题目内容
【题目】 One day, an American man Simon went to London to visit his friend, Rick. Rick told him that his flat (公寓) was on the first floor. When he arrived, Simon went straight to the first floor of the building. But a man told him that there was no Rick on that floor. Do you know why?
In fact, the British (英国人) call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, but Americans would call it the second floor.
The story shows that there are a few culture(文化)differences between Britain and America, though the British and Americans both speak English.
The British don’t like showing their feelings. They hardly start a small talk with strangers. For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books. But Americans are quite different. They’re more active and easier to talk with.
The British and Americans may use different words for the same things. The British usually use “football”, “holiday” and “autumn”, but Americans like to use “soccer”, “vacation” and “fall”.
【1】Simon went to London to _______.
A. visit his friendB. spend his holidayC. study EnglishD. have a meeting
【2】Which picture shows us where Rick’s flat was?
A.
B.
C.
D. ![]()
【3】According to the passage, the British usually spend their time __________ on the train.
A. playing cardsB. talking loudlyC. doing some readingD. singing and dancing
【4】What do the British call the word “fall”?
A. footballB. soccerC. vacationD. autumn
【5】What’s the best title(题目)for the passage?
A. Culture differences between Britain and America.
B. A funny story about Simon.
C. Small talk in Britain and America.
D. British people and American people.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
本文通过举例子来说明,虽然英美两个国家都是说英语的,但是他们的文化存在着差异。
【1】细节理解题。根据第一段One day, an American man Simon went to London to visit his friend, Rick.可知西蒙去伦敦是为了拜访他的朋友瑞克,故选A。
【2】细节理解题。根据第一段Rick told him that his flat (公寓) was on the first floor. 瑞克告诉他他的公寓在一楼。再结合第二段In fact, the British (英国人) call the first floor of a building the ground floor. The floor above the ground floor is the first floor, but Americans would call it the second floor. 事实上,英国人把建筑物的第一层叫做底层。一楼以上的一层是一楼,但是美国人会叫它二楼,故选C。
【3】细节理解题。根据第四段For example, on the train the British often spend their time reading newspapers or books.可知英国人经常在火车上看报纸或书。故选C。
【4】细节理解题。根据最后一段The British usually use “football”, “holiday” and “autumn”, but Americans like to use “soccer”, “vacation” and “fall”. 英国人常用“football”、“holiday”和“autumn”,而美国人喜欢用“soccer”、“vacation”和“fall”。一一对应的,故选D。
【5】标题归纳题。文章的第三段是本文的主旨段,主要介绍的是英国和美国之间的文化差异,故选A。
【题目】 Wu Yu has three favourite stars.Those are their photos on the wall in her bedroom.Who are they?Let's have a look.
| Chinese name:Zhang Yixing English name:LAY From:Changsha,China Age:28 Job:singer,actor Favourites:reading,singing,swimming,running and dancing |
| Chinese name:Zhou Dongyu From:Shijiazhuang,China Age:27 Job:actress Favourites:singing and listening to music |
| Chinese name:Ning Zetao From:Zhengzhou,China Age:26 Job:swimmer Favourites:swimming,playing basketball and watching films |
【1】Zhang Yixing is from .
A. BeijingB. Shijiazhuang
C. ChangshaD. Zhengzhou
【2】How old is Zhou Dongyu?
A. She's 26 years old.B. She's 23 years old.
C. She's 22 years old.D. She's 27 years old.
【3】What is Ning Zetao good at?
A. Singing.B. Swimming.C. Dancing.D. Reading.