题目内容

【题目】 In America, when people say “man's best friend”, they don't mean another person. Instead, they are talking about a lovely animal—a dog! These words show the friendship(友谊) between people and animals. Dogs and other pets can give joy to people's lives. Some people think of their pets as their children. Some people even leave all their money to their pets when they die!

Animals can help people, too. Dogs can be taught to be the “eyes” for a blind person (盲人) or “ears” for a deaf(耳聋) person. Scientists have found that pets help people live longer! They make people happier, too. Because of that, they bring animals into hospitals for “visits”.

Americans hold “Be Kind to Animals Week” in the first week of May. Pet shows are held during the week. Even if you don't live in America, you, too, can do this. How? First think about how animals make your life richer. If you have a pet, take more time this week to play with it. Remember to give it delicious food.

If you don't have a pet, be kind to animals around you. For example, if you see a street dog, just leave it alone, or make friends with it. If others around you do bad things to animals, try to speak up. As people, we must protect(保护) animals who can't speak for themselves.

1“Some people even leave all their money to their pets when they die!” is used to prove _________ .

A.pets have the right(权利) to inherit(继承) money

B.money can make pets happy

C.it's the best way to spend money

D.some pets are as important to their owners as their children

2According(依照) to the passage, scientists bring the dogs to hospital because _________.

A.they are ill and they need to see the doctor

B.they can make the patients(病人) happier

C.they can help the doctor find out the problems

D.the doctors can do experiment(试验) on them

3During the “Be Kind to Animals Week”, the people in America __________.

A.hold pet showsB.play with the pets the whole week

C.cook delicious food for petsD.make friends with other people's pets

4What is the main idea of the passage?

A.A lot of people are interested in dogs.

B.Dogs can help people do many things.

C.Pets are lovely and need care and protection(保护).

D.We have done a lot of things for pets.

【答案】

1D

2B

3A

4C

【解析】

本文主要向我们介绍了在美国宠物与人们之间的关系。一些宠物和孩子对于主人一样都很重要,宠物能够帮助人们并且已经成为人们生活中的一部分,热爱动物和保护动物已经成为每个人的习惯。

1细节理解题。根据第一段“Some people think of their pets as their children. Some people even leave all their money to their pets when they die!一些人认为宠物就是他们的孩子。一些人在死的时候甚至留下所有的钱给他们的宠物们”可知一些宠物就像孩子一样对于主人很重要,故选D

2细节理解题。根据第二段“Scientists have found that pets help people live longer! They make people happier, too. Because of that, they bring animals into hospitals for “visits”科学家们发现宠物帮助人们活得更长!它们也使人们更高兴,因为这,他们带动物去医院拜访病人”可知这些狗能使病人更高兴,故选B

3推理判断题。根据第三段“Americans hold “Be Kind to Animals Week” in the first week of May. Pet shows are held during the week美国人在五月的第一周举行‘善待动物周’。宠物表演会在这周举行”可知人们会举行宠物表演,故选A

4主旨大意题。根据第一段“Insteadtheyaretalkingaboutalovelyanimal-adog相反,他们谈论的是一种可爱的动物”和最后一段“we must protect(保护) animals who can't speak for themselves我们必须保护那些不能为自己说话的动物”可知动物是可爱的应该被关心和保护,故选C

主旨大意类的阅读题目是中考英语阅读理解的必考题型之一,特别看重考生的主旨理解能力和语篇理解能力。考生可以通过阅读全文,理解文章大意,确定全文的中心思想。例如小题4,本文主要向我们介绍了在美国宠物与人们之间的关系。宠物已经成为人们生活的一部分,热爱和保护动物是每一个人应该做的。人们需要宠物,宠物也需要人们,所以选项C是对的,考生们可以运用这种方法选出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A girl who graduated from a world famous university wanted to do translation work for authority leaders. She was so happy when she entered the British Embassy (大使馆). She thought it was the greatest happiness in her life as many graduates wanted to get that job and she was one of the few people who got it!
But when she started her new job, she realized that it was just a job of answering calls and recording staff members'arriving and leaving times. It was supposed to have no future. For some time, she felt disappointed and didn't know what to do. However, she didn't want to give up this job. She thought about it for one or two days and finally she decided that she would try her best to do this job. From then on, she learnt to appreciate her own job. She wrote down the names and phone numbers of the staff members on a notebook so that she could remember them. She found great pleasure in dealing with the daily chores. When a phone call came in, she picked up the phone as soon as possible. When someone asked her about who was not in the office, she would give the right name and even the time when he or she left. Nobody could do that except her.
Her excellent work received praise not only from the embassy's members, but also from people in the local government. A leader of a famous company in Britain was deeply impressed by her, so he invited her to work for him. After that she became the leader's personal translator and she was appreciated by the foreigners.
We cannot choose our destiny(命运), but we can choose the attitude with which we face our life. Maybe the attitude could change our destiny.
(1)What was once the girl's greatest happiness in her life?
A.Becoming a leader's translator.
B.Graduating from the university.
C.Working in the British Embassy.
D.Continuing her study in the university.
(2)What can we learn from the second paragraph?
A.The girl was happy to make lots of money.
B.The girl once lost heart for some time.
C.People thought the girl was very lucky.
D.The girl did a very important job in the British Embassy.
(3)Why was the girl invited to work for the company?
A.Because of her rich experience.
B.Because of her rich knowledge.
C.Because of her attitude towards work
D.Because of her excellent English.
(4)What does the author want to tell us?
A.Everybody has his or her own hard time in life.
B.We should take a positive attitude towards life.
C.We should be ready to give a hand to our friends.
D.It is important to listen to others' problems carefully.
(5)What's the best title for this passage?
A.A clever girl.
B.Attitude is a key to everything
C.A good choice.
D.It's just good luck.

【题目】Fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的单词)

We think of chocolate as something sweet. However, long time ago, people thought of chocolate as something very bitter. For us, chocolate is a candy, but o1 it was a medicine. Today, chocolate can be a hot drink, a frozen, dessert, or just a snack. Sometimes it’s an ingredient in the main course of a meal. Mexicans make a hot chocolate sauce c2 mole and pour it over chicken. The Mexicans also eat chocolate with spices like chili peppers.

Chocolate is a p3 of the tropical cacao tree. Cacao beans taste so bitter that even monkeys say “ugh!” and run away. The word chocolate comes from a Mayan: word. The Mayas were an a4 people who once lived in Mexico. They valued the cacao tree. Some of the Mayas used cacao beans. f5 money, while others ground them to make a bitter drink.

When the Spaniards came to Mexico in the 16th century, they started drinking cacao, too. Because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine. When the Spaniards took the drink back to Europe, people discovered that sugar removed the bitter t6 of cacao. Wealthy Spaniards heated the sweet drink and thought that it was good for their health. In the 19th century, an English company made the first solid block of sweetened chocolate. Now people could both drink and eat chocolate. Later, a Swiss company mixed milk and chocolate together. People liked the taste of milk chocolate even better. (248 words)

【题目】 Now and then we all get ill. Then we usually go to see a doctor. Doctors know a lot about what makes us ill. They may give us something to take. The medicine often makes us well again.

But sometimes the doctor’s medicine doesn’t work. A sick person does not get well. The pain(), or hurt(), will not go away. This happened to a man named Walter. He was in hospital, but he was not getting well. Then he found a new “doctor” inside himself. This “doctor” was his own sense of humor(幽默感). He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened. Laughing took away his pain. Then he was able to sleep and rest. His own happy feeling helped him to feel well again. And he told his story in a book. He said laughing was his best “medicine”. His doctor thought so, too.

Another man called James was ill, and he had a terrible pain in his back. The doctor could not stop it from hurting. So the man began to “picture” his pain. In his head he “drew” a picture of a dog. He imagined(想象) it as a real dog. And he made friends with the dog. And his pain went away!

These stories may surprise you. But more and more people are getting well in this way. So call on the “doctor” inside your own head. Stay happy and well.

阅读短文并回答下列问题。

1Does the medicine that doctors give us always work?

____________________________________________________________

2What was Walter’s best “medicine”?

____________________________________________________________

3What was wrong with James?

____________________________________________________________

4What did James “draw” in this head which made him feel well again?

__________________________________________________________

5According to the passage, what can we do to get well again if we still can’t feel better after taking the medicine?

____________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网