give their mothers something special. It is the day children, young and old, try to show their love to mothers.
England was the first country to set a day to mothers. In the United States, Mother's Day became an official(正式的) holiday in 1910.An American girl, Anna, asked their governor(州长) to set a festival for mothers that they love. And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it.
On Mother's Day morning some American children serve their mothers breakfast in bed. Other children will give their mothers presents which they made themselves or bought in stores. Adults give their mothers red carnations(康乃馨), the official Mother's Day flower. If their mothers left the world they may bring white carnations to their grave sites (墓地). This is the busiest day of the year for American restaurants. On this special day, family members do not want Mom to cook dinner!
(1)Which country set Mother's Day first?
A.China
B.England
C.America
D.France
(2)All the states began to celebrate Mother's Day in _______.
A.1901
B.1910
C.1911
D.1921
(3)On Mother's Day, an American mother may receive _______ carnations at home.
A.yellow
B.orange
C.red
D.white
(4)American restaurants' busiest day of the year is on _______.
A.New Year's Day
B.Christmas Day
C.Thanksgiving Day
D.Mother's Day
(5)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Only young children buy presents for their mothers.
B.Anna wanted to set the festival only for her mother.
C.Not all the states want to celebrate Mother's Day in America.
D.Some mothers can eat breakfast in bed on Mother's Day.

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Hi, dear boys and girls! Do you know how to be a healthy kid? Here are some rules you should follow.
First, eat different foods, especially(尤其) fruit and vegetables. You may have a favourite food, but you'd better eat something different, if you eat different foods, you will probably get more nutrients(营养物质) your body needs.
Second, drink water and milk as often as possible. When you're really thirsty, cold water is the No.l choice(选择). Milk is a great drink that can give you more calcium(钙) your body needs to grow strong bones(骨头).
Third, listen to your body. How do you feel when you are full? When you are eating, notice how your body feels and when your stomach(胃) feels comfortably full. Eating too much will not make you feel comfortable and make you fat.
Fourth, limit(限制) screen time. Screen time is the time you watch TV, DVDs and videos, or using computers. It is good to take more exercise such as basketball, bike riding and swimming. You can't watch TV for more than two hours a day.
Fifth, be active. One thing you'd like to do as a kid is to find out which activity you like best. Find ways to be active every day.
Follow these rules and you can be a healthy kid.
(1)You have to eat different kinds of foods especially _______.
A.meat
B.hamburgers
C.sweets
D.fruit and vegetables
(2)Which kind of drinks can give you more calcium?
A.Juice.
B.Milk.
C.Cold water.
D.Tea.
(3)According to(根据) the passage, you should follow _______ rules if you want to be healthy.
A.five
B.nine
C.fifteen
D.thirteen
(4)Which is the best title(标题) of the passage?
A.How to make yourself important
B.How to be a healthy kid
C.How to be a popular kid
D.How to make your parents healthy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网