题目内容
【题目】阅读理解
Have you ever dreamed about sending a letter to yourself or your friends in the future? While express mail(快递) is a fast way to send your letters, there is another type of mail appearing in China as a new business—future mail.
“The letter should be sent next Mother's Day and not a day earlier!” Lin Xiaofan, a college student in Shanghai, tells one of the companies offering the service.
Lin Xiaofan wrote the letter to her mother nearly a year earlier to express her love to her mother for next Mother's Day.
“Offering this service makes people slow down and lets them understand the meaning of ‘time' in another way,” said Zheng Zhimin, the manager at a “future mail” company. Zheng thinks “future mail” letters help remind us of care, friendship and love.
While “future mail” is becoming more and more popular, some people are wondering what will happen if the postal address changes or if the company goes broken before the letters arrive.
Zheng said customers are glad to sign a contract(合同)to make sure that they can be compensated if their letters are lost or damaged.
Most of the customers are college students and young white-collar workers. Psychologists said that young Chinese might have a new way to express their feelings through this service. Most people put their hopes and wishes in the letter so that they can experience the connection between the past and the present when they receive the letter.
(1)“Future mail” is a/an ______ way to send your letter.
A.fast
B.old
C.new
D.cheap
(2)What is the Chinese meaning of the underlined word “compensate” ?
A.赔偿
B.完成
C.送达
D.抛弃
(3)According to the passage,the “future mail” service can help us ______.
A.sign a contract
B.express our love and care
C.forget friendship
D.understand the meaning of “time” in a wrong way
(4)If you want to ______,you'd better use “future mail” .
A.save money from sending express mail
B.send a birthday gift to your friend quickly
C.talk with your friends about your life freely
D.send your best wishes to yourself on January 1, 2020
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】本文介绍一种新型的“未来邮件”,人们可以现在写信,在将来的某个时间送给某个人来表达关心、友谊和爱。
⑴细节理解。根据第一段there is another type of mail appearing in China as a new business—future mail.可知未来邮件是一种新的寄信方式,故选C。
⑵词义猜测。根据句意:郑说,顾客很高兴签订合同来保证,如果他们的信丢失或损坏,他们能被……。根据常识可知签订了合同,如果不能履行就要得到赔偿,故选A。
⑶细节理解。根据第四段Zheng thinks “future mail” letters help remind us of care, friendship and love.可知未来邮件可以提醒我们关心、友谊、和爱。故选B。
⑷推理判断。本文介绍一种新型的“未来邮件”,根据最后一句可知选D。