题目内容

【题目】阅读理解
Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future? While express mail(快递) is a fast way to send your letters, there is another type of mail appearing in China as a new business—future mail.
“The letter should be sent next Mother's Day and not a day earlier!” Lin Xiaofan, a college student in Shanghai, tells one of the companies offering the service.
Lin Xiaofan wrote the letter to her mother nearly a year earlier to express her love to her mother for next Mother's Day.
“Offering this service makes people slow down and lets them understand the meaning of ‘time' in another way,” said Zheng Zhimin, the manager at a “future mail” company. Zheng thinks “future mail” letters help remind us of care, friendship and love.
While “future mail” is becoming more and more popular, some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.
Zheng said customers are glad to sign a contract(合同)to make sure that they can be compensated if their letters are lost or damaged.
Most of the customers are college students and young white-collar workers. Psychologists said that young Chinese might have a new way to express their feelings through this service. Most people put their hopes and wishes in the letter so that they can experience the connection between the past and the present when they receive the letter.
(1)“Future mail” is a/an ______ way to send your letter.
A.fast
B.old
C.new
D.cheap
(2)What is the Chinese meaning of the underlined word “compensate” ?
A.赔偿
B.完成
C.送达
D.抛弃
(3)According to the passage,the “future mail” service can help us ______.
A.sign a contract
B.express our love and care
C.forget friendship
D.understand the meaning of “time” in a wrong way
(4)If you want to ______,you'd better use “future mail” .
A.save money from sending express mail
B.send a birthday gift to your friend quickly
C.talk with your friends about your life freely
D.send your best wishes to yourself on January 1, 2020

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】本文介绍一种新型的“未来邮件”,人们可以现在写信,在将来的某个时间送给某个人来表达关心、友谊和爱。
⑴细节理解。根据第一段there is another type of mail appearing in China as a new business—future mail.可知未来邮件是一种新的寄信方式,故选C。
⑵词义猜测。根据句意:郑说,顾客很高兴签订合同来保证,如果他们的信丢失或损坏,他们能被……。根据常识可知签订了合同,如果不能履行就要得到赔偿,故选A。
⑶细节理解。根据第四段Zheng thinks “future mail” letters help remind us of care, friendship and love.可知未来邮件可以提醒我们关心、友谊、和爱。故选B。
⑷推理判断。本文介绍一种新型的“未来邮件”,根据最后一句可知选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面各题,选出符合题意的选项,其中有一项是多余选项。
Maybe you are an average student. You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here's how:
When you plan your week, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. then decide a good, regular time for studying. Don't forget to set aside enough time for entertainment. A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.
Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.
Take advantage of class time to listen to everything the teachers say. Really listening in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.
When you get home from school, go over your notes. Review the important points that your teacher mentioned in class. If you know what your teacher is going to discuss the next day, read that material will become more meaningful, and you will remember it longer.
The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won't end if you don't pass a test, so don't be overly worried.
There are other methods that might help you with your studying. You will probably discover many others after you have tried these.

A. Study regularly.
B. Plan your time carefully.
C. Develop a good attitude towards test.
D. Make good use of your time in class.
E. Find a good place to study.
F. Practice it every day.

【题目】阅读理解
C
Lots of students know what a marathon (马拉松赛跑) is, but perhaps they don't know what a triathlon is. The triathlon is a sport that has three parts-swimming, bicycling and running. It is not an easy sport, but a man named Joe Salter is very good at it. A few months ago, he finished a special triathlon—he juggled (抛起接住) three balls all the time during the triathlon. That is to say, he kept on throwing and catching three balls while he was swimming, riding a bicycle and running.
31-year-old Joe is from Florida, the USA. He loves juggling and he started at the age of 8. Joe did well in juggling. Later, he got the idea to do a triathlon and juggle at the same time to make it more fun. Many juggling fans laughed at his idea and thought it was just a joke. But Joe didn't give up and he kept practising it. Because of his hard work, he made it at last.
Talking about his triathlon, Joe said swimming was the hardest part. "It was difficult and complex(复杂的)," he said. "I basically only used my legs, so it took quite a lot of work. Also, swimming in open water made it a little harder. It was not like in a pool."
(1)According to the writer, the common triathlon_________.
A.is a difficult sport
B.is more famous than the marathon
C.includes the three parts and juggling
D.includes the marathon and swimming
(2)Joe's triathlon was special because_______ during the triathlon.
A.he picked up three balls
B.he played juggling
C.he carried his bicycle on his shoulder
D.he threw away all his balls
(3)Many juggling fans thought Joe's idea________.
A.could not be realized
B.should not be laughed at
C.should be realized as soon as possible
D.could make triathlon more exciting
(4)The underlined (画线的) part "made it" in the 2nd paragraph probably means________.
A.forgot
B.failed
C.succeeded
D.left
(5)Swimming was the hardest part for Joe mainly because_______.
A.he swam in open water
B.his swimming skills were bad
C.he was very tired when swimming
D.he almost could only swim with his legs

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网