题目内容
15.If you are hungry,what do you do?Get your favourite meal and stay quiet after that?Just like your stomach,your mind is hungry,too.But it never lets you know,because it′s busy thinking about your dream lover,favorite star and many much things.So your brain just pays attention to your needs and never lets itself grow.When the mind stops growing,your creativity(创造力) stops.,too.This is why we all sometimes think"What happen next","Why cann′t I always think","Why am I always given the difficult problems?"Well,this is we always use our brains to thinking of meaningless (无意义的) things.
Hunger of the mind can be actually satisfied(满足) through reading.Because reading
has been the most educative(教育的) tool used by us which from the childhood.You have a large number of books,they will answer all your"How to"questions.When you read a book,you just don't run your eyes through the lines,but even your mind explains it to you.The interesting part of the book is always stored in your mind.The more books you read,the wider your mind will open up.Also,this improves your creativity.
Actually,I used to have trouble in speaking English well,but as I read,I have made great progress.So join me and are you waiting for?Go,get a book,and let me know!
46.Form this passage,we sometimes have trouble thinking becauseC
A.we eat too much B.we don't have a good sleep
C.we think of too many meaningless things D.we are too busy
47.We couldBwhen our mind is hungry.
A.eat a big meal B.read a book C.watch TV D.chat with friends
48.THe passage mainly tells us that reading canD
A.bring us some problems B.make us think of meaningless things
C.get your favourite meal D.open up your mind
49.According to the passage,we can remember theBpart when we read a book.
A.educative B.interesting C.meaningless D.difficult
50.We can know that the writerC.
A.gives food to some people B.waits for someone to learn a language
C.encourage people to read more books D.stops speaking English.
分析 短文讲了人们的大脑总是去思考毫无意义的事情,却缺少读书,作者认为读的书越多,你的思想会越开放,提高你的创造力.建议人们多读书来充实自己.
解答 答案:46.C 细节理解题.根据第二段句子Well,this is we always use our brains to thinking of meaningless (无意义的) things.这是我们总是用我们的大脑去思考毫无意义的事情.可知有时有些思考的烦恼,因为总是用我们的大脑去思考毫无意义的事情.故选C.
47.B 细节理解题.根据第三段第一行句子Hunger of the mind can be actually satisfied(满足) through reading.心灵的饥渴可以通过阅读满足.可知当我们的心灵饥渴的时候.我们可以读一本书.故选B.
48.D 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第三段最后一句The more books you read,the wider your mind will open up.Also,this improves your creativity.你读的书越多,你的思想会更开放,提高你的创造力.可知文章主要告诉我们读书可以打开你的思想.故选D.
49.B 细节理解题.根据第三段第三行句子The interesting part of the book is always stored in your mind.有趣的部分总是存储在你的脑海里.可知当我们读书的时候,总能记住有趣的部分.故选B.
50.C 细节理解题.根据整篇文章内容及其第三段最后一句The more books you read,the wider your mind will open up.Also,this improves your creativity.你读的书越多,你的思想会更开放,提高你的创造力.和最后一段句子Actually,I used to have trouble in speaking English well,but as I read,I have made great progress.So join me and are you waiting for?Go,get a book,and let me know!事实上,我过去英语说得很不好,但我读的时候,我已经取得了很大的进步,所以加入我,你还在等吗?!可知作者鼓励人们读更多的书.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
-Yes,but it too much.( )
| A. | pays | B. | costs | C. | spends |
---_____.I gave them to our teacher.( )
| A. | No,I didn't | B. | Yes,I didn't | C. | No,I did | D. | Yes,I did |
-I think physics is________than math.( )
| A. | difficult | B. | more difficult | ||
| C. | the most difficult |
About a year ago,a couple with 3children moved into the apartment next door to me.I never heard any noise from the children,but the parents were always(80)B them,in a frightening way.We met often in the hallway when we were coming or going.I always spoke,but the only answer I ever got was a hello from the 4-year-old girl.
I usually go out for breakfast and one day when I returned they were just coming from their apartment and the little girl was holding the door open for the others.I remained in the car doing unnecessary things(81)A I wasn't in a hurry.The parents were telling her to get in the car immediately.I looked up and saw the little girl was still holding the door open,waiting for me.
As a handicapped(有残疾的) man,I can't hurry at anything,but I hurried as much as I could and thanked her.She was smiling like a lovely angel.I was so touched but her small act of kindness.That afternoon I was shopping at the K-mart and I saw a white bear.I thought of the (82)D and said to myself."I believe she would like that"so I bought it.
The next day there was a knock on the door and it was the little girl and her father.She was so proud of her bear and thanked me like I had never been thanked before.The mother and father both thanked me.
Now when we meet in the hall we all speak,and in a friendly manner I might add.As time passes,I don't hear that shouting as often.(83)C,hardly at all.
Last night we had about four inches of snow.I looked out at my car and wondered how I was going to keep my doctor's appointment.
When I opened the outside door,there was my car with all the snow cleaned.I can't express how I felt at that moment.The man next door was the only person I knew in the whole building,so when I saw him the next day.I asked him if he was the good man that cleaned my snow.He said (84)B.He wanted to but his wife said she wanted to do it.
Isn't it amazing how a 4-year-old girl can change so many things for the better?My guardian angel(守护天使) says that good things usually come from(85)B.
| 80.A.worrying about | B.shouting at | C.playing with | D laughing at |
| 81.A.because | B.although | C.when | D.unless |
| 82.A.the apartment | B.the snow | C.the parents | D.the girl |
| 83.A.In all | B.After all | C.In fact | D.For example |
| 84.A.SUPPRISE | B.NO | C.THANKS | D.YES |
| 85.A.little children | B.small act | C.nice presents | D.good neighbors. |