题目内容

【题目】 A businessman had two sons. While he gave the younger son a lot of love and g1, he neglected(忽视) the elder son. It was completely puzzling(令人费解) and no one knew why.

When the boys grew up, they were a2 to manage the father's business. The elder son was serious about the business. From morning till late in the evening, he was busy w3 Within a few years, he ran the business very well and e4expanded(扩大)it.

What about the younger son? He didn't have much to do e5having a good time. But the father believed that his favorite son would be a success. If the elder son could be a s6businessman, surely the younger one, with a higher education, would do much better.

A few years later, the results of his decision became clear. Uninterested in business, the younger son continued s7 his time enjoying himself. And he went out of business. But the elder son's far smaller share(份) of business had expanded and he had proved h8to be a good decision maker.

Ashamed at the turn of events the father met the elder son and was a9with the younger one. The elder son, who was listening to all this quietly, suddenly said he wanted to s10up an independent business and live on his own.

“Why?” asked the father: “I blame(责备) one person for the way my brother has turned out, and it's not him. You can't blame children for the faults(过失)of their parents, can you?" asked the elder son.

【答案】

1gifts

2asked

3working

4even

5except

6successful

7spending

8himself

9angry

10set

【解析】

本文介绍了一个商人对两个儿子的不同态度。最后,不得重视的大儿子事业有成,而深受宠爱的小儿子却一事无成。文章告诉我们人们不能凭感觉和主观猜测对待他人。

1句意:然而他给小儿子很多爱和礼物时,却忽略了大儿子。

由语境和首字母提示可知,填gift;由a lot of可知,此处应该填复数。故填gifts

2句意:当孩子们长大后,他们被要求管理父亲的生意。

由语境和首字母提示可知,填ask;结合语境可知,此处是一般过去时的被动语态。其结构是:was/were+动词的过去分词。故填asked

3句意:从早到晚,他都在忙着工作。

由语境和首字母提示可知,填work;此处考查be busy doing sth.:忙于做某事。 故填working

4句意:几年内,他经营得很好,甚至扩大了业务。

由语境和首字母提示可知,填eveneven是一个常用的副词。放在它所强调的词、短语或从句前,用来加强语气,此处用来强调动词。故填even

5句意:除了玩得开心,他没什么事可做。

由语境和首字母提示可知,填exceptexcept用作介词时,表示“除……之外”,通常指所排除的事物不在所述范围之内。故填except

6句意:如果大儿子能成为一个成功的商人,他最喜欢的儿子就会成功,当然,受过高等教育的小儿子会做得更好。

根据“Within a few years, he ran the business very well and e____4____expanded(扩大)it.”几年内,他经营得很好,甚至扩大了业务。可知,大儿子成为了一个成功的商人。由首字母提示可知,填形容词successful。故填successful

7句意:小儿子对生意不感兴趣,继续玩得很开心。

由语境和首字母提示可知,填spend;此处考查continue doing sth. 继续做某事。故填spending

8句意:但大儿子扩大了自己的业务份额,他证明自己是一个很好的决策者。

根据“But the elder son's far smaller share(份)of business had expanded,”大儿子扩大了自己的业务份额。可知,后文应该是他证明自己是一个很好的决策者。故填himself

9句意:父亲因如此对待大儿子而惭愧,对小儿子很生气。

根据上文的叙述可知,父亲因为小儿子的贪玩而无心打理生意而生他的气。由首字母提示可知,填angrybe angry with sb.:生某人的气。故填angry

10句意:正静静地听着这一切的大儿子突然说,他想独立创业,自食其力。

由语境和首字母提示可知,填setset up:创业;此处考查want to do sth.:想去做某事。故填set

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I knew I was not supposed to be quite so excited. I was too old for that. At age eleven, the oldest and my mom’s “grown up” girl, I had to keep calm. I was in middle school after all. But every chance I got, when I was alone, I_______ each present under the tree. I read every tag(标签)and felt every bag, guessing at the things within. I had examined each gift so often that I could tell which ______ went to which person without looking at the tags.

It had been a hard year for my family. Whenever my mom looked over at the tree and presents, she would sigh(叹气)and warn us, “There won’t be as much for Christmas this year. Try not to be______ .” Christmas had been a time for my parents to spoil(宠爱)us. I had heard the phrase “giving is better than receiving”, but getting presents was the whole point!

On Christmas morning, we ______waited in the hallway until Dad told us everything was ready. We rushed into the living room and had to wait and ______ while other family members opened their presents, but as the time passed we lost our self-control.

“Here’s another one for you,” said Mom as she handed me a bag. I looked at it, confused. Having spent so much time examining the presents before Christmas, I______ this one. It was for my mom!

It was a blow dryer. While this may seem only a simple gift, to me it was so much more. But, in my world, where receiving was more important than giving, my mom’s act of selflessness was difficult to_______. I thought in disbelief about how much my mom must love me to do that.

I have always remembered that Christmas with love. As an adult with children, I can now see my mom was finding an even greater_______in her Christmas because giving truly is better than receiving. To me, my mom’s simple act meant the world.

1A.changedB.openedC.filledD.checked

2A.childB.presentC.treeD.word

3A.disappointedB.excitedC.worriedD.satisfied

4A.carefullyB.hopelesslyC.eagerlyD.nervously

5A.complainB.argueC.watchD.choose

6A.receivedB.recognizedC.refusedD.expected

7A.understandB.predictC.proveD.express

8A.challengeB.roleC.pleasureD.influence

【题目】Travel in the Future

These days, if you want to travel from New York to Beijing, the flight takes about 16 hours. You also have to wait at the airport, and sometimes you have to transfer (换乘) onto a different airplane. If you add all of that extra time, the trip takes at least 20 hours. But in the future, the trip from New York to Beijing might only take two hours.

Right now, a company is developing something called ET3, which stands for "evacuated tube (真空管) transport technology". Here's how it works. A tube goes all the way from New York to Beijing. The tube is only a few meters wide. Capsules () move through the tube. Six people can sit in one capsule. The capsules use electricity instead of oil. For international travel, the capsules can travel at about 6,500 kilometers per hour. That's much faster than airplanes—most modern airplanes usually only fly at about 800 kilometers per hour.

So how is this possible? How can these capsules travel so fast? The answer is that there is no air inside the tube. When airplanes fly, they have to move through air. The air slows the airplanes down. Because there isn't any air in the ET3 tubes, the capsules are able to move at a very high speed. Also, the capsules are quite light. Each only weighs 183 kilograms.

There are other advantages to ET3. Because it uses electricity, it's quite clean. Also, it's a lot quieter than airplanes and cars. Finally, ET3 tubes and capsules don't require very much building materials.

Of course, ET3 doesn't come into use yet. The technology is still being developed. Developers still have to solve a lot of problems. The biggest problem is that right now ET3 would be far too expensive. In order to make ET3 cheaper, we will need much better technology.

It's exciting to think of how ET3 will change the travel in the future. Who knows? Maybe someday you'll be able to have lunch in New York and dinner in Beijing.

1According to the passage, an ET3 looks more like a ________.

A.spaceshipB.busC.planeD.subway train

2ET3 travels at the very high speed because _________.

A.it is powered by electricity and oilB.it is much lighter than an airplane

C.it moves through a tube without airD.it is made up of fewer capsules

3From the passage, the writer expects that ________.

A.modern technology will be used in airplanesB.ET3 will take the place of airplanes some day

C.less money will be spent for passengers on ET3D.ET3 will change the travel in the future greatly

【题目】 Large gatherings such as weddings and meetings can be socially flooded with people. Learning people's names only adds to the stress. A new facial-recognition app could come to the rescue, but experts suggest people should be careful while using it.

The app, called SocialRecall, connects names with faces through smartphone cameras and facial recognition (识别), avoiding the need for formal introductions. "It breaks down these social barriers we all have when meeting somebody," says Barry Sandrew, who created the app and tested it at an event attended by about 1,000 people.

After receiving an invitation to download SocialRecall from an event organizer, the user is asked to take two selfies and sign in through social media. At the event, the app is active within a previously set geographical area. When a user points his or her phone camera at an attendee's face, the app identifies (识别) the person, displays the person's name, and links to his or her social media information. To protect Privacy (隐私), it recognizes only those who have agreed to use. And the app's creators say it automatically removes users' data after an event.

Ann Cavoukian, an expert who runs the Privacy by Design Center of Excellence praises the app's creators for these protective measures. She added, however, that when people choose to share their personal information with the app, they should know that "there may be unexpected results down the road with that information being used in another situation that might come back to bite you."

The start-up project has developed the app for people who suffer from prosopagnosia, or "face blindness," a condition that prevents people from recognizing people they have met. To use this app, a person first receives an image of someone's face, from either the smartphone's camera or a photograph, and then tags it with a name. When the camera spots or recognizes that same face in real life, the previously entered information is displayed. The collected data are stored only on a user's phone, according to the team behind the app.

1Social Recall is used to .

A.take photosB.identify people

C.organize eventsD.make friends

2Paragraph 3 is mainly about .

A.how the app works

B.how the app was created

C.what makes the app popular

D.what people can do with the app

3SocialRecall helps people with prosopagnosia by .

A.giving names to the photos kept in their smartphones

B.collecting information previously entered in the phone

C.providing the information of a person when they first meet

D.showing the person's information when it spots a stored face

4What can we learn about SocialRecall from the passage?

A.It may put people's personal information at risk.

B.It has caused many unexpected results.

C.It can stop people recognizing people they have met.

D.It is praised by users for its protective measures.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网