题目内容

【题目】 Artificial intelligence is growing fast. We are living in a world that depends more and more on AL. AI is a group of technologies that help machines get, understand and use information to do tasks.

AIS recent developments have got a lot of social attention. Some people have welcomed AI because it makes things possible. Can you imagine that you can play basketball with robots one day when you feel lonely on the playground? For another example, AT will have a big influence on areas like medicine and engineering. Robots can do most jobs faster and better than humans. They seldom make mistakes. But this attention has also caused a lot of fear. Especially, many workers are worrying that AI could make them lose their jobs

According to a recent study, nearly five percent of jobs will disappear because of Al. In some areas, Al is already doing the work that people used to do, such as assembling(AC)cars, digging the coal and lifting goods. Self-driving cars and trucks controlled by AI will also take away the driver's jobs in the future.

On the other hand, AI will also create many new jobs for people. More people will be needed

to write programmers for Al systems and they will set up and work on them, too. At the same time, jobs that require feelings, excellent communication skills with people will not be replaced by Al. These includes jobs in fields like teaching, nursing and personal training.

Science and technology are developing quickly these days and it's hard to imagine what will happen in the future. But Al is here. It is changing how people live and work in many ways. That makes AI important to watch, not to fear. We do believe AI can make people's lives easier and more interesting.

AI is changing the world

1AI means

AI is the short form of Artificial intelligence. It is a group of technologies

that help machines get, understand and use2 to do tasks.

AI brings good news

*AI makes things 3. For example, you can play basketball with robots one day when 4lonely on the playground.

**AI will also create many new5 for people. More programmers for AT systems will be needed Jobs that require feelings, excellent communication skills with people will not be replaced AL, 6 teaching, nursing and personal training.

AI brings bad news

Robots can do most jobs more 7and better than humans. They seldom make mistakes. Many workers are worrying that AI could make them lose their jobs as a8.

The writer's 9

*AI is changing how people live and work in many ways

*People shouldn't be 10 to face it.

*AI can help people live in an easier and more interesting way.

【答案】

1What

2information

3possible

4feeling

5jobs

6including

7quickly

8result

9opinions

10afraid

【解析】

短文大意:短文关注的是人工智能对世界的改变。解释了什么是AI,它对人们生活的有利影响和不利影响,指出人工智能可以帮助人们以一种更简单、更有趣的方式生活,不应该害怕面对它。

1句意:AI是什么意思。

考查细节理解。根据下文AI is the short form of Artificial intelligence. AI是人工智能的简称,可知是问AI的定义,故填What

2句意:它是一组帮助机器获取、理解和使用信息来完成任务的技术。

考查细节理解。根据第一段末尾AI is a group of technologies that help machines get, understand and use information to do tasks人工智能是一组帮助机器获取、理解和使用信息来完成任务的技术,可知填information

3句意:人工智能让一切成为可能。

考查细节理解。根据第二段Some people have welcomed AI because it makes things possible. 有些人欢迎人工智能,因为它使事情成为可能,结合下文和机器人一起打篮球的例子可知填possible

4句意:例如,有一天当你在操场上感到孤独时,你可以和机器人一起打篮球。

考查细节理解。本句when后面省略的主语和主句主语you一致,和feel是主动关系,需用现在分词形式;根据Can you imagine that you can play basketball with robots one day when you feel lonely on the playground? 你能想象有一天当你在操场上感到孤独时,你可以和机器人一起打篮球吗,可知填feeling

5句意:人工智能也将为人们创造许多新的工作。

考查细节理解。根据On the other hand, AI will also create many new jobs for people. 另一方面,人工智能也会为人们创造很多新的工作,可知填jobs

6句意:需要感情和良好的人际沟通能力的工作不会被其他工作所取代,包括教学、护理和个人培训。

考查词义理解。空格后面是举例,根据These includes jobs in fields like teaching, nursing and personal training. 这些工作包括教学、护理和个人培训等领域的工作,可知填including

7句意:机器人可以比人类更快更好地完成大多数工作。

考查词义理解。and连接两个并列的比较级,根据Robots can do most jobs faster and better than humans. 机器人可以比人类做得更快更好,可知fastquickly同义,故填quickly

8句意:许多工人担心人工智能会导致他们失去工作。

考查句意理解。as a result因此,根据Especially, many workers are worrying that AI could make them lose their jobs.(尤其是,许多工人担心人工智能会让他们失去工作)和According to a recent study, nearly five percent of jobs will disappear because of Al(根据最近的一项研究,近5%的工作岗位会因为人工智能而消失。)可知人工智能会导致他们失去工作的结果,故填result

9句意:作者的观点。

考查综合理解。根据下文所列三点,可知是作者的观点,故填opinions

10句意:人们不应该害怕面对它。

考查词义理解。系词be后接表语形容词,根据最后That makes AI important to watch, not to fear这让人工智能成为值得关注的重要因素,而不是恐惧,可知fear义同be afraid,故填afraid

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When you meet a lot of trouble or pressure (压力) in your life, what should you do? Are you sad? (1) When you are sad or have too much pressure, why not join the laughter club?

Today, laughter yoga (瑜伽)club is a world movement, __________5, 000 clubs in Asia, America and Europe. “People are killing themselves with pressure,” said Kataria, an Indian worker. “Suddenly, I had an idea one early morning. ”said Kataria. “Why not start a laughter club?”

On the same day, Kataria invited some friends and shared jokes with them. This encouraged him very much. Kataria thinks that children can laugh 400 times a day----compared to grown-ups, who laugh less than 15 times, because children laugh for no reason.

Laughter yoga has greatly helped some people who have lost all hope, like 80-year-old Mary; she said she had lost the use of her legs before joining it. The doctor said she wouldn't stand. But now she can go to the club on foot. Today, she is back on her feet and enjoys the club every morning, (3) that has given Mary a good reason to smile.

1请把文中(1)处画线句子译成汉语。

_______________________________________________________________________

2将(2)处填入一个恰当的词。

_______________________________________________________________________

3文中(3)处 “that” 代指什么? (用英语回答)

_______________________________________________________________________

4根据短文内容回答问题。

What happened to Mary before joining the club?

_______________________________________________________________________

5请给短文拟一个恰当的标题。

_______________________________________________________________________

【题目】根据短文理解,从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
A young man went to visit a wise man living deep in the mountain for the wisdom of life.
"Excuse me! Could you please tell me what the most 1 day in our lives is? Is it the day when we were born or the day we 2? Is it the day when we fall in love or the day we succeed?" The young man asked.
"3. The most important day in our lives is today," the wise man replied calmly.
"Why?" The young man felt more than 4, "Is it because there is a moving event taking place today?"
"No. Nothing has happened today."
"Is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today, today is 5 very important because today is the only wealth we have. No matter how memorable yesterday is, it has gone by like a ship going down into the sea; no matter how bright tomorrow may be, it is yet to come; but no matter how common today is, it is 6 our control. "
The young man still wanted to ask something, while the .wise man 7 him and said, "When we are talking about the meaning of today, we have 8 a lot of it."
The young man nodded and then went down the mountain.
Actually, today is the only 9 we have. So, what we should do now is to 10 yesterday and tomorrow and catch fast today!
(1)A.important B.necessary C.comfortable
(2)A.miss B.die C.grow
(3)A.Nothing B.None C.No one
(4)A.excited B.pleased C.surprised
(5)A.yet B.already C.still
(6)A.for B.under C.on
(7)A.stopped B.refused C.encouraged
(8)A.avoided B.handed C.wasted
(9)A.excuse B.way C.chance
(10)A.forget B.remember C.call

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网