题目内容

【题目】短文填空 根据短文内容及首字母提示,补全空格内单词,使短文完整通顺。(10分)

If you share your problems, you’ll feel better.

Students today often have a lot of w 【1】 . Sometimes we have problems with our schoolwork, or arguments with our friends. Perhaps we e 2 worry about our parents’ problems.

What can we do about this? The worst thing is to do n 3 . Laura Mills, a teenager from London, agrees. ‘Problems and worries are normal in life,’ says Laura. ‘But I think talking to someone helps a lot. If we don’t t 4 to anyone, we’ll certainly feel worse.’

Robert Hunt, a social worker from England, feels the s 5 way. In English we say that a problem shared is a problem halved. As a social worker, I have to agree with this. We should never run away from our problems. We should always try to s6 them. Usually, the first step is to f 7_ someone we can talk to.’

Even Mr. Hunt agrees that this doesn’t need to be an expert like h 8 . We can talk to our friends, teachers or our parents. We often forget that our parents have m 9 experience than us, and are always there to help us. The main thing is to know that i 【10 you look for help, you’ll find it.

【答案】

1worries

2even

3nothing

4talk

5same

6solve

7find

8himself

9more

10if

【解析】

试题分析:本文叙述了问题和烦恼是日常生活中常有的事情,我们既然不能避免这些问题,我们就应该解决这些问题,怎样解决这些问题,文中给出了建议:要和其他的人交流来共同解决这些问题。

1】句意:今天的学生经常有很多顾虑。根据句意及首字母提示此题应填worries。

2】句意:也许,我们甚至担心我们父母的问题。 根据句意及首字母提示此题应填even。

3】句意:最糟糕的事情是什么都不做。劳拉米尔斯,一个来自伦敦的少年同意。根据句意及首字母提示此题应填nothing

4】句意:如果我们不与任何人谈,我们当然会觉得更糟。根据句意及首字母提示此题应填talk。

5】句意:亨特,一名来自英国的工人感觉是同样的方式。根据句意及首字母提示此题应填 same。

6】句意:我们要始终尝试解决这些问题。根据句意及首字母提示此题应填solve。

7】句意:第一步是找到谈话的人。根据句意及首字母提示此题应填find

8】句意:亨特先生甚至认为,这并不需要一个像他自己一样的专家。根据句意及首字母提示此题应填 himself

9】句意:我们常常忘记我们的家长们比我们更有经验。根据句意及首字母提示此题应填 more。

10】句意:最主要的是要知道,如果你寻求帮助,你会发现它。 根据句意及首字母提示此题应填if。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The aim of students who come to school is to study.But to study needs a right way,or you waste either the time or the money.The following are the ways of studying.

The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good result.

In studying we must have patience.If we have not known a text well,we must read it again.We should not read the next one till we have learned the first one.

When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.

We must always ask “whys”.If it is not well understood,write it down and ask our teachers or our parents,or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.

Though there are many ways for studying,yet the above mentioned will be quite enough if we can keep them in heart and do so.

【1】Why is the morning the best time for reading?

A. It’s easy to remember what we have learned.

B. The air is fresh and the mind is clear.

C. It’s difficult to get good results.

D. A and B.

【2】Why we must always ask “whys” in studying?

A. To understand the book well.

B. To write down the questions.

C. To do with the new words.

D. To get some questions to ask our teachers.

【3】How many ways for studying has the passage taught us ?

A. three B. four C. five D. many

【4】 What does the passage mainly tells us?

A. The importance of reading.

B. To read in the morning.

C. To pay attention to the ways of studying.

D. To have patience in studying.

【题目】任务型阅读
 阅读下面短文,根据短文中的信息完成文后表格
C
  
What is your favourite cartoon? It may be difficult for you to decide. But for pianist Lang Lang, Tom and Jerry is the best one.
  When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music and this experience encouraged him to learn to play the piano.
  His talent (天资) at the keyboard has taken him from Shenyang to the world.
  Lang became a good piano student at three. Ever since, the boy has been doing better and better. In 1997,the 15yearold boy studied at a famous American music college.
  Lang's performances are energetic (充满活力的).He is well-known for making facial expressions and moving around while playing the piano.
  The road to success has never been easy. Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang considers himself lucky and believes he should give something back. He has helped the children in poor areas a lot.

Personal Card

About his personal life

Name

Lang Lang

Year of birth

_

Keyboard

Favourite

Tom and Jerry

The reason for poor children

He believes himself lucky and should give something back.

About his musical life

The for western music in his childhood encouraged him to learn piano .With the help of his parents and teachers , he was able to at a famous American music college, where his success began.

Famous for his performances and facial expressions and moving around while playing the piano.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网