题目内容
【题目】Experts(专家) say that students usually need eight to ten hours’ sleep at night, but most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children studying late. They will think their children work very hard, but not all parents are happy about this. Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指) with his eyes still closed, begging(请求) for one more minute to sleep. Like thousands of students “ early birds” in China, he has to get up before six every morning.
A report shows that without a good night’s sleep, students seem to be weaker (虚弱) than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.
Experts have ever said that the students should develop good study habits. So some clever students never study late, they are able to work well in class.
【1】The 10-year-old boy begged for more minute to sleep because__________.
A. he didn’t have enough sleep
B. it wasn’t time for him to get up
C. he didn’t want to go to school
D. he wanted his mother to wake him up
【2】In this passage we know if students don’t get enough sleep, they may________.
A. become too weak to sleep B. not work well in class
C. go to bed early D. be weak in English
【3】In this passage “early birds” means “persons who ______________”
A. get up early B. get up late
C. sleep less D. don’t want to sleep
【4】“Stay up late” here means “_____________”
A. study late B. watch TV late C. not go to bed until late D. stay outside
【5】According to the passage, which of the following is right?_________
A. If you want to study better, you must work hard at night.
B. Sleeping less means working hard.
C. Some clever students are able to work well in class because they have good study habits.
D. Students don’t have enough sleep because they have lots of homework to do.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】试题分析:专家说,学生通常需要八到十个小时的睡眠时间,但大多数中国学生没有足够的睡眠时间。一些中国的父母通常很高兴看到他们的孩子努力学习,一直到深夜。一份报告显示,如果没有一个良好的睡眠,学生似乎学习更吃力。太多的家庭作业是不是学生熬夜的唯一原因。有一些看电视或玩电脑游戏到深夜。专家们说,学生应养成良好的学习习惯。
【1】A细节理解题,根据文中的语句“Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指) with his eyes still closed, begging(请求) for one more minute to sleep.”理解可知,这个小男孩的睡眠时间不够,故选A。
【2】B细节理解题,根据文中的语句“A report shows that without a good night’s sleep, students seem to be weaker than they should be.”理解可知,没有充足的睡眠时间学生学习会受到影响,故选B。
【3】A词义理解题,根据文中的语句“Like thousands of students — “early birds” in China, he has to get up before six every morning.”理解可知,early bird应该是起床比较早的人,故选A。
【4】C词义理解推断题,根据文中的语句“Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.”理解可知,stay up late的意思是熬夜的人,故选C。
【5】C理解推断题,根据文中的语句理解可知,熬夜表明努力工作或学习,故选C。
【题目】短文还原。
Learning a language is easy. Even a child can do it.
Most adults who are learning a second language would disagree with the above sentences. For them, learning a language is a very difficult task. 【1】.
Language learning is different from other kinds of learning. 【2】 However, some people who are successful language learners find it difficult to succeed in other fields.
【3】 read as much as you can in the new language; practice speaking the language every day; live with people who speak the language you want to learn; don’t translate ---try to think in the new language ; Learn as a child would learn---play with language and so on.
【4】. Language learning research shows that successful language learners are similar in many ways.
First of all, successful language learners are independent (独立的)learners.
Secondly, successful language learning is active learning.
【5】.
What kind of language learner are you? If you are a successful language learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully.
A.Finally, successful language learners are learners with a purpose(目的)。 B. They need hundreds of hours to study and practice, and that will not guarantee every adult language learner success. C. But what does a successful language learner do? D. Some people who are very intelligent and successful in their fields find it difficult to succeed in language learning. E. Language teachers often offer advice to language learners: F. Different people learn different language in different ways. |
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每词仅用一次(每空一词)。
succeed forty wide Germany drop |
【1】The products made in China are used in the world.
【2】Many come to visit China every year.
【3】If you hold on,you’ll be .
【4】They _______ by our home yesterday.
【5】We are going to have a party for my father’s _______ birthday.