题目内容
【题目】 Amy is a student at a university in America. These days, she is studying in Spain. Here are some of her diaries about her life there.
Wednesday, May 4 Our class went to the Prado again. I love this museum一the buildings and the paintings are great. In fact, I wasn’t very interested in art until I came to this country. Now I think it’s important to see paintings in a museum一not just in books or on the Internet. In a museum, they come alive(看上去像真的). After that, Alicia and I studied together for next week’s exam. |
Thursday, May 5 Today’s Spanish class was great fun. After two months of studying, my Spanish has improved a lot. I like my Spanish teacher very much. She is only 25 and already an excellent Spanish teacher. She is a beautiful girl with long straight hair. She is quite outgoing and likes telling jokes. Everyone in my class loves her! |
Friday, May 6 Our class went out to dinner again. I really like the way people live here. In the evening, they have dinner late, around 10 or sometimes 11. Family is very important, and many families here eat together in restaurants or walk on the streets. At first, I was surprised to see very young children out with their families at midnight(午夜), but then it became ▲ . Things like this are making me think about the differences between cultures. My mother advised me to write an article about cultural(文化的)differences for a magazine. I thought that was a great idea! |
根据上面的材料内容,选择最佳答案。
【1】Before Amy came to Spain, she was not very interested in __________.
A.artB.mathC.history
【2】From the passage, we know that Amy’s Spanish teacher __________.
A.has long curly hairB.likes telling jokesC.is strict with her students
【3】What did Amy do on May 6?
A.She visited a museum.B.She worked in a Spanish restaurant.
C.She went out to dinner with her classmates.
【4】The best word for “▲” is“_____________________”.
A.specialB.normalC.easy
【5】What did Amy’s mother advise her to do?
A.To study foreign food.B.To go traveling around Spain.
C.To write an article about cultural differences.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
本文以日记的形式描述了埃米在西班牙的学习生活。
【1】细节理解题。根据表格中第一部分“In fact, I wasn’t very interested in art until I came to this country.”可知,在去西班牙之前,埃米对艺术不是很感兴趣。故选A。
【2】细节理解题。根据表格中第二部分“She is quite outgoing and likes telling jokes.”可知,可知埃米的西班牙语老师喜欢讲笑话。故选B。
【3】细节理解题。根据表格中第三部分“Our class went out to dinner again.”可知,在五月六日,埃米和她的同学们外出吃饭。故选C。
【4】词义猜测题。special特别的;normal正常的;easy容易的。根据表格中第三部分“At first, I was surprised to see very young children out with their families at midnight(午夜).”可知,埃米看到很小的孩子,在午夜和他们的家人出去,她感到很惊讶;结合句中but可知,前后表示转折,即:起初埃米很惊讶,后来就觉得很正常,所以此处使用normal。故选B。
【5】细节理解题。根据表格中第三部分“My mother advised me to write an article about cultural(文化的)differences for a magazine.”可知,埃米的妈妈建议她写一篇关于文化差异的文章。故选C。
【题目】阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息,并将答案填写在答题卡的相应位置(每空一词).
The picture suddenly freezes(卡顿) because the network speed is too slow when you're playing mobile games or making a video call. You always spend a long time downloading a movie on your phone.
Don't worry. 5G is coming! These annoying things will soon become a thing of the past because 5G network speeds will be offered to mobile phone users.
The "G" in "5G" stands for a generation of mobile network technology. 1G let us talk to each other,2G let us send messages,3G gave us mobile data and internet,and 4G made all of these things faster. So what will 5G bring?
First of all,5G is so fast that it will allow you to download an entire HD movie in seconds.The delay (延时) between sending and receiving data will be shortened.
Because of this increase in speed,it will be possible to create and use new kinds of technology. Robots will be used to do operations. Self-driving cars will be able to drive more safely because they can smoothly communicate with each other,traffic lights and road sensors(传感器). 5G also makes loT (物联网) possible.
All in all,5G will shape every type of technology that it touches. And you won't have to wait too long for that to happen.
5G will change the 【1】 of our life | |
Generation | Network speeds |
1-4G | IG let us talk to each other. |
2G let us 【2】 messages. | |
3G gave us mobile data and the Internet. | |
All of these things were made more 【3】 by 4G. | |
5G | Robots will be used to do operations. |
Self-driving cars will be able to drive more safely. | |
5G will make IoT 【4】. | |
We spend 【5】 time downloading a movie. | |