题目内容

【题目】Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):

1The mother locked the door with two locks every night.

2The girl thought her life was full of excitement.

3In order to see the outside world, the girl left home without telling her mother one day.

4After eight years, the girl returned home happily.

5When the girl got home, her mother was sleeping.

【答案】

1F

2F

3T

4F

5T

【解析】

【原文】

A mother and her daughter lived in a village. Every night, the mother would lock the door with three locks, because she was afraid that a thief might come in. As time went by, the daughter became tired of her boring life there, and dreamed to go to the city to see the outside world. One day, she left home without telling her mother. " Forget me, Mum. " She thought.

But the outside world wasn't as good as she thought . Eight years later, she came back home with a tired body and mind.

When she got home, it was dark. She knocked at the door, but nobody answered. Surprisingly, she found the door was unlocked. She came in and saw her mother was lying in her bed, sleeping. Tears ran down her face. Hearing the cry of her daughter, the mother woke up. They hugged and cried. Later, the daughter asked, Mum, why didn't you lock the door?" "I was afraid you wouldn't be able to get in when you came back" Mum answered.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,回答问题。 Too many people want others to be their friends, but they don't give friendship back. That is why some friendships don't last very long. To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest, be generous(慷慨的), be understanding.
Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to hones' one another.
①如果你不说实话,人们通常都会识破。If a friend finds out that you haven't been hones', you may lose your friend'.
Generosoity means sharing and sharing makes a friendship grow. You don't have to give your lunch money or your clothes, of course. Instead you have to learn how to share things you enjoy, like your hobbies and your interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings. These can be very valuable to a friend. They tell your friend what is important to you ③________.
Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. ④Talking about the problem can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend, you must listen and understand. You must try to put yourself in your friend's place so you can understand the problem better.
No two friendship are ever exactly alike. But all true friendships have three things in common. If you plan to keep your friends, you must practise honesty, generosity and understanding.
(1)According to the passage, what should we learn to be a good friend?
(2)将文中①处划线句子翻译成英语:
(3)将文中②处划线句子翻译成英语:
(4)句型转换:将文中④处划线句子用另外一种方式表达。easier to solvetalk about the problem.
(5)补全短文:从下面四个选项中,选出能放入文中③处划线部分的最佳选项。
A.By sharing them you may know your friend better.
B.By sharing them you help your friend know you better.
C.By sharing them you can understand each other better.
D.By sharing them you may solve your problem easier.

【题目】阅读短文, 并从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。 A person may have a false idea about himself that will stop him from doing good work. He may believe that he is unable to do it. A child may think he is 1 because he doesn't understand how to make the use of his mental abilities. Older people may be mistaken that they can't learn things new because of their 2.
A person who believes that he is stupid will not make a real 3 because he feels that it would be useless. He won't go at a job with the confidence necessary for success, and he won't work his hardest way, 4 he may think he is doing so. 5, He is likely to fail, and the failure will 6 his belief in his inability.
Alfred Alder, a famous doctor, had an experience like this. When he was a small boy, he had a poor 7 in math. His teacher told his parents he had no ability in math in order that they would not 8 too much of him. In his way, they two developed the idea. He accepted 9 mistaken thinking of his ability, feeling that it was useless 10 and was very poor at math, just as they expected.
One day he worked at a problem which none of the other students had been able to solve. Alder 11 in solving the problem. This gave him confidence. He now worked with interest, 12 and purpose, and he soon became especially good at math. He not only 13 that he could learn math well, but luckily he learnt it 14 in his life, not too late. From his own experience, we can tell that if a person goes at a job with determination and purpose, he may 15 himself as well as others by his ability.
(1)A.clever B.shy C.useless D.stupid
(2)A.ability B.attitude C.age D.brain
(3)A.decision B.success C.difference D.effort
(4)A.as though B.even though C.as D.but
(5)A.very B.easily C.especially D.therefore
(6)A.lead to B.strengthen C.increase D.add to
(7)A.talent B.mind C.start D.belief
(8)A.blame B.expect C.push D.remind
(9)A.his B.her C.their D.its
(10)A.complaining B.remarking C.trying D.learning
(11)A.managed B.succeeded C.achieving D.involving
(12)A.determination B.excitement C.concentration D.reflection
(13)A.guaranteed B.appeared C.experienced D.proved
(14)A.early B.deeply C.late D.simply
(15)A.discourage B.love C.surprise D.disappoint

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网