题目内容

【题目】

It is cloudy. Zhang Qiang flies his kite on the playground. He is very happy. But it is raining now. His shirt and trousers are wet. He doesn't want to go home. Ten minutes later, the sun is shining. It is warm now and Zhang Qiang has a good idea. He takes off his wet clothes and ties them to the long string of the kite. He flies his kite and clothes. Then they are dry. He puts on his clothes and there is a smile on his face. What a clever boy!

1Zhang Qiang ________ on the playground.

A. flies his kite B. flies his plane

C. runs D. plays football

2Zhang Qiang wears ________.

A. a shirt and trousers B. a Tshirt and shoes

C. a skirt and trousers D. a skirt and shoes

3Zhang Qiang ties his wet clothes ________ to make them dry.

A. to a tree B. on his head

C. to the string of the kite D. to his arm

4It is ________ that day.

A. rainy, foggy and sunny B. cloudy, rainy and foggy

C. cloudy, foggy and sunny D. cloudy, rainy and sunny

5Zhang Qiang is a ________ boy.

A. lazy B. goodlooking

C. clever D. tall

【答案】

1A

2A

3C

4D

5C

【解析】短文大意:张强在操场上放风筝时,遇到了天下雨,他没有回家,被雨淋湿了,10分钟后天晴了,他把湿衣服脱下来系在了风筝的线上,衣服很快就干了。

1细节理解题。根据短文开头的句子“It is cloudy. Zhang Qiang flies his kite on the playground.”可知,张强在操场上放风筝。答案为A。

2细节理解题。根据文中句子“But it is raining now. His shirt and trousers are wet.”可知,张强穿着衬衫和裤子,故答案为A。

3细节理解题。根据文中句子“He takes off his wet clothes and ties them to the long string of the kite.”可知,张强把脱下湿衣服,系在风筝的长绳子上。答案为C。

4细节理解题。根据文中句子“It is cloudy. But it is raining now. Ten minutes later, the sun is shining.”可知,那天的天气先多云,再下雨,后晴天,故答案为D。

5细节理解题。根据文中最后的句子“What a clever boy!”可知,张强是个聪明的孩子,故答案为C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。

Suspended (待用的) Coffee

This story will warm you better than a coffee on a cold winter day.

One day, my friend and I entered a little coffee house and ordered two cups of coffee. While we were waiting, two young men came in and began to order, "Five cups of coffee, please. Two of them for us and three suspended." They paid for their order, took the two and left. I asked my friend: "What are those 'suspended' coffees?" Instead of giving me the answer, he told me to wait and see.

Some more people came. Two girls asked for one coffee each, paid and went away. Then came three lawyers who paid for seven coffees—three for themselves and four suspended. While I still wondered what the suspended coffees were, I enjoyed the sunny weather and the beautiful view in front of the coffee house. Suddenly a poor man like a beggar(乞丐) came into the coffee house. He kindly ordered a suspended coffee and sat there to drink it.

At that moment, I knew the meaning of the suspended coffees. It's simple — people pay the coffee in advance(预先) for someone who can't afford it. The tradition with the suspended coffees started in Italy, but it has spread all over the world. Meanwhile, I understood suspended coffee is not only a cup of coffee, but also the warmth and love to someone in need.

【1】How many cups of coffee did the two young men order?

A.One. B.Four.

C.Five. D.Seven.

【2】Who ordered a suspended coffee ?

A.My friend. B.Two girls.

C.Three lawyers. D.A poor man.

【3】The tradition with the suspended coffee started in ______.

A.America B.Italy

C. England D.Canada

【4】The writer wants to tell us to ______.

A.pay for others B.enjoy the sunshine

C.help someone in need D.order more than before

【题目】Should More Cities Make It Illegal (不合法) to Text While Crossing the Street?

Hawaii, the U.S., recently passed a law making it illegal to text or look down at mobile phones while crossing the street. It is the first major U.S. city with a law like this. Do you think more places should pass such a law? Here are some ideas.

Sally, Seoul, South Korea

We should make it illegal in more cities because texting while walking can be dangerous. If you are looking at your phone while walking, you might not see a car come or the traffic light turn red.

Andrew, Sydney, Australia

I disagree because we have the right to make our own decisions. The government needs to stop telling us what to do. After all, this is a free country. And police need a lot of time to catch real criminals (犯人).

Madeline, Paris, France

This law is a good idea. If this law goes into effect in more cities, people will be upset. But is there really a way to please everyone? This would not be for fun. It would be for the benefit and safety of all the people.

Anjali, Tokyo, Japan

People do many things that cause injury (伤害) to themselves but are not illegal. People might get hurt from texting while walking if they're not paying attention. But I still think they should have a choice.

1_________ recently passed a law making it illegal to text while crossing the street.

A. SeoulB. SydneyC. HawaiiD. Paris

2What does Sally think of texting while walking?

A. Common.B. Dangerous.C. Strange.D. Unhealthy.

3According to Madeline,_________.

A. people might not see a car come while texting

B. the law would be for the benefit of all the people

C. people have the right to make their own decisions

D. people do many things that cause injury to themselves

【题目】阅读与表达,阅读短文,根据其内容回答问题。

Body language is one of the most powerful means of communication, often even more powerful than spoken language. People around the world show all kinds of feelings, wishes and attitudes that they might never speak aloud. It is possible to ―read‖ others around us, even if they do not want us to catch their unspoken communication. Of course, body language can be misread, but many gestures and actions are common.

The most common facial expression is, of course, the smile – its function is to show happiness and put people at ease. It does not always mean that we are truly happy, however. Smiles around the world can be false, hiding other feelings like anger, fear or worry. There are unhappy smiles, such as when someone ―loses face‖ and smiles to hide it. However, the general purpose of smiling is to show good feelings.

From the time we are babies, we show unhappiness or anger by frowning (皱眉头). In most places around the world, frowning and turning one’s back to someone shows anger. Making a fist (拳头) and shaking it almost always means that someone is angry.

How about showing that I am bored? Looking away from people or yawning will, in most cases, make me appear to be uninterested. However, if I turn toward and look at someone or something, people from almost every culture will think that I am interested.

Being respectful to people is subjective, based on each culture, but in general it is probably not a good idea to give a hug to boss or teacher. In almost every culture, it is not usually good to stand too close to someone of a higher rank (等级). Standing at a little distance with open hands will show that I am willing to listen.

With so many cultural differences between people, it is great to have some similarities in body language. We can often be wrong about each other, so it is an amazing thing that we understand each other as well as we do!

1What is even more powerful than spoken language according to the passage?

2What is the most common facial expression?

3How do babies normally show their anger?

4What is not good to do when you stay with someone of a higher rank?

5What does the writer mainly want to tell us

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网