题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(B)
What can little money do? It's worth thinking it over.
A few weeks ago, I got $120 from a friend in a Smile Group. He asked me to do good things with the money. Since then I have used the money to help strangers, and raised a lot of smiles.
One day I was in a shop, looking at the second-hand books. It happened that the book shelves (架子) were next to the toy shelf. I noticed that a poorly dressed woman standing behind me. A girl about 3 years old came over to the toy shelf. At once her attention was caught by a toy dog. She spoke to her mother and her mother asked the shop owner how much it cost. The answer was $ 3. Then she said “no”. The child said nothing. Maybe "no" was not new for her, but she couldn't keep the disappointment away from her face.
I had a total of $ 5. I put the money in the mother's hand and said, "Buy her a book, too." I didn't wait to see the end. I walked out of the shop.
The money the friend gave me was to help me find happiness in the world. Was there any better way to get so much happiness with so little money?
(1)The writer got from his friend a few weeks ago.
A.little help
B.some money
C.book shelves
D.a lot of smiles
(2)The girl was interested in .
A.a bookstore
B.a toy dog
C.toy shelves
D.second-hand books
(3)From Paragraph (段落) 3, we can learn that the mother .
A.couldn't afford the toy
B.disliked the toy
C.couldn't stand the girl
D.disliked the girl
(4)We can infer (推断) the writer was after walking out of the shop.
A.disappointed
B.sad
C.happy
D.lonely
(5)What's the main idea of this passage?
A.Money is happiness.
B.It's impossible to find happiness.
C.Helping others can get happiness.
D.We can't get happiness with little money.

【答案】
(1)B
(2)B
(3)A
(4)C
(5)C
【解析】本文记录了作者用从微笑群体里的朋友那里得到的一点钱去帮助别人而获得很多快乐的故事。
(1)细节理解题。根据文章第二段中“A few weeks ago, I got $120 from a friend in a Smile Group’’可知作者从朋友那里得到了20美元,故选B。
(2)细节理解题。根据文章第三段中“At once her attention was caught by a toy dog(她立刻被一个小玩具狗吸引住了)”可知选B。
(3)细节判断题。 根据文章第三段中“She spoke to her mother and her mother asked the shop owner how much it cost. The answer was $3. Then she said 'no'"知这位母亲没有能力支付,故选A。其他选项没有提及。
(4)细节理解题。由最后一段中“The money the friend gave me was to help me find happiness in the world. Was there any better way to get so much happiness with so little money”可推断出作者是快乐的。故选C。
(5)主旨概括题。题干意为“这篇文章的主要大意是什么”。A金钱就是快乐;B寻求快乐是不可能的;C帮助别人能获得快乐;D用小钱我们不能获得快乐。本文主要讲述了作者用朋友给他的钱帮助了买不起玩具的小女孩并从中获得快乐的故事。故选C.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
A young man went to visit a wise man living deep in the mountain for the wisdom of life.
"Excuse me! Could you please tell me what the most 1 day in our lives is? Is it the day when we were born or the day we 2? Is it the day when we fall in love or the day we succeed?" The young man asked.
"3. The most important day in our lives is today," the wise man replied calmly.
"Why?" The young man felt more than 4, "Is it because there is a moving event taking place today?"
"No. Nothing has happened today."
"Is it because of my visit?"
"Even if nobody visited me today, today is 5 very important because today is the only wealth we have. No matter how memorable yesterday is, it has gone by like a ship going down into the sea; no matter how bright tomorrow may be, it is yet to come; but no matter how common today is, it is 6 our control. "
The young man still wanted to ask something, while the .wise man 7 him and said, "When we are talking about the meaning of today, we have 8 a lot of it."
The young man nodded and then went down the mountain.
Actually, today is the only 9 we have. So, what we should do now is to 10 yesterday and tomorrow and catch fast today!
(1)A.important B.necessary C.comfortable
(2)A.miss B.die C.grow
(3)A.Nothing B.None C.No one
(4)A.excited B.pleased C.surprised
(5)A.yet B.already C.still
(6)A.for B.under C.on
(7)A.stopped B.refused C.encouraged
(8)A.avoided B.handed C.wasted
(9)A.excuse B.way C.chance
(10)A.forget B.remember C.call

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网