题目内容

【题目】Experts(专家) say that students usually need eight to ten hours’ sleep at nightbut most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children studying late. They will think their children work very hardbut not all parents are happy about this. Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指) with his eyes still closedbegging(请求) for one more minute to sleep. Like thousands of students “ early birds” in Chinahe has to get up before six every morning.

A report shows that without a good night’s sleepstudents seem to be weaker (虚弱) than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.

Experts have ever said that the students should develop good study habits. So some clever students never study latethey are able to work well in class.

1The 10-year-old boy begged for more minute to sleep because__________.

A. he didn’t have enough sleep

B. it wasn’t time for him to get up

C. he didn’t want to go to school

D. he wanted his mother to wake him up

2In this passage we know if students don’t get enough sleepthey may________.

A. become too weak to sleep B. not work well in class

C. go to bed early D. be weak in English

3In this passage “early birds” means “persons who ______________”

A. get up early B. get up late

C. sleep less D. don’t want to sleep

4“Stay up late” here means “_____________”

A. study late B. watch TV late C. not go to bed until late D. stay outside

5According to the passagewhich of the following is right?_________

A. If you want to study betteryou must work hard at night.

B. Sleeping less means working hard.

C. Some clever students are able to work well in class because they have good study habits.

D. Students don’t have enough sleep because they have lots of homework to do.

【答案】

1A

2B

3A

4C

5C

【解析】试题分析:专家说,学生通常需要八到十个小时的睡眠时间,但大多数中国学生没有足够的睡眠时间。一些中国的父母通常很高兴看到他们的孩子努力学习,一直到深夜。一份报告显示,如果没有一个良好的睡眠,学生似乎学习更吃力。太多的家庭作业是不是学生熬夜的唯一原因。有一些看电视或玩电脑游戏到深夜。专家们说,学生应养成良好的学习习惯。

1A细节理解题,根据文中的语句“Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger (手指) with his eyes still closedbegging(请求) for one more minute to sleep.”理解可知,这个小男孩的睡眠时间不够,故选A

2B细节理解题,根据文中的语句“A report shows that without a good night’s sleepstudents seem to be weaker than they should be.”理解可知,没有充足的睡眠时间学生学习会受到影响,故选B

3A词义理解题,根据文中的语句“Like thousands of students — “early birds” in Chinahe has to get up before six every morning.”理解可知,early bird应该是起床比较早的人,故选A

4C词义理解推断题,根据文中的语句“Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.”理解可知,stay up late的意思是熬夜的人,故选C

5C理解推断题,根据文中的语句理解可知,熬夜表明努力工作或学习,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】短文还原

Learning a language is easy. Even a child can do it.

Most adults who are learning a second language would disagree with the above sentences. For them, learning a language is a very difficult task. 1.

Language learning is different from other kinds of learning. 2 However, some people who are successful language learners find it difficult to succeed in other fields.

3 read as much as you can in the new language; practice speaking the language every day; live with people who speak the language you want to learn; don’t translate ---try to think in the new language ; Learn as a child would learn---play with language and so on.

4. Language learning research shows that successful language learners are similar in many ways.

First of all, successful language learners are independent (独立的)learners.

Secondly, successful language learning is active learning.

5.

What kind of language learner are you? If you are a successful language learner, you have probably been learning independently, actively, and purposefully.

A.Finally, successful language learners are learners with a purpose(目的)

B. They need hundreds of hours to study and practice, and that will not guarantee every adult language learner success.

C. But what does a successful language learner do? D. Some people who are very intelligent and successful in their fields find it difficult to succeed in language learning.

E. Language teachers often offer advice to language learners:

F. Different people learn different language in different ways.

【题目】三、完形填空 先通读下面的短文,掌握其大意, 然后从下面四个答案中,选出可以填入空白处的最佳选项。(本大题共15分,每小题1分)

We are lucky to live in a rich country where we have many things. However, most of us usually_____ some things.

Electricity(电) is one thing that we waste ______. Lights, TVs, ____ and other things are often kept on even when no one is using them. We should turn them off when we do not need them. It _______ less than a second to do it. Anyway, not wasting electricity saves money, because we do not have to ____ the electricity we do not use.

The second thing that we often waste is water. Fresh water is precious(宝贵的)_____it shouldn’t be wasted. It is only a simple matter of turning off a tap. I am sure ____ can do this easily if he wants to.

____ big waste is food. My mother ____ cook so much food that much of it was thrown away. I told her we had wasted so _____ food. She thought I was right and now cooks ______

what we can eat.

It is not ____ to waste anything. I find there is a simple ______of not wasting things. That is to use only what we ______. Do not touch what we do not need. ______ this way we can stop being wasteful.

1A. use B. wash C. waste D. forget

2A. little B. most C. few D. least

3A. radios B. apples C. bikes D. doors

4A. brings B. costs C. keeps D. takes

5A. buy B. save C. pay for D. care for

6A. though B. because C. so D. but

7A. nobody B. something C. everybody D. nothing

8A. Others B. Other C. Another D. The other

9A. planned to B. used to C. was able to D. was afraid to

10A. little B. much C. few D. many

11A. mainly B. only C. quickly D. badly

12A. right B. fine C. bad D. possible

13A. way B. thing C. plan D. project

14A. buy B. need C. bring D. get

15A. On B. In C. For D. At

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网