题目内容

【题目】 On July 18th, 2015, Mike and his parents took a trip to Qingdao, a city (城市) in Shandong for summer vacation. Qingdao is a beautiful city by the sea (海边).

It was about 12 o’clock when they arrived there on the first day. They found a hotel and had a short rest (休息). It was really hot and they decided (决定) to go to the beach. At about half past three in the afternoon, they got to the beach. There were many people there. Some were lying on the beach and many children were playing in the water. Mike was playing with them and he was very happy. His parents also felt relaxed. About two hours later, they went back to the hotel. On the second day, it rained all day. Mike visited the history museum with his father and his mother went shopping.

On July 20th, they went to Laoshan Mountain in the morning and took a bus home in the afternoon. They were tired but happy. They enjoyed the trip very much.

1Mike and his parents stayed at the beach ______.

A. all that afternoonB. for about two hoursC. after it got dark

2How was the weather on July 19th?

A. Rainy.B. Sunny.C. Cloudy.

3How long was their trip?

A. One day.B. Two days.C. Three days.

4How did they go back home?

A. By train.B. By bus.C. By plane.

5Which is true about their trip?

A. Mike’s father swam in the sea on July 19th.

B. Mike’s mother went shopping on July 20th.

C. Mike played in the water on the first day.

【答案】

1B

2A

3C

4B

5C

【解析】

本文介绍了迈克和父母一起去青岛旅行,每天的天气情况和他们参加的活动。

1细节理解题。根据About two hours later, they went back to the hotel.可知,迈克和他的父母在海滩上待了两个小时,故选B

2细节理解题。根据On July 18th, 2015, Mike and his parents took a trip to Qingdao, a city (城市) in Shandong for summer vacation. On the second day, it rained all day.可知,第一天是718日,因此第二天是719日,这一天,一整天都在下雨。故选A

3推理判断题。根据On July 18th, 2015, Mike and his parents took a trip to Qingdao, a city (城市) in Shandong for summer vacation.On July 20th, they went to Laoshan Mountain in the morning and took a bus home in the afternoon.可知,他们一家度假时间从718日到720日,一共是三天。故选C

4细节理解题。根据On July 20th, they went to Laoshan Mountain in the morning and took a bus home in the afternoon.可知,他们乘坐公共汽车回家。故选B

5推理判断题。根据Some were lying on the beach and many children were playing in the water. Mike was playing with them and he was very happy.可知,在第一天,迈克和孩子们在水里玩。故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据On July 18th, 2015, Mike and his parents took a trip to Qingdao, a city (城市) in Shandong for summer vacation.On July 20th, they went to Laoshan Mountain in the morning and took a bus home in the afternoon.可知,他们一家度假时间从718日到720日,一共是三天。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容选择正确答案。
C
Grace, usually known as the Home of Microsoft, is inside an office building in Redmond, Washington. Once you come into the building, you will feel that you're in a modern and future home.
When you enter the building, Grace's voice, coming from a hidden speaker, tells you your messages. In the kitchen, you set a bag of flour(面粉) on a flat stone table. Grace sees what you're doing and makes a menu of flour-based foods on the table. Once you choose one, Grace gives you ingredients(配料).
There's also a notice board in the kitchen made of “intelligent(智能的) cloth” that works like a touch screen computer. You can deal with postcards and invitations and surf the net with the touch of a finger. The invitations could be encoded(编码). You can deal with them on the computer. It's part of Microsoft's Smart Personal Objects Technology, whose aim is to make every object more efficient(有效率的).
“The day when your house becomes a member of your family is not far,” says Pam Heath, a manager of Microsoft. At the Andersen Windows Company, Jay Libby imagines that windows made of intelligent glass can be changed into TVs.
“Nobody wants a television set,” says Libby. “What you want is the service it provides.” If the TV isn't improved, it will disappear in the future.
Home entertainment is one consideration for the future. At the Georgia Institute of Technology in Atlanta, scientists are designing systems that will allow old people to live better on their own. So Grandma's home can be cleverly designed to recognize(识别) her ways of waking, sleeping and movement. Family members will be told any change by their computers.
(1)We can know from the passage that Grace _________.
A.is an idea known as the Microsoft Home
B.is a machine that works like a TV
C.can understand what its master does
D.can cook meals for its master
(2)According to the passage, all the following are true EXCEPT________.
A.Grace can help you in the kitchen
B.you can use the computer with a touch screen
C.windows will take the place of TV sets in the near future
D.TV technology needs improving
(3)It can be inferred(推断) from the passage that ________.
A.the building in the future will be intelligent
B.your windows will be changed into TVs
C.few people will like watching TV in the future
D.all the old people will live without others’ help
(4)Which would be the best title for the text?
A.Modern Home
B.Popular Home
C.Future Home
D.Smart Home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网