题目内容

【题目】根据对话内容,运用方框中的句子选项补全对话。选项中有一项是多余的。

A: Hi, Jerry. Our junior high school is coming to an end. Our class will have a graduation party. 1

B: Sure, I’d love to. When is it?

A: 2

B: OK, I see. By the way, what do you think of your life in junior high school?

A: 3 I remember we made a big mess. We overcame many challenges, we worked hard together to get better.

B: Yes. There are so many wonderful memories. I can’t believe it has been three years. It’s hard not to cry.

A: Yes, and I will miss our teachers, classmates and the lovely school. But keep cool.

B: 4 Shall we go to senior high school in the future? It’s a great chance for us to get together again.

A: Of course, Great! From now on, we must make full use of time to get well prepared for the senior high school entrance examination(中考). So we can meet in senior high school.

B: We will be in senior high school. I can’t believe how fast the time went by. Oh, by the way, 5

A: Err…Let’s go shopping tomorrow to buy some things first.

B: All right.

A.Next Friday afternoon.

B.What can I do for the party?

C.Would you like to come?

D.Did you help me prepare for the party?

E.I agree with you.

F.It’s full of happiness and sadness.

【答案】

1C

2A

3F

4E

5B

【解析】

本文是AB两个人的对话,A邀请B去参加他们班的毕业晚会,B答应了并问A觉得初中生活怎么样,A说感觉充满了快乐和悲伤,并说会想念自己的老师、同学和学校,同时期待和同学们在高中相见。BA为晚会自己能做什么,AB明天先和他去购物买东西。

1

句意:你想来么?

根据上文“Our class will have a graduation party”以及下文的答语“Sure, I’d love to”可知此处是问“你愿意来吗?”结合选项可知C选项Would you like to come 符合题意,故选C

2

句意:下周五的下午。

根据上文“When is it? ”什么时间;可知此处回答的应是聚会的具体时间,结合选项可知A选项Next Friday afternoon 符合题意,故选A

3

句意:充满了开心和悲伤。

根据上文“what do you think of your life in junior high school?你觉得你的初中生活怎么样”可知此处应是回答自己的感受,结合选项可知F选项It’s full of happiness and sadness符合题意,故选F

4

句意:我同意你的看法。

根据上文“I will miss our teachers, classmates and the lovely school. But keep cool”可知此处表达BA的观点有什么看法,结合选项可知E选项I agree with you符合题意,故选E

5

句意:晚会我能做点什么?

根据下文“Err…Let’s go shopping tomorrow to buy some things first”可知是BA自己能做什么,结合选项可知B选项What can I do?符合题意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 On March 30, Yoshiro Mori, the head of the Tokyo 2020 Olympics Organizing Committee (委员会), said that the Summer Olympic Games in Japan would be held on July 24th according to the plan. However, it is changed to open on July 23rd next year due to COVID-19.

Its mascot (吉祥物) called Miraitowa is a blue robot full of sense of future. The delay(推迟) of the 32nd Olympic Games in Tokyo, the first city in Asia to hold the Games, will cost "several hundred million dollars," said Thomas Bach, president of the International Olympic Committee.

One main loss (损失) caused by the delay is tourism (旅游业), which is an in part for Japan. There are 7,800,000 tickets for the Olympics, many of which have all ready been sold. But because of the delay, many tourists may decide to cancel their trips.

1阅读短文 根据英文释义及首字母提示拼写单词。

c_______________ to make sth happen, lead to

2阅读短文 根据英文释义及首字母提示拼写单词。

t_______________ a person traveling for pleasure

3阅读短文完成同义句转换,每空一词。

However, it is changed to open on July 23rd next year due to COVID-19.

However, it is changed to open on July 23rd next year _________ ________ COVID-19.

4根据短文 内容回答问题。Is Tokyo the first Asian city to hold the Games?

______________________________________________________________________

5根据短文 内容回答问题。What color is its mascot?

________________________________________________________________________

6根据短文 内容回答问题。How many million tickets are there for the Summer Olympic Games in Japan?

________________________________________________________________________

【题目】 Getting electricity has always been a problem for the 173 people living in Nuevo Saposoa, a small village in Peru,South America. However, things went from bad to worse in March 2015 after heavy rains damaged the only power cables(电力电缆) in the area. The villagers were forced to use oil lamps, which are not only expensive but also dangerous because of the harmful gases they produce.

Luckily, researchers at the University of TechnologyUTin Lima, Peru heard about their problem and found a wonderful solution. They made a lamp that can be powered by plants and soil, both of which can be easily found in the Amazonian rainforest where the village lies. The lamp takes energy from a plant growing in a wooden box and uses it to light up an LED light bulb.

While that may sound amazing and even impossible, the science behind the ides is quite simple. As plants create their food (using the sun’s energy, water and chemicals from the soil), they also produce waste which they return to the soil. Tiny animals in the soil eat this waste and they produce electrons—the building blocks of electrical energy. The UT team put special sticks inside the soil to capture the energy and keep it in the lamp’s batteries for later use. The researchers say a single charge can power a 50-watt Led light for two hours-enough time for local villagers to get their evening work done.

The university gave ten Plant Lamps to the villagers of Nuevo Saposoa in October 2015. So far, they have been a huge success! Elmer Ramirez, the UT professor who invented the lamp, believes the Plant Lamp could help improve the lives of many people, especially small rainforest communities, 42% of whom have no electricity.

1What are the problems of oil lamps according to Paragraph 1?

A.They are difficult to use and create pollution.

B.They are expensive to buy and easily damaged.

C.They are difficult to repair and produce little light.

D.They are expensive to use and can be bad for health.

2The electricity made by the Plant Lamp comes from________.

A.plant foodB.plant wasteC.the soil’s heatD.the sun’s energy

3What is true about the Plant Lamp?

A.It can be made by local people.

B.It is much easier to use than oil lamps.

C.It can produce all the electricity the village need.

D.The things it needs to make electricity are easy to find.

4Who can benefit (受益) most from the Plant Lamp according to its inventor?

A.The rainforest communities.B.Poor people in cíties.

C.Farmers in Lima.D.The UT team.

5What is the purpose of the passage?

A.To report on a new invention.B.To explain a new scientific theory.

C.To describe how electricity is made.D.To discuss the problems of poor villages.

【题目】 When we wake up feeling sleepy and with dark circles under eyes, many of us often think "I'm going to go to bed earlier tomorrow!" But however determined (有决心的) we are. Chances are that we don't stick to our promise.

This behavior is called "bedtime procrastination (拖延症) , and results from lack of (缺乏) self-control and our body clock. Reported Huffpost.

According to a study carried out by a group of health psychologists at Utrecht University in the Netherlands (荷兰)in 2014, bedtime procrastination is a common problem. In their study, 53 percent of the2, 400participants (参与者)said they didn't follow their sleep schedule (日程) , delaying (延迟) it at last twice a week.

It's found that they delayed bedtime not because they liked to stay up late, but they couldn't stop doing other trivial (琐碎的) things, which were keeping them up in he first place.

"People who generally have trouble fighting against temptations (诱惑) and sticking to their intentions (意图) are also more likely to delay going to bed, "Floor Kroese, a psychologist at Utrecht University, further explained to HuffPost.

Yet, according to scientists, lack of self-control is not the only thing to blame (责备) . Our body clock also plays an important role when it comes to bedtime.

In order to check the influence of the body clock on sleep, psychologists at Um University in Germany studied the sleep patterns (模式)of 108 people in February. It was found that those who get up late are more likely to postpone their bedtime than those who wake early every morning.

And more surprisingly, night owls (夜猫子) would go to bed late at the very beginning of the weekday, even though they had to get up early for work and school. It's their special body cock that plays a part in delaying their bedtime, reported Popular Science.

1What does the underlined word "postpone" in Paragraph 7 probably mean?

A.make changes aboutB.forget aboutC.put awayD.put off

2What did the study by Utrecht University find?

A.53 percent of the participant delay their bedtime every day.

B.The lack of self-control is the only reason for bedtime procrastination.

C.Bedtime procrastination is particularly common among the Dutch

D.They delayed bedtime because they kept doing trivial things.

3What's the best title of this passage?

A.A common problemB.A study carried out by psychologists

C.Bedtime procrastinationD.Our special body clock

【题目】 Gulangyu,a beautiful island in Xiamen,Fujian,was successfully listed in the UNESCO World Heritage(世界文化遗产)on July 8th,2017.It’s not only the pride of my hometown,but also the pride of the whole nation.

Gulangyu is separated from Xiamen by the 600-metre-wide Egret River(鹭江), with an area of 1.91 square kilometers. It’s like a garden on the water. You can go there only by ships. Cars, buses and bikes are not allowed to run on the island. It is so quiet that wherever you go, you can hear the sound of playing the piano. As a result of this, it is called “the island of music”

The first name of the island was Yuanzhouzi. In the Ming Dynasty it was changed as Gulangyu, meaning “drum waves”.Because the holes in the southwestern reefs (暗礁)hit by the waves make sounds like the drum beating.

Today, Gulangyu is listed as one of the nation’s major travelling places of interest here include the Sunlight Rock,Shuzhuang Park,Gangzihou Bathing Beach and Memorial Hall to Zheng Chenggong,which are visited by millions of people from all parts of the country and the world.What’s more,the buildings and food are popular with visitors.

Therefore, I hope our government can protect the fairyland well,especially the environment.

1Where does the writer come from?_____

2How big is Gulangyu?_____

3Can you ride bicycles on the island?_____

4Why is Gulangyu also called “the island of music”? _____

5How many places of inerest in Gulangyu are mentioned in this passage?_____

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网