题目内容

【题目】用方框中所给词或短语的正确形式填空,使文章通顺、连贯、合理。(每空只能填一个单词或一个短语,每个单词或短语限用一次)

be of medium height, social, bored, laughter, this, compete, eighth, introduction

Do you have a friend? In the modern1, friends are an important part of our life. Without friends, life will be2. As a matter of fact, a true friend reaches for our hands and touches our hearts. Here, let me3my friend Jack to you. Jack is a handsome boy who4. When I was in Grade Seven, I took part in an English singing5. When the result came out, I learned I failed! I could hardly hold back my tears. I felt that the world became cold and I was6at by everyone. How sad I was! Just at that time, I received a letter in English, saying, "Cheer up! Have confidence in yourself. Keep on practicing and you'll succeed." I knew it was from my friend Jack.7words encouraged me greatly. From then on, I practiced even harder. When I was in Grade8, I took part in another contest and won first prize. I'm so lucky to have such a good friend.

【答案】

1society

2boring

3introduce

4is of medium height

5competition

6laughed

7These

8Eight

【解析】

本文通过讲述作者和朋友之间发生的故事,来告诉我们在当今社会朋友的重要性。

1

句意:在现代社会,朋友是我们生活中的一个重要部分。

modern是形容词,后接名词作宾语。根据In the modern及所给选词,可知,此空表示在现代社会 social是形容词,其对应的名词是society,所以空格处填society。故答案为society

2

句意:没有朋友,生活将会很枯燥。

be是系动词,后接形容词作表语。根据friends are an important part of our life,可知,朋友是我们生活中的一个重要部分,所以没有朋友,生活将会很枯燥,bored修饰人,boring修饰物,此句的主语是life,所以空格处填boring。故答案为boring

3

句意:来,让我把我的朋友杰克介绍给你们。

根据my friend Jack to you及所给选词,可知,是将杰克介绍给你们,固定搭配:introduce sb to sb“把某人介绍给某人”,let sb+do sth“让某人做某事,所以此空填动词原形introduce。故答案为introduce

4

句意:杰克是一个中等身高的帅气男孩。

根据句子结构,此句是一个定语从句,空格处修饰boy,从句中缺少谓语和其他成分。结合所给选词,此句表示杰克是一个中等身高的帅气男孩boy是单数名词,并且主句是一般现在时,所以空格处填一般现在时is of medium height。故答案为is of medium height

5

句意:当我在7年级时,我参加了一个英语歌唱比赛。

an是不定冠词,后接可数名词单数。根据When the result came out, I learned I failed及所给选词,可知,作者参加了一个英语歌唱比赛,compete是动词,其对应的名词是competition,所以空格处填competition。故答案为competition

6

句意:我感到世界变得冰冷,我被大家嘲笑。

by everyone表示“被大家”,此句要用被动语态be done的结构。根据at by everyoneHow sad I was,可知,作者认为大家都在嘲笑他,他感到很难过,所以空格处填过去分词laughed。故答案为laughed

7

句意:这些话极大地鼓舞了我。

根据句意,此空指代朋友杰克说的话。words是复数形式,结合所给选词,此空填复数代词these,表示“这些话”,位于句首的单词首字母要大写,所以空格处填These。故答案为These

8

句意:当我在八年级时,我参加了另一个比赛并获得了第一名。

Grade表示“年级”,后接首字母大写的基数词,结合所给选词,eighth是序数词,其对应的基数词是eight,所以空格处填Eight。故答案为Eight

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Right now you probably spend most of your time in school. Do you wonder what you are going to do after junior high school? Will you continue to go to school? Will you learn a trade? Perhaps it is time to think about your choices and to prepare for them. Someday work will be a big part of your life.

What kind of job would be right for you? Think about your interests and your skills. You may like to listen to music. dance. play basketball. or work with computers. You may know how to drive a car or how to get along with people. Knowing both your interests and skills will help make a better plan for your future job.

To get an idea of what work you would like to do. make a list of your interests and skills. Think about what you have done to be successful in your interests. After that. brainstorm a list of job choices that might match your interests and skills. You can later keep your lists with the projects and records that can help you get the job you want. They can help you know more clearly about your achievements in school and in the world of work.

Laura Zhang. an art designer. finds her work satisfying because it allows her to use her interests and skills. She enjoyed imagining something in her mind while she was in school. She took art. design. and computer lessons. and also learned about taking photos on her own.

Here is what she says about the meaning of work:“If you have a job you like. work means much more than just making money. It means using your talents. making a contribution (贡献). and getting a real sense of satisfaction from doing a job.

1Who is the passage most probably written to?

A.Students.B.Teachers.C.Parents.D.Designers.

2How does the writer introduce the topic at the beginning of the passage?

A.By listing facts.B.By giving examples.C.By asking questions.D.By explaining differences.

3What might Laura Zhang be most interested in when she was at school?

A.Singing songs.B.Creating pictures.C.Playing basketball.D.Playing computer games.

4What's the passage mainly about?

A.The real meaning of work.B.The importance of interests and skills.

C.The journey off Laura's life.D.The way of preparing for the future job.

【题目】 John Smith is an exchange student from New York. Here is a letter to his friend in his hometown.

Dear David,

How time flies! It's been 3 months since I came to China. I'm having a great time on my student exchange program here. So far, I've completely got used to the life here and have known a lot about traditional Chinese culture. I'd like to share some with you.

In China, there are many different kinds of traditional art forms, such as paper cutting, Chinese clay art and so on. Among them, the kite interests me most. The first ancient Chinese kite appeared more than 2,000 years ago. Then flying kites was spread into Japan, Korea and Malaysia during the Tang Dynasty and the Song Dynasty. Kites are regarded as the earliest craft (飞行器). They played an important role in the process of inventing the plane.

Tea culture is important in China. Tea was discovered as a kind of drink by accident about 5,000 years ago. It is believed that tea was brought to Korea and Japan during the 6th and 7th centuries. It didn't appear in England until around 1660. The tea trade from China to Western countries took place in the 19th century. Now tea has become one of the most popular drinks around the world.

Lastly, I'd like to tell you something about one of the traditional Chinese festivals — the Mid-Autumn Festival. It is on the fifteenth day of the eighth month in the Chinese lunar calendar (阴历). Chinese people have been celebrating the Mid-Autumn Festival and enjoying mooncakes for centuries.

If you'd like to know more about traditional Chinese culture, I will talk about it in the next letter.

Best wishes!

yours,

John根据语言材料内容选择最佳答案。

1From this passage, we know that John Smith is from ________.

A.CanadaB.the USC.the UK

2Which of the following isn't a traditional Chinese art form?

A.Paper cutting.B.Chinese clay art.C.The Mid-Autumn Festival.

3About 5,000 years ago, ________.

A.the first ancient Chinese kite appeared

B.flying kites was spread into Japan, Korea, and Malaysia

C.tea was discovered as a kind of drink by accident

4Which of the following is TRUE according to the letter?

A.David came to China three months ago.

B.Tea didn't appear in England until around the 16th century.

C.Kites played an important role in the process of inventing the plane.

5John wrote this letter to David in order to ________.

A.share something about traditional Chinese culture with him

B.tell him the tea trade from Western countries to China took place in the 19th century

C.tell him the Mid-Autumn Festival is in August every year

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网