题目内容

【题目】 Saturday was a beautiful day. It was summer and the sun was hot and there were flowers in all the gardens. It was a day for everybody to be happy.

Tom Sawyer came out of his house with a brush and a big pot of _____ paint in his hand. His aunt asked him to paint the fence(栅栏). He looked at the fence, it was three metres high and thirty metres _____ . He put his brush in the paint and painted ______ of the fence, put down his brush and sat down. There were ______ of work in front of him and he was the _____ boy in the village.

After ten minutes, Tom had an idea, a _____ idea.

He took up the brush again and began to work. He saw his friend Joe in the street, but he didn’t look at him. Joe came up to Tom and looked at the fence.

“I am sorry, Tom.”

Tom said _____. The paint brush moved _____.

“Working for your aunt?” said Joe. “I am going down to the river. I am sorry you can’t come with me.”

Tom put down his brush. “You call this work?” he said.

“Painting a fence?” said Joe. “Of course it’s work!”

“Perhaps it is and perhaps it isn’t. But I _____ it. I can go to the river any day. I can’t paint a fence very often.”

Then Tom painted very _____ and carefully. He often stopped, moved back from the fence and looked at his work with a smile. Tom seemed to enjoy _____ while painting. Joe began to get very _____, and wanted to paint. Tom gave him the brush. For the _____ time that day he was a very happy boy.

More friends came to _____ Tom, but soon they all wanted to paint, too. By the afternoon, the fence – all thirty metres _____ it — was a beautiful white. Tom Sawyer can go out to play finally.

1A.blackB.blueC.redD.white

2A.wideB.longC.tallD.short

3A.someB.muchC.mostD.any

4A.secondsB.minutesC.daysD.hours

5A.cutestB.happiestC.unhappiestD.worst

6A.awfulB.cheerfulC.meaningfulD.wonderful

7A.somethingB.nothingC.anythingD.everything

8A.here and thereB.up and downC.right and leftD.day and night

9A.likeB.hateC.finishD.choose

10A.quicklyB.easilyC.exactlyD.slowly

11A.herselfB.themselvesC.himselfD.itself

12A.interestedB.interestingC.amazingD.amazed

13A.firstB.secondC.thirdD.fourth

14A.look atB.laugh atC.point atD.shout at

15A.onB.ofC.inD.with

【答案】

1D

2B

3A

4D

5C

6D

7B

8B

9A

10D

11C

12A

13A

14B

15B

【解析】

文章主要讲述了聪明的Tom是如何让别的孩子帮助他做粉刷篱笆的工作的故事。

1句意:汤姆索亚从家里出来,手里拿着一把刷子和一大罐白色油漆。

black黑色;blue蓝色;red红色;white白色;根据后文中it — was a beautiful white.可知,是拿的白色漆,故选D

2句意:它高3米,长30米。

wide宽;long长;tall高;short短;根据前面的fence可知,衡量是从长和高来衡量的,所以这里指代的是长,故选B

3句意:他把刷子放进油漆里,刷了一些篱笆。

some一些;much很多;most大部分;any任何;根据句意理解可知,这里表达的是“粉刷了一些”,故选A

4句意:他前面有几个小时的工作。

seconds秒;minutes分钟;days天;hours小时;根据后文中By the afternoon the fence – all thirty metres ___15___ it — was a beautiful white.可知,粉刷栅栏的工作要花费几个小时,故选D

5句意:他是村里最不快乐的男孩。

cutest最可爱的;happiest最快乐的;unhappiest最不开心的;worst最坏的;根据前文Saturday was a beautiful day.There were ___4___ of work in front of him可知,周六原本是快乐的,但是汤姆却还要工作,所以对他来说是不开心的,故选C

6句意:十分钟后,汤姆有了一个主意,一个很棒的主意。

awful糟糕的;cheerful快乐的;meaningful有意义的;wonderful绝妙的;根据文中Then Tom painted very ___10___ and carefully. He often stopped, moved back from the fence and looked at his work with a smile. Tom seemed to enjoy ___11___ while painting.可知,这是一个很美妙的主意,故选D

7句意:汤姆什么也没说。

something一些事情;nothing没有事情;anything任何事情;everything一切;根据后文“Working for your aunt?” said Joe. “I am going down to the river. I am sorry you can’t come with me.”都是乔说的话,可知,汤姆什么也没说,故选B

8句意:刷子上下移动。

here and there到处;up and down上上下下;right and left左右方;day and night日日夜夜;根据前句it was three metres high及常识可知,粉刷篱笆应该是上下刷漆,故选B

9句意:但我喜欢。

like喜欢;hate讨厌;finish完成;choose选择;根据后文Then Tom painted very ___10___ and carefully. He often stopped, moved back from the fence and looked at his work with a smile可知,汤姆很喜欢这个工作,故选A

10句意:汤姆刷得又慢又仔细。

quickly快速地;easily容易地;exactly准确地;slowly慢慢地;根据文中He often stopped, moved back from the fence and looked at his work with a smile.可知,汤姆刷的很慢,故选D

11句意:汤姆在粉刷时似乎很享受。

herself她自己;themselves他们自己;himself他自己;itself它自己;根据句意理解可知,主语是Tom,构成一个短语enjoy oneself,故选C

12句意:乔开始变得很感兴趣。

interested感兴趣的;interesting有趣的;amazing令人惊讶的;amazed感到惊讶的;根据后文wanted to paint可知,推测出他对这个感兴趣了,故选A

13句意:那天他第一次是一个非常快乐的男孩。

first第一;second第二;third第三;fourth第四;根据上文he was the ___5___ boy in the village.可知,这是他最不开心的一天,而此处有人帮他做事,所以应该是他第一次感到开心,故选A

14句意:更多的朋友来嘲笑汤姆。

look at看;laugh at嘲笑;point at指向;shout at对……大喊;根据后文but soon they all wanted to paint, too.可知,刚开始是嘲笑汤姆,后来就也想粉刷,故选B

15句意:到了下午,篱笆——整整三十米——变成了美丽的白色。

on在……(具体时间);of……的;in在……(泛指的时间);with有……;根据句意理解可知,这里表达的是“篱笆的……”,应该用of,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A
Feeling leftout
A reader wrote in to say that she was feeling lonely at break because her best friend wasn't around. Here's our advice to her—and to all kids who feel lonely sometimes.
It's hard when a best friend isn't around—maybe because she moved to a different school or a different class. You may feel lonely at break or lunchtime. You want to have new friends,but how do you make them? Maybe it seems like everybody else already has their friends. But remember, there's always room for more friends.
Start by looking around your classroom—think about which kids you'd like to play with at break. Look for chances to say hi to them, smile, and be friendly. Offer to share something or express your appreciation(欣赏)to them. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you’re at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say “Hi, can I play, too?” or just join in.
If you have trouble doing this or if you're feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, share, say nice things, offer to help—and pretty soon, you'll have one, or two, or even more new friends.
You might still miss that special best friend. But when you see each other, you can share something you didn't have before she left. You can introduce her to your new friends!
(1)This text is written for _______.
A.teachers
B.parents
C.students
D.visitors
(2)According to the writer,some kids feel lonely at break because they _______.
A.have trouble with their studies
B.don't have their best friends around
C.need their parents to be with them
D.are too young to look after themselves
(3)The underlined word “this” in Paragraph 4 refers to(指的是)_______.
A.sharing your ideas
B.talking before many people
C.studying better at school
D.developing new friendship
(4)Some kids need help from teachers to make friends because _______.
A.they miss their old friends a lot
B.they have no time to stay with others
C.teachers know who wants a new friend
D.they are shy or not good at making friends
(5)The expression “feeling left out” means “_______” in Chinese.
A.受冷落
B.被调侃
C.挨批评
D.遭攻击

【题目】阅读理解
Have you ever had the strange feeling that you were being watched? You turn around and ,sure enough, someone was looking right at you!
Parapsychologists(灵学家) say that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them. To research whether such a “ six sense” really exists, Robert Baker, a psychologist(心理学家) at the University of Kentucky, did two experiments.
In the first one, Baker sat behind unknowing people in public places and stared at the backs of their heads for 5 to 15 minutes. The subjects (受试者) were eating, drinking, reading, studying, watching TV, or working at a computer. Baker made sure that the people could not tell that he was sitting behind them during those periods. Later when he questioned the subjects, almost all of them said they had no sense that someone was staring at them.
For the second experiment, Baker told the subjects that they would be stared at from time to time from behind in a laboratory setting. The people had to write down when they felt they being stared at and when they weren't. Baker found the subjects were no better at telling when they were stared at and when they weren't.
Baker concludes that people do not have the ability to sense when they are being stared at. If people doubt the outcome of his two experiments, said Baker, “I suggest they repeat the experiments and see for themselves.”
(1)What's the aim of the two experiments for?
A.Prove why humans have a sixth sense.
B.explain when people can have a sixth sense
C.show how people act while being watched in the lab.
D.study whether humans can sense when they are stared at.
(2)What sense does parapsychologists say that humans have ?
A.A natural ability to sense when they are stared at。
B.A natural staring ability
C.A strange thinking
D.A looking feeling
(3)The underlined word” outcome” in the last paragraph most probably means?
A.Value
B.Result
C.Performance
D.Connection
(4)In the second experiment, the subjects______.
A.could tell when they were stared at and when they weren't.
B.couldn't tell when they were stared at and when they aren't
C.couldn't tell when they were stared at but could tell when they weren't.
D.could tell when they were stared at but couldn't tell when they weren't.
(5)What can we learn from the passage?
A.People are born with a sixth sense.
B.the experiments support parapsychologists' idea.
C.the subjects do not have a sixth sense in the experiments.
D.people have a sixth sense in all places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网