题目内容

【题目】综合填空。阅读下面的短文,在空白处填入适当的词或填入括号内单词的适当形式。

Mencius(孟子) was a great 1 (think). His mother taught and helped him a 2 when he was young.

At 3 his family lived near a graveyard(墓地). Every day, he liked playing 4(game) with his friends there. Then his mother thought, "It's not good for my kid to live in this kind of place." 5 her family moved to a house near a market. In this new place, the boy soon made many friends and often played games of serving people and 6 (buy) things. His mother thought 7, “It's not good for my kids to live here, either().”

Then they changed their living places the8 (two) time and lived near a school.

The boy started learning how to be 9(friend) to others there. His mother was glad to see that and said, "This is the right place for my kid to grow 10 .”They lived there for a long time.

【答案】

1thinker

2lot

3first

4games

5So

6buying

7again

8second

9friendly

10up

【解析】

文章大意:文章主要讲述孟母三迁故事。文中介绍孟子的母亲在孟子小时候帮了他很多,刚开始他们家住在墓地附近,孟子总是和朋友们玩游戏;于是搬到了一个市场附近,孟子还是跟朋友们玩买卖的游戏;后来把家搬到了学校附近,孟子才开始学习。

1句意:孟子是一个伟大的思想家。

根据所给空前面的a great可知,应该填的是可数名词单数,thinker意为“思想家”,故填thinker

2句意:当他很小的时候,他的母亲教并且帮助了他很多。

根据所给空前面的“taught and helped”可知,应该是教并且帮助了他很多,a lot意为“很,非常”是副词短语可以修饰动词,故填lot

3句意:刚开始他们家住在墓地附近。

由第二段第三行“her family moved to a house near a market”可知,应该是刚开始,at first意为“刚开始”,故填first

4句意:每天,他都喜欢和那里的朋友玩游戏。

根据所给空后面的“with his friends there”可知,应该填的是可数名词复数,game意为“游戏”,复数形式是games,故填games

5句意:所以她家搬到了一个市场附近。

根据所给空前面的句子“It's not good for my kid to live in this kind of place”以及后面的句子“her family moved to a house near a market”可知,应该是因果关系,so意为“因此”,故填so

6句意:这个男孩很快交了很多朋友,经常玩为人服务和买东西的游戏。

根据所给空前面的句子“often played games of serving people and”可知,应该填的是动名词和serving表示并列关系,buy“买”的动名词是buying,故填buying

7句意:他母亲又想:“我的孩子住在这里也不好。”

根据所给空后面的句子“It's not good for my kids to live here, either().”可知,应该是他母亲又想,again意为“又,再”,故填again

8句意:后来他们第二次换了住处,住在一所学校附近。

根据所给空前面的the以及后面的time可知,应该填的是序数词表示顺序,two意为“二”的序数词形式是second,故填second

9句意:男孩开始学习如何对那里的人友好。

根据所给空前面的be可知,应该填形容词作表语,be friendly to意为“对……友善”,故填friendly

10句意:这是我孩子成长的好地方。

根据所给空后面的句子“They lived there for a long time”可推知本句句意:这是我孩子成长的好地方,grow up意为“成长,长大”,故填up

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Walt Disney was born in America. When he was very young, his family moved from the city to a farm.

When Disney was in high school, although he was busy most of the time, he could still find time to do things he liked. He spent much of his free time drawing pictures of the animals on the farm. He then began to make up stories about them. Later, he even began taking art classes on Saturdays.

After he finished college, he became a newspaper artist. As he grew older, Disney’s art talent also grew. He began using a new way to tell his stories. To do this, he drew the same picture over and over again, changing each one a little every time. Using his camera, he took a photo of each drawing. Next, he put the film (胶卷) through a movie projector (放映机). As the pictures ran quickly through the projector, the characters looked real and moving. Disney soon began to use this way very often. He made his drawings into cartoons. And the cartoons were just like movies. In 1920, his first cartoon Laugh-O-Grams came out and became quite popular.

Walt Disney was successful after many years of hard work. He became one of the world’s greatest entertainers (演艺人士). His cartoons still make lots of people happy every day.

1Where did Disney’s family move when Disney was young?

They moved to____________________.

2What did Disney become after he graduated from college?

He became____________________.

3What happened when Disney put the film through a movie projector?

The characters became____________________.

4When did Disney’s first cartoon come out?

It came out____________________.

5What do you think of Disney according the article?

He is_______________ and_______________.

【题目】Mr. and Mrs. King live in our town for nearly twenty years. They have a bookshop by the bus station. They’re ______ to everybody and have a lot of friends. They often ______ the poor students and sell them some books cheaply. So there’re many young men in their shop. Of course people like them and their friends often call on (拜访) them and talk with them. We can always hear their rooms are full of ______ and quarrel.

It is a Friday evening. Mr. and Mrs. King are going to have a picnic on the island the next ______. It is a little far from our town. So they have to get up earlier than usual to catch a six o’clock train. After ______ a few friends come to see them while they are cooking some food and drinks for the picnic. Mr. King and his wife have to stop it. They talk a lot and few of them look at the _____ on the wall. Mr. and Mrs. King are anxious (焦急) but they can’t tell the visitors about it. The woman thinks for a few ______ and has an idea. She says to her ______, “Oh, it’s eleven o’clock! You’d better stop talking, dear! Our guests are anxious to ______!

Mr. King hears this and stands up and says ______ to the visitors and they leave soon.

So you see, sometimes telling a lie(谎言) isn’t a bad thing.

1A. nice B. cool C. cold D. careful;

2A. help B. hurt C. hit D. watch

3A. cry B. shout C. noise D. laugh

4A. morning B. afternoon C. evening D. night

5A. breakfast B. lunch C. supper D. meal

6A. phone B. photo C. clock D. picture

7A. minutes B. days C. weeks D. months

8A. visitor B. husband C. brother D. father

9A. go home B. go to bed C. go shopping D. have a rest

10A. hello B. goodbye C. sorry D. nothing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网