题目内容
Some time ago I discovered that one of my chairs had a broken leg. I didn’t think there would be any difficulty in getting it repaired, as there are a lot of antique (古董) shops near my home. So I left home one morning carrying the chair with me. I went into the first shop expecting a friendly reception(接待). I was quite wrong. The man wouldn’t even look at my chair.
The second shop, though slightly more polite, was just the same, and the third and the fourth--so I decided that my approach must be wrong.
I entered the fifth shop with a plan in my mind. I placed the chair on the floor and said to the shopkeeper, “Would you like to buy a chair?” He looked it over carefully and said, “Yes, not a bad chair. How much do you want for it, sir?” “Twenty pounds,” I said. “OK,” he said, “I’ll give you twenty pounds.” “It’s got a slightly broken leg,” I said. “Yes, I saw that, it’s nothing.”
Everything was going according to my plan and l was getting excited. “What will you do with it?” I asked.
“Oh, it will be easy to sell once the repair is done.” “I’ll buy it,” I said. “What do you mean? You’ve just sold it to me,” he said. “Yes, I know but I’ve changed my mind. I am sorry. I’ll give you twenty-seven pounds for it.” “You must be crazy,” he said. Then, suddenly the penny dropped. “I know what you want. You want me to repair your chair.” “You’re right,” I said. “And what would you have done if I had walked in and said, ‘Would you repair this chair for me?’” “I wouldn’t have agreed to do it,” he said. “We don’t do repairs, not enough money in it and too much trouble. But I’II repair this for you. Shall we say for five pounds?” He was a very nice man and was greatly amused by the whole thing.
1.We can learn from the text that in the first shop the writer_______.
A. was rather impolite B. was warmly received
C. asked the shopkeeper to buy his chair D. asked the shopkeeper to repair his chair
2.The expression "the penny dropped" in the last paragraph means the shopkeeper_______.
A. changed his mind B. accepted the offer
C. saw the writer’s purpose D. decided to help the writer
3.How much did the writer pay?
A. £5. B. £7. C. £20. D. £27.
1.D 2.C 3.A 【解析】试题本文作者介绍了自己家的椅子坏了以后,连续找了好几家店来帮助修理,但是都被拒绝了,最后作者想出了一个好方法。 1.根据文章第一段和第三段内容I went into the first shop expecting a friendly reception. I was quite wrong.可知,一开始的时候我直接让别人帮助修理我的椅子。...