题目内容
【题目】![]()
Have you seen snow? Many people in the world haven’t. That is because some countries n【1】 have snow, and some have only a little at the tops of some very high mountains. In the n【2】 of England, there is quite a lot of snow every winter, but in the south of England, there is usually l【3】.
Students from warm countries may feel uncomfortable when they come to England in autumn for the f【4】 time. They don’t like the cold and rainy weather there.
But snow is different. A【5】 the weather is cold, it is also beautiful. After some dark mornings, students may wake up and are s【6】 to see it is bright in their rooms. They may say to themselves, “Is it so late?” and jump out of bed and look at the clock or watch. No, it is not very late. They look out of the window and see there is snow on the ground, on the houses and in the trees. The light of their rooms comes from the snow.
【答案】
【1】never
【2】north
【3】little/less
【4】first
【5】Although
【6】surprised
【解析】
本文主要讲述了英格兰北部的冬天,那里会下很多雪,但是在英格兰南部,通常很少下雪。文中描写了窗外白雪皑皑的场景带来的美感。
【1】本题考查:语境分析及副词用法。依据文中Have you seen snow?你看到雪了吗?Many people in the world haven’t.世界上很多人都没有。综合分析前后文及所给首字母,可知此处填never最恰当,表示从来不。完整句意为:That is because some countries never have snow, and some have only a little at the tops of some very high mountains.那是因为有些国家从来不下雪,而有些国家在一些非常高的山顶上只有一点点雪。正确答案为:never
【2】本题考查:语境分析及名词用法。依据文中:but in the south of England, there is usually little.综合分析前后文及所给首字母,可知此处填north最恰当,表示北部,与后面的 in the south of England相对应。完整句意为:In the north of England, there is quite a lot of snow every winter, 在英格兰北部,每年冬天都有很多雪,但是在英格兰南部,通常雪很少。正确答案为:north
【3】本题考查:语境分析及形容词用法。依据文中:In the north of England, there is quite a lot of snow every winter, but 在英格兰北部,每年冬天都有很多雪,但是.......综合分析前后文及所给首字母,可知此处填little最恰当,表示很少,与前面的lot 相对应。完整句意为:In the north of England, there is quite a lot of snow every winter, but in the south of England, there is usually little.在英格兰北部,每年冬天都有很多雪,但是在英格兰南部,通常雪很少。正确答案为:little
【4】本题考查:语境分析及固定短语用法。依据文中:They don’t like the cold and rainy weather there.他们不喜欢那里寒冷多雨的天气。综合分析前后文及所给首字母,可知此处填first最恰当,for the first time第一次。完整句意为:Students from warm countries may feel uncomfortable when they come to England in autumn for the first time.来自温暖国家的学生在秋天第一次来到英国时可能会感到不舒服。正确答案为:first
【5】本题考查:语境分析及连词用法。依据文中:the weather is cold, it is also beautiful.天气很冷,但也很美。可知这是转折关系,在句首表转折,综合分析前后文及所给首字母,可知此处填Although最恰当,表示:尽管,虽然;但是,然而。完整句意为:But snow is different.但是雪是不同的。Although the weather is cold, it is also beautiful.虽然天气很冷,但也很美。正确答案为:Although
【6】本题考查:语境分析及固定结构用法。依据文中:They may say to themselves, “Is it so late?他们可能会对自己说:“这么晚了吗?” and jump out of bed and look at the clock or watch.然后从床上跳起来看看钟或手表。No, it is not very late.不,现在还不晚。They look out of the window and see there is snow on the ground, on the houses and in the trees.他们看向窗外,看到有雪在地上,在房子上和树上。The light of their rooms comes from the snow.他们房间的灯光来自雪。综合分析前后文及所给首字母,可知此处填surprised最恰当,表示:惊奇,惊讶。 be surprised to do 表示惊奇地发现......完整句意为:After some dark mornings, students may wake up and are surprised to see it is bright in their rooms.经过一些黑暗的早晨,学生们可能会醒来,惊讶地发现他们的房间很明亮。正确答案为:surprised
【题目】阅读下面短文,完成题后的表格。
![]()
Sometimes, my mom likes to cook breakfast food for dinner. I remember one night when she made pancakes and biscuits, all of the food was great but the biscuits...They were very seriously burned. They looked like pieces of black charcoal(木炭).
But my dad didn't seem to mind. I watched him eat his biscuits happily, not seeming to care if they tasted bad. My mom said sorry for burning the biscuits, but dad said, “You know, I like eating burned biscuits every once in a while!”
Later that night, before I went to bed, I asked my dad if he really liked burned biscuits. He said that my mom worked hard all day, and that she was quite tired by the time she cooked our dinner.
It was then that I understood why he told mom that he liked eating the burned biscuits. Everyone sometimes makes mistakes. Nobody can do everything right all the time. Accepting others' mistakes is one of the keys to building healthy relationship. If we don't accept these things, we'll never enjoy true love.
Title: A 【1】 of burned biscuits among my family | ||
Characters | Activities | Feelings |
Mom | * She made 【2】 for dinner as if they were black charcoal. | *She felt sorry for the family. |
Dad | * He ate his biscuits happily. *He said he liked eating burned biscuits. | *He thought his wife was quite tired after 【3】 work. |
The writer | * He asked his dad if he liked the burned biscuits. | *He 【4】 more because he knew everyone sometimes makes mistakes. *He learned 【5】 mistakes, we will never enjoy true love. |
【题目】
| Hello! My name is John Brown. I’m from England. I’m an English teacher. I’m in Beijing International School. My telephone number is 8523-3237. Zhang Hao, Alice and Yingzi are my students. |
| I’m Zhang Hao. My English name is Peter. I’m eleven years old. I’m from Beijing. My telephone number is 8876-5342. |
| Alice Brown is my name. I’m twelve. I’m from Canada. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. |
| I’m Yingzi. I’m fourteen years old. I’m from Japan. 5673-6981 is my telephone number. |
根据表格内容,选择正确答案。
【1】Where is John Brown from?
A.
B.
C.
D.![]()
【2】Peter is a .A.girlB.teacherC.momD.student
【3】Alice is a girl. Her telephone number is .
A.5673-6981B.8876-5342C.7342-6979D.8523-3237
【4】How old is Yingzi?A.11.B.12.C.13.D.14.
【5】下面哪一项叙述是不正确的?
A.John Brown is an English teacher.B.Zhang Hao is from China.
C.Alice is a teacher.D.Yingzi is a girl student.