题目内容

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每词限用一次)

in, English, always, we, cousin, but, thank, number, teacher, friend

Hello! My name is Mary. Frank is my . He is my uncle's son. He is an boy. He is 14 years old now. He is a student a middle school in Beijing. We are deskmates (同桌) at school. Frank's telephone is 256-5689. We are good .
Frank's room is very tidy because he likes cleaning(清洁)it. Frank's father is a in our school. He teaches (教) Chinese. And Frank's mother is also a Chinese teacher, she isn't in our school. Frank has a brother. His name is Mike. They are both students. My English is not good, and Frank helps me with it. I him a lot for his help. And I hope I can help him Chinese.

【答案】cousin;English;in;number;friends;teacher;us;but;always;thank
【解析】本文是作者玛丽对表弟弗兰克的介绍。文中介绍了弗拉克的基本情况:十四岁,中学生,是作者的同桌等等;同时还介绍了弗兰克的房间以及学习情况。
①由后句的He is my uncle's son.可知此句意为:Frank是我的表兄弟。故填cousin。
②句意为:他是一位英国男孩。由不定冠词an可以推测出本空填English。故填English。
③in a middle school “在一所中学”。故填in。
④由后面的号码可知本句是介绍他的电话号码,故用number。
⑤句意为:我们是好朋友。结合语境和被选项可知本空填friend,主语we是复数,名词也应用复数形式,故用friends。
⑥句意:弗兰克的父亲是我们学校的一位教师。由后句可知他是一位老师,故填teacher。
⑦句意为:他教我们汉语。teach sb.+学科意为“教某人某科”。故填:us。
⑧句意“弗兰克的母亲也是汉语老师,但是她不在我们学校。”表示语义的转折,用连词but。
⑨句意:我的英语不好,弗兰克总是帮助我。根据句子结构可知本空填频率副词,结合备选项可知用always.
⑩句意:我非常感谢他的帮助。根据语境可知,作者对他的帮助表示感谢,故填thank。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,选择正确答案。
A
Mr. King is a tall and strong man. He teaches P.E. in a middle school. He has a long beard (胡子)and takes care of it.
It was Sunday yesterday. There was a big football match of the year on the playground in the centre of the city. Mr. King likes the games very much and of course he was going to watch it. With his friends' help he got a ticket a few days ago. After breakfast he hurried to the bus stop, but a lot of people were waiting there. A bus came. There were lots of people on it and it was difficult for them to put their feet. He had to grip(抓住)the back of the chair. At the next stop a boy got on the bus. He was short and couldn't grip anything. Suddenly the bus stopped and the boy was likely to fall off. He looked around and saw Mr. King's beard and gripped it. The man found it at once and called out, “Go off(松开)my beard, boy!”
“Are you going to get off, sir?” asked the boy.
(1)Mr. King is a _________.
A.player
B.runner
C.teacher
D.driver
(2)Mr. King was going to watch the match because _________.
A.he teaches P.
B.in a middle school
C.he likes football very much
D.he got a ticket
E.he didn’t go to work yesterday
(3)It was difficult for Mr. King to stand because _________.
A.he had drunk too much
B.the bus was too small
C.he got on the bus too late
D.it was very crowded(拥挤的)on the bus
(4)The boy gripped Mr. King's beard because __________.
A.he was afraid to fall again
B.he wanted to make the man angry
C.he hoped the man to find a seat for him
D.he hoped the man to get off soon
(5)Mr. King was afraid __________, so he shouted at him.
A.the boy would pull him down
B.the boy would hurt his beard
C.the boy could be hurt again
D.the boy would borrow his ticket

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(D)
Do you know how to play a game called" Musical Chairs"? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some way of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.
Put the chairs in a row. The chairs may be put in twos, back to back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.
The game is easy. When the music starts, the players walk round the chairs. Everyone goes in the same direction, of course, they should walk in time to the music. If the music is fast they should walk quickly. If the music is slow, they should walks lowly.
The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on the chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.
At last, there will be two players and one chair. The one who sits on the chair when the music stops is the winner.
(1)If ten people are playing musical chairs, you must begin with .
A.nine chairs
B.ten chairs
C.eleven chairs
D.one chair
(2)Which of the following is not suitable for playing musical chairs?
A.A piano.
B.A radio.
C.A tape recorder.
D.A telephone.
(3)The chairs should be put .
A.with the desks
B.before the winner
C.all over the room
D.in a line
(4)When the music starts, the players must .
A.run about the room
B.get down,
C.walk around the chairs
D.sit on the chairs
(5)Which of the following statements is NOT true?
A.The game" Musical Chairs" is not difficult to learn.
B.The last one can sit on the last chair.
C.The winner can sit on the chair.
D.If the person plays music, he cannot be the winner.

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
A very new, young officer was at a station. He was on his way to visit his mother in another town, and he wanted to telephone her to tell her the time of this train, so that she could meet him at the station in her car. He look in all his pockets, but he did not have the right money for the telephone, so he went outside and looked around for someone to help him.
At last an old soldier came by, and the young officer stopped him and said, "Have you got change for ten pence?"
"Wait a moment." the old soldier answered. He began to put his hand in his pocket, "I'll see whether I can help you."
"Don't you know how to speak to an officer?" the young man said angrily. "Now let's start again. Have you got change for ten pence?"
"No, sir," the old soldier answered quickly.
(1)The young officer and his mother lived .
A.in the same town
B.in different places
C.in another town
D.in the other town
(2)The young officer wanted to telephone his mother to tell her .
A.that he was going to visit her
B.where his train would leave for
C.what time his train would arrive at the station
D.that he was then at the station
(3)He looked around for help because he .
A.had no money to make the phone call
B.did not know where to make the phone call
C.needed some change for the phone call
D.wanted to get change from the old soldier
(4)The young officer was angry because he thought the old soldier ·
A.was polite to him
B.was not polite to him
C.didn't know how to speak to him
D.didn't like to help him at all
(5)Which of the following is not true?
A.Both the young officer and the old soldier were angry.
B.The young officer wanted his mother to meet him at the station.
C.He wanted the old soldier to speak to him in a polite way.
D.He knew the soldier before.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网