题目内容
【题目】阅读下面的图表,完成下面的题。
In Houston ,there is a Mutton Busting Contest (驯羊大赛)every year .Only the children aged from 5 to 6 years old can take part in (参加)the contest .The child who holds on (坚持)the longest will win the contest . |
【1】How often can children take part in the Mutton Busting Contest ?
A. Once a year
B. Twice a year
C. Once two years .
【2】Jack took part in the Mutton Busting Contest this year .How old may he be ?
A. Four years old
B. Five years old
C. Seven years old
【答案】
【1】A
【2】B
【解析】
试题分析:本篇文章介绍的是每年都有一个驯羊大赛,五到六岁的孩子们可以参加,坚持时间最长的人就可以获胜。
【1】A细节理解题。根据In Houston ,there is a Mutton Busting Contest (驯羊大赛)every year .可知每年都有一个驯羊大赛。故选A。
【2】B细节理解题。根据Only the children aged from 5 to 6 years old can take part in (参加)the contest .可知只有五到六岁的孩子能参加这场比赛,故选B。
【题目】任务型阅读
Now let’s think about television and our life at home. Today almost all the homes have television sets. There are many interesting TV programmes that we can enjoy with our family.
Well, how many hours do you watch television a day? You spend a lot of time for watching TV. Don’t you?
TV can open our eyes and minds. It also gives us a lot of useful information that we can not learn at school. For example , we don’t go out but we can know the things all over the world every day .
On the other hand, it takes away much good time to think carefully, for talking with our family, and for reading books. We sometimes find that we sit in front of a TV set without thinking of anything.
It is very important for us to select good TV programmers. We must try to make good use of it to plan our life better.
阅读短文,完成下面表格,每空一词。
Title :TV and Our Life | |
Something about TV | Details (细节) |
What’s on TV | There are many__【1】___TV programs for us to enjoy with our family |
How many___ 【2】___do you watch TV | It ___【3】__ you a lot of time to watch TV every day. |
Good points | TV can __【4】__ our eyes and minds. We can know things around the world without going out. |
Bad points | _【5】_ TV takes away much good time for other things. |