题目内容
【题目】
![]()
When you are feeling unhappy or forget how great you are, these are six ways to make you feel good at about yourself.
Look in the mirror and say to yourself, “I am a special person and there’s no one in the world like me. I can do anything.” It may not sound so good, but it really works!
Do something nice for someone. Helping others always makes you feel good.
Smile! Be friendly to people you meet. Look for the good things in your friends and family.
Learn something new! Have you always wanted to design your own room or learn how to swim? Go for it! New challengers are fun and give you a sense of accomplishment when you have finished.
Start to write a dairy. Turn off the TV and let your imagination fly! Write down your thought, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.
Stay with your family. We all need our family time. Talk with your Mom or Dad or maybe even your cousin.
【1】The passage may be from .
A. a science bookB. a magazineC. a story book
【2】According to this passage, when you are helping others, you will .
A. be specialB. be sureC. feel nice
【3】What does the underlined word “a sense of accomplishment” mean in Chinese?
A. 成就感B. 忧伤感C. 挫折感
【4】Which of the following should you say “No” to when you are unhappy?
A. You should always look for the good things of others
B. Stay alone at home as much as possible.
C. Learn something new and go for it!
【5】What is the best title for the passage?
A. Do Your Best
B. It’s Never Too I ate to Learn
C. Six Ways to Feel Good about Yourself
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
这篇短文主要针对人们心情不愉快,情绪低落而提出六条让人们感觉更好的方法。
【1】主旨大意题。这篇文章主要是针对我们不快乐的心情提出了一些建议,这些建议可以帮助我们快乐起来,这样的一篇文章应该出自一本杂志,而并不是科学书、故事书,故选B
【2】细节理解题。根据文章中给出的第二条建议Helping others always makes you feel goocl可知,帮助别人可以使自己感觉好, 故选C
【3】词义猜测题。根据文章New challenges (挑战) are fun and give you a sense of accomplishment when you have finisheA “新的挑战是有趣的,当你完成这个挑战 时,它会给你一种成就感。”由这句话我们可以推断,如果能够完成一项挑战,这会使你有一种成就感,而不是忧伤感、挫折感,故选A.
【4】细节理解题。根据文章最后一条建议,Stay with your family. We all need our family time. Talk with your parents or maybe even your cousin. “和你的家人待在一起,我们都需要我们的家庭时间, 和你的父母甚至你的表姐妹聊天。”这条建议并不是让我们整天一个人待在家里,而其他两个选项都是文章中给我们提到帮助我们的心情变好的建议,故选B。
【5】主旨大意题。这篇文章主要对我们不高兴,心情低落时提出了六条建议,以使我们感觉更好一些,由此我们可以推断这篇短文最好的题目是C。
【题目】任务型阅读。
Dr.Wang | Hi, there! I’m here to help with any of your problems, whether at school or at home. |
Sophia
| @ Dr. Wang What should say to my little brother? |
My problem is terrible. My mum gave us a new baby a couple of years ago. We were really happy then, but this lovely baby has grown up! He seems to have too much energy, and never stops running or shouting. The door doesn’t help at all—he’ll be knocking at it for ages. I can’t study at home. I really can’t stand this, but what should I say to four-year-old boy? And my parents are around him all the time. They seem to forget everything about me. How I miss those sweet old days when we could just sit in the sofa! Can you help me out? | |
Dr. Wang
| @ Sophia |
That’s a common complaint. I know how awful it is when someone keeps knocking at the door, but doesn’t that mean the little one wants to stay with you? Just as you want to have your parents around, he needs your attention! If this doesn’t make you feel better, ask your parents for some help. Just have a talk with your parents. Ask them to calm our little brother down or take him out when you are doing your homework. And tell them that you also need their attention! Family life might not always be as sweet as those old days. Sometimes we have to wait until what troubles us today becomes part of those sweet old days. |
【1】Was Sophia happy to have little brother at first?
_____________________________________
【2】How old is Sophia’s little brother now?
____________________________________
【3】What problems does Sophia have?
____________________________________
【4】Do you think someone else like Dr. Wang for help is the best choice for Sophia? Why or Why not?
____________________________________