题目内容

【题目】A Winning Day

Mom And I were sitting in the front row of the basketball arena (球场). Thanks to Mom’s boss, I could watch my first professional basketball game in such a great seat! And the most exciting thing was that I could see my favorite basketball player, Dwight Edwards, in person. I was holding his photo in my hand all the time.

Throughout the game Dwight made one fantastic play after another. With 3 seconds left in the game, he scored the winning basket for his team! After the television reporter finished interviewing Dwight, Mom and I walked toward him.

“Umm... Mr. ... Mr. Edwards? I’m Keysha, and I think you’re amazing.” My heart was beating fast. But I collected my courage and asked, “Would you please sign my photo?”

“Sure, Keysha. Thanks for coming today.” Dwight smiled as he signed the photo and then shook my hand. I thanked him.

As Mom guided my steps toward the exit, I watched Dwight until he disappeared into the locker room. When I turned around, I noticed a little boy holding a piece of paper and a pen and crying. “It’s OK, son,” his father said. “We’ll meet Dwight Edwards some other time.”

I looked at Dwight Edwards’ signature and thought about how great it was to meet him. Then I thought about how kind Mom’s boss was for giving us the tickets to allow me to have this experience.

I handed Dwight’s photo to the boy. “Here, I want you to have this,” I said.

The boy’s eyes widened. “Dwight’s autograph (亲笔签名)? Wow!” he exclaimed. “Thank you!”

“No problem,” I replied.

“Keysha, that was very thoughtful of you,” Mom said. “I know how much that autograph meant to you.”

I smiled at her. “I got to see Dwight Edwards play an amazing game. Then I got to meet him and shake his hand. I won’t need an autograph to remember this day.”

1What was the most exciting thing for Keysha?

A. Having a seat in the front row.

B. Watching a professional basketball game.

C. Getting a free ticket for a basketball game.

D. Seeing her favorite basketball player in person.

2How did Keysha feel when she asked the player to sign the photo?

A. Confident.B. Nervous.C. Proud.D. Sad.

3Keysha gave the autograph to the boy because ______.

A. the boy’s father asked her for it

B. the autograph meant little to her

C. she would like to make the boy happy

D. she would meet Dwight some other time

【答案】

1D

2B

3C

【解析】

这篇短文主要讲述了作者和妈妈一起去看篮球比赛,最后得到自己最喜欢的运动员的签名,为了使那个男孩子高兴,把签名给了他。

1细节理解。根据文中And the most exciting thing was that I could see my favorite basketball player, Dwight Edwards, in person.可知,亲自看见他最喜欢的运动员。故选D

2细节理解。根据文中“Umm... Mr. ... Mr. Edwards? I’m Keysha, and I think you’re amazing.” My heart was beating fast. But I collected my courage and asked, “Would you please sign my photo?” 可知,作者很紧张。故选B

3根据文中I handed Dwight’s photo to the boy. “Here, I want you to have this,” I said.

The boy’s eyes widened. “Dwight’s autograph (亲笔签名)? Wow!” he exclaimed. “Thank you!”

“No problem,” I replied.可知,她想使那个男孩高兴。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sometimes it may seem difficult to improve our health. If so, the following health habits may help you.

Eat breakfast every morning.

Research shows that if you eat a meal in the morning you may not become too fat or eat too much during lunch. Eating breakfast can help people feel better through the day.

Get enough sleep.

Poor sleep can influence our memory and learning. It can also cause traffic accident! Studies show that people who don’t get enough sleep seem to get into more accidents. So stay safe and get enough sleep!

Take a walk every day.

Walking is an easy way to exercise. You’d better meet friends for a walk, not for a meal. As you walk, you will see the beautiful world around you. Once you try, you will find that adding a walk into your daily life is very easy.

Join social groups.

Social groups can provide support. They might include sport teams, art or music groups. The people in the group can offer advice and can help each other in difficult times. Also, being in a group keeps your mind busy. An active mind is a healthy mind!

Have a hobby.

A hobby could be running, reading or making something with your hands. Hobbies help people to relax and rest. Hobbies bring us joy as well.

1You may have a good memory and learn better if you________.

A. eat breakfast every morning B. have a good sleep

C. take a walk every day D. join a social group

2If you need help and want to help others, you’d better _______.

A. invite your friend to a meal

B. make something with your friends

C. become a member of a social group

D. have a hobby

3Which of the following is TRUE?

A. If you have breakfast every morning, you’ll be fat.

B. All the traffic accidents are caused by poor sleep.

C. To join a social group helps you have a healthy mind.

D. Having a hobby is the best way to relax.

4The passage is mainly written for ________.

A. students at school

B. people who don’t like running

C. students who never have breakfast

D. people who want to improve health

5Which is the best title (标题) of the passage?

A. Ways to Improve Your Health

B. Reasons for Keeping healthy

C. Good Habits

D. Breakfast and Exercise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网