题目内容
【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
The American community college system is a place for second chance. Community colleges are two-year schools that thrived (兴盛) in California after the end of World War II. Many American military personnel (军人)were returning to civilian life after their service to the country. Some of these young people decided not to go to college after high school so that they could serve their country during that time of need. When they returned, many of them turned to the community college system in California to continue their education.
The United States government introduced the G. 1. Bill at that time giving returning service men and women educational benefits to help them get back to school. Soon community colleges and new school districts began appearing throughout the country. Community colleges helped military personnel go back into college life easily. It was a low cost, less stressful than going back to a four-year university.
Today, community colleges attract students from all parts of the world. In California, a large population of students comes from Asia and Latin America. These schools provide a second chance to international students who may have experienced difficulties attending college in their native countries. American students who may have not done well academically in high school, and did not enter a university, can turn to community college for a second chance, too.
Community colleges provide a much-needed resource for all these students. Former military personnel, international students, and high school students alike, are all welcome. One of the best things about community colleges is that they accept anyone at any time. This means people who have not found what they want to do in life can try more than one area of study. If they don't like one course of study, they can always try something else. That is the beauty of community colleges.
【1】When did the American community colleges thrive in California?
【2】Why didn't the American military personnel go to college right after high school?
【3】Which is cheaper, going to a community college or a four-year university?
【4】Where does the large population of students in California community colleges come from?
【5】What's the beauty of community colleges?
【答案】
【1】After the end of World War Ⅱ
【2】They could serve their country during that time of need.
【3】Going to a community colleges.
【4】Asia and Latin America.
【5】They accept anyone at any time.
【解析】
这篇短文给我们介绍了美国的社区大学体系。这种体系源自于二战之后的加利福尼亚,那时候很多军人结束了兵役,回归平民的生活。这些年轻人中很多都没有上大学,于是社区大学就给了他们第二次接受高等教育的机会。而现在社区大学欢迎来自世界各地的学生。
【1】根据短文第一段中Community colleges are two-year schools that thrived (兴盛) in California after the end of World War II.可知,社区大学在二战之后的加利福尼亚开始兴起。由此可知答案为After the end of World War II.
【2】根据短文第一段中Some of these young people decided not to go to college after high school so that they could serve their country during that time of need.可知,这些年轻人高中毕业后不上大学,是为了在需要的时候为国家服务。由此可知答案为They could serve their country during that time of need.
【3】根据短文第二段最后一句话It was a low cost, less stressful than going back to a four-year university.可知,社区大学比四年的大学花费更低、压力更小。由此可知答案为Going to a community colleges.
【4】根据短文第三段中In California, a large population of students comes from Asia and Latin America.可知,很多学生来自亚洲和拉丁美洲。故答案为Asia and Latin America.
【5】根据短文最后一段中One of the best things about community colleges is that they accept anyone at any time.可知,社区大学最好的事情之一就是它们可以随时接收任何人。由此可知答案为They accept anyone at any time.