题目内容

Some time ago I discovered that one of my chairs had a broken leg. I didn’t think there would be any difficulty in getting it repaired, as there are a lot of antique (古董) shops near my home. So I left home one morning carrying the chair with me. I went into the first shop expecting a friendly reception(接待). I was quite wrong. The man wouldn’t even look at my chair.

The second shop, though slightly more polite, was just the same, and the third and the fourth--so I decided that my approach must be wrong.

I entered the fifth shop with a plan in my mind. I placed the chair on the floor and said to the shopkeeper, “Would you like to buy a chair?” He looked it over carefully and said, “Yes, not a bad chair. How much do you want for it, sir?” “Twenty pounds,” I said. “OK,” he said, “I’ll give you twenty pounds.” “It’s got a slightly broken leg,” I said. “Yes, I saw that, it’s nothing.”

Everything was going according to my plan and l was getting excited. “What will you do with it?” I asked.

“Oh, it will be easy to sell once the repair is done.” “I’ll buy it,” I said. “What do you mean? You’ve just sold it to me,” he said. “Yes, I know but I’ve changed my mind. I am sorry. I’ll give you twenty-seven pounds for it.” “You must be crazy,” he said. Then, suddenly the penny dropped. “I know what you want. You want me to repair your chair.” “You’re right,” I said. “And what would you have done if I had walked in and said, ‘Would you repair this chair for me?’” “I wouldn’t have agreed to do it,” he said. “We don’t do repairs, not enough money in it and too much trouble. But I’II repair this for you. Shall we say for five pounds?” He was a very nice man and was greatly amused by the whole thing.

1.We can learn from the text that in the first shop the writer_______.

A. was rather impolite B. was warmly received

C. asked the shopkeeper to buy his chair D. asked the shopkeeper to repair his chair

2.The expression "the penny dropped" in the last paragraph means the shopkeeper_______.

A. changed his mind B. accepted the offer

C. saw the writer’s purpose D. decided to help the writer

3.How much did the writer pay?

A. £5. B. £7. C. £20. D. £27.

1.D 2.C 3.A 【解析】试题本文作者介绍了自己家的椅子坏了以后,连续找了好几家店来帮助修理,但是都被拒绝了,最后作者想出了一个好方法。 1.根据文章第一段和第三段内容I went into the first shop expecting a friendly reception. I was quite wrong.可知,一开始的时候我直接让别人帮助修理我的椅子。...
练习册系列答案
相关题目

One day after school, I went to the teacher's office to see my teacher, but nobody was there. As I was about to leave, I noticed a piece of paper on the floor. I picked it up and saw the words "FINAL-TERM EXAMINATION" at the top. I put the paper into my school bag secretly and ran out of the room.

After I came back home, I took out the paper quickly. It was the exam paper of my worst subject, History. I felt excited. My heart beat fast. I took out my History book and started working on the answer. I had never answered any questions so seriously.

On the day of the History exam, I went into the exam hall confidently. When the paper was sent to me, I dreamt of getting the highest mark in the whole grade and could not help smiling. "My History teacher always encouraged me to work hard and get better grades, but I let him down time and time again. This time I will give him a big surprise," I thought.

When the teacher said we could start, I turned the paper over. To my surprise, all the questions were different. Later I felt nervous. In the end, I almost left the paper undone. After the exam. I ran to the toilet, took out the paper and carefully read it from the top. Oh! It was last year's exam paper. I read all the questions but I hadn't read the date.

This is a lesson in which I know I have to put my feet on the ground. I regretted doing such a silly thing. After that, I told my teacher the truth and I promised to be honest. From then on, I worked harder than ever

1.The writer always _________ in his History exams.

A. got high marks B. did silly things

C. let his teacher down D. left the paper undone

2.The writer felt _________ when he first saw all the questions were different.

A. surprised B. excited C. nervous D. crazy

3.When did the writer know it was last year's exam paper?

A. Before he read all the questions. B. As soon as he returned home.

C. Until he went into the teacher's office. D. After he read the paper in the toilet.

4.What might the writer write in his diary?

A. I'm glad that I did very well in the exam. I gave my teacher...

B. After the exam, my teacher asked me to go to his office. My heart...

C. When I turned over the paper, I couldn't help smiling. My teacher...

D. I'm truly sorry for what I did. Everyone should be honest. I'll ...

1.C 2.A 3.D 4.D 【解析】短文大意:作者在去老师的办公室时偶然看见了历史期末测试卷,他高兴地带回来家,认真地去做,本想这次考试可能要考好了,可是等到发下试卷一看,他发现不是他拿到的那张试卷,他非常吃惊,结果回到厕所仔细一看,原来手里拿到的试卷是去年的试卷,最后作者意识到了自己的错误,向老师道歉并说明了实情。 1.细节理解题。根据文中句子“My Histo...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网