题目内容

【题目】Reading newspapers has become an important part of everyday life. Some people read newspapers as the first thing to do in the morning; others read newspapers as soon as they have free time during the day so that they can learn what is happening in the world. Sometimes, we do not have enough time to read all the news carefully, so we just take a quick look at the front page. At other times, we may be in such a hurry that we only have a few minutes to look at the headlines of the passages.

Newspapers can be found everywhere in the world. We can get many different kinds of newspapers in big cities, but in some mountain villages we can see few newspapers. Some newspapers are published once a week, but most of the papers are published once a day with many pages, some even published twice a day. You know different people enjoy reading different newspapers. Some like world news and others prefer short stories. They just choose what they are interested in.

Today newspapers in English have the largest number of readers in the world. The English language is so popular that many Chinese students are reading English newspapers such as China Daily or 21st Century. Also they bring us more and more information with Internet.

1People read newspapers in order to _____________.

A. learn the latest (最新的) news

B. meet their own different needs

C. read the short stories

D. find the morning news

2From the passage we can see that __________ when people get newspapers.

A. they read them very carefully

B. they just read the headlines

C. not everyone reads all the pages

D. they have no time to read them

3Newspapers have so many pages because _______________.

A. more and more people like to read them

B. people enjoy reading something different

C. newspaper become cheaper

D. more pages mean more money

4The most popular in the world are newspapers ____________.

A. in English B. in Chinese

C. in other language D. with many pages

5According the passage, besides newspapers, people also get information from ___.

A. magazines B. advertisements

C. e-mail D. Internet

【答案】

【1】B

【2】C

【3】B

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:阅读报纸现已成为我们生活中必须的一部分了,随着时代的变化报纸的版型也随之改变。大家利用空余时间读报,但不是所有人都能将整版报纸读完。现今社会,英语报纸最受欢迎。

【1】B细节理解题。根据第四段最后一句They just choose what they are interested in.“他们只是选择自己感兴趣的。”可知人们看报纸是为了各自不同的需要。故选B。

【2】C细节理解题。根据第二段介绍,有的人迅速浏览下头版,有的人只看了下标题。可知不是所有人都能将报纸完全看完,故选C。

【3】B细节理解题。根据第四段第三行You know different people enjoy reading different newspapers.“你知道不同的人喜欢读不同的报纸。”可知不同的人喜欢读不同的内容,故选B。

【4】A细节理解题。根据文章最后一段第一句话Today newspapers in English have the largest number of readers in the world.“现在英文报纸拥有全球最多的读者。”可知英语报纸在世界上最为流行,故选A。

【5】D细节理解题。通读整篇文章可知人们除了从报纸上得到信息外还可以从网上得到。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Friends are very important in our everyday life. Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don’t always want people around. But we would feel lonely if we never had a friend.

No two people are just the same. Friends sometimes don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make it up and become friends again.

Sometimes friends move away. Then we feel very sad. We miss them very much but we can call them or write to them. We can also make new friends. It is encouraging to find out how much we like new people when we get to know them.

There’s more good news for people who have friends. They live longer than people who don’t. Why? Friends can make us feel happy. Being happy helps you stay well. If someone cares about you, you will take better care of yourself.

【1People often feels _________ if they have no good friends.

A. happy B. sad C. lonely D. unpopular

【2】All people need friends because they _________.

A. often feel lonely.

B. like to feel close to each other.

C. often move away.

D. want to live longer.

【3】People make new friends when their old friends________.

A. stay alone. B. are angry with them.

C. move away. D. have new friends.

【4If we can’t see our friends for a long time, we ________.

A. no longer love them.

B. don’t get on well.

C. can call them or write to them.

D. will take better care of ourselves.

【5From the passage, we learn that if people have many friends, they ____.

A. will be important. B. will have more good news

C. needn’t make new friends D. will live happily.

【题目】If you get into the forest with your friends, stay with them always. If you don’t, you may get lost. If you really get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don’t try to find your friends—let them find you by staying in one place.

There is another way to help your friends or other nearby people to find you. Give them a signal(信号)by shouting or whistling(吹口哨)three times. Any signal given three times is a call for help. Keep up shouting or whistling always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They give you two shouts, two whistles, or two gunshots(枪声). When someone gives you a signal, it is an answer to a call for help.

If you don’t think that you will get help before night comes, try to make a little house—cover up the holes with branches(树枝)with lots of leaves. Make yourself a soft bed with leaves and grass.

What should you do if you get hungry or need drinking water? You would have to leave your little house to look for a river. Don’t just walk away. Pick off(去除)small branches and drop them as you walk so that you can find your way back. The most important thing to do when you are lost is to stay in one place.

1If you are lost in the forest, you should______.

A. stay where you are and give signals three times

B. walk around the forest and shout so that your friends could hear you

C. try to find your friends as soon as possible

D. try to get out of the forest and shout for help

2When you hear two shouts, two whistles, two gunshots, ______ .

A. you should shout more loudly

B. you can whistle three times

C. it is an answer to your call for help

D. you should try to run to them

3When you want to leave your place to get drinking water, you should ______ .

A. just go to the river

B. find some glasses or bottles before you go

C. make a fire so that you can have some tea

D. leave marks so that you can find your way back

4This passage mainly tells you______.

A. when you hear a signal always three times, it is a call for help

B. what you should do if you get lost in a forest

C. any signal given twice means an answer to a call for help

D. how you can live longer in a forest

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网